Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Frosiu, jestem absolutnie pewna, że dawałam Wam, jak pierwszy raz byliście. :o

Tylko, że wtedy tak krótko byliście, że mogliście zapomnieć zabrać. 8)

A poza tym - jakiż to problem? Przyjeżdżacie i od razu 5 dostajecie! :lol:

Dziękuję pięknie za gratulacje! :D

frosia jak bydziesz sie zas wybirac dej snac..

hehe

tego nawet ja nie wiem

musialbys podac nr fona , bo czesto podczas samej podrozy pada haslo : wpadniemy do depeesi ? :oops: :D

ty , mnie tu gospodyni ocza nie mydlij :wink:

nigdy nie dawalas mi zadnej ulotki i nie dam se dziecka wmowic do brzucha :roll:

moze nazbieram se jeszcze pare tych ulotek i ksiazeczke z nich zrobie 8) :roll: :D

ale B. i tak zakabluje 8) nie bede przed nim ukrywa tej starsznej prawdy , ot :)

W mordę jeża, w te i nazad... :o

No jak nie, jak tak! 8)

A kabluj mu, kabluj, to przynajmniej potem będzie powód, żeby na zgodę flaszeczkę jaką wypić. :lol:

Duszek - kiedy oni się zjawią, to ja nie wiem, Frosch jest jak gęś wyścigowa, więc człowiek nie zna dnia ani godziny. :lol: :p

W mordę jeża, w te i nazad... :o

No jak nie, jak tak! 8)

A kabluj mu, kabluj, to przynajmniej potem będzie powód, żeby na zgodę flaszeczkę jaką wypić. :lol:

Duszek - kiedy oni się zjawią, to ja nie wiem, Frosch jest jak gęś wyścigowa, więc człowiek nie zna dnia ani godziny. :lol: :p

zeby tylko ..dnia :roll: :oops: :lol:

Hę? :o

No to juz koniec świata jest - jak to nie dostałaś? :o

Może Tobie nie dalim, z tego wrażenia, jak byłaś... :roll: :oops:

Nadrobi się w tym roku, jak będziecie z Agduś. :D

No i mam zdjęcia. Okładka (z tym okropnym obracanym grzbietem) i strona z naszym przepisem (postawiłam słoiczki, żeby ktoś czasem nie myslał, że ściemniam coś) :lol: . Proszę bardzo:

http://wmwampol.com/DpS/wp-content/uploads/2009/02/p2190009.jpg

http://wmwampol.com/DpS/wp-content/uploads/2009/02/p2190011.jpg

Gwoździku - jak zajedziesz na wczasy z futrunkiem, to wszystkie słoiczki będą do Twojej dyspozycji! :lol:

Ew-cia, dziękuję Ci, kochana, takie apetyczne te faworki, że aż się faktycznie zaśliniłam. :D

U nas Babcia pączków nasmażyła. :D

Mniam. :oops:

A ile w nich tłuuuuuuszczuuuuuuu....

E tam. Dzisiaj dyspensę sobie dam. Co to ja, pustelnik na umartwieniu? :p

Frosia - może i rzeczywiście, wygodniej z przepisami - o tym jakoś nie pomyślałam... :roll:

Depsia, super, ze Twoj pomysl zostal tak dobrze wykorzystany! A tradycyjne receptury z roku na rok beda zyskiwac na zainteresowaniu i to samo dotyczy produktow. Po wieloletniej fascynacji zywnoscia w minute, "na juz", "po zalaniu woda", "po nacisnieciu robi sie gorace" ;) wracamy do prawdziwego slow food ze swiezych produktow, wyhodowanych w gospodarstwach ekologicznych, z dala od GMO, bez dodatkow i ulepszaczy.

Widze taka tendencje u siebie i swoich znajomych ... niby wciaz jestesmy zabiegani, zalatani, pracujacy, ale mamy coraz wiecej czasu na czytanie produktowych ulotek, buszowaniu po sklepach eko, malych bazarkach czy wynajdowaniu w necie stron ze zdrowa zywnoscia.

Mocno zycze Ci dalszego rozwoju w tym fajnym kierunku, ogromu satysfakcji wlasnej i finansowej tez, bo to bardzo istotne.

BTW wczoraj do skrzynki dostalam ulotke z firmy, ktora oferuje codzienny dowoz pieciu posilkow wg diety 1000 lub 1500 kcal. Pomysl uwazam przedni! My nie skorzystamy, ale jesli ktos chce byc na zdrowej redukcji, a nie ma czasu na samodzielne komponowanie roznorodnych posilkow, to moze skorzystac z takiej oferty :-) A z uwagi na bliskie nadejscie wiosny, to od zamowien moga sie nie opedzic ;)

Depsia, nie daj sie zwiesc tymi paczkami! To podstepne ustrojstwo, ktore jak to lubie mowic 5 minut w gebie, godzine w zoladku a cale zycie w biodrach :lol:

Skoro tu nadal o jedzieniu to się przyłączę. Pączki usmażylim (znaczy Andrzej robił pączki a ja robiłam za podkuchenną), zjadłam dwa, a właściwie to półtorej, bo jeden byl malutki (wyrobu Madzi lub Małgosi) i bez nadzienia, i umieram z przejedzenia. W dodatku po nartach zimno mi było, więc się rozgrzałam staropolską metodą i... teraz śpiąca jezdem.

A informatory mam, nawet kilka, chociaż ze dwa rozdałam. Ale o przepisach wypowiadać się nie bende. Teraz. Z powodu? Patrz wyżej. O rrrany, ale się nażarłam! I nie tylko. I zmęczona jestem, bo śnieg nadal sypał i był ciężki na stoku. Spać!

Matko, Agduś, jak ja bym chciała tak umieć najeść się półtora pączkiem... :o :(

Ambercia, może to i racja, ale jakoś mnie się zdaje, że w kryzysie znowu wzrośnie popularność tej fast food, bo ona jest po prostu tańsza. Ja to bym bardzo chciała, żeby było tak, jak Ty mówisz. Woda na mój młyn by to była. :roll: :D

Gwoździku - już się cieszę i czekam. Nie wiem, czy uda się czekać cierpliwie... :wink: