Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wiem jak lubisz cebulkę, ja do chleba 1,40 kg smażę zazwyczaj2 - 3 cebule średniej wielkości. One powinny byc na taki jasnobrązowy kolor, bo tylko wtedy chlebek będzie miał ten charakterystyczny aromat. Smacznego! :D

Dobry wieczór!

Ale sie tu narobiło! Kłócom się, wyzywajom i w ogóle!

Dobrze, że w końcu na tematy jedzeniowe wróciło :wink:

W weekend robimy odbój od nart, bo na stokach kolejki do wyciągów będą, to może coś dobrego upichcimy? Mnie się marzy kapuśniak, taaaki kwaśny! Andrzej jęczy, że od mojego to łyżka czernieje, ale dziecka wolą taki kwaśny bez słodkiej kapusty (to dla mnie profanacja kapuśniaku). Po tych wszystkich pączkach (dzisiaj jeszcze dwa małe zeżarłam, a na jutro została cała micha - pomoc potrzebna!) odmiana się przyda. A co by tak na drugie danie?

Ten zakłąd mi się podoba, tez przylazłam :D

Dochtór ... odtsąp jedną kieckę, coooooo ....

:-? wiesz co....

to ja tworzę taką silną grupę wsparcia,

taką trochę utajnioną,

a Ty............

Ty mnie chcesz z garderoby oskubać,

są tacy tutaj, w tym zakładzie, co widzieli, że bez kiecy latam :roll:

Dobry wieczór!

Ale sie tu narobiło! Kłócom się, wyzywajom i w ogóle!

Dobrze, że w końcu na tematy jedzeniowe wróciło :wink:

W weekend robimy odbój od nart, bo na stokach kolejki do wyciągów będą, to może coś dobrego upichcimy? Mnie się marzy kapuśniak, taaaki kwaśny! Andrzej jęczy, że od mojego to łyżka czernieje, ale dziecka wolą taki kwaśny bez słodkiej kapusty (to dla mnie profanacja kapuśniaku). Po tych wszystkich pączkach (dzisiaj jeszcze dwa małe zeżarłam, a na jutro została cała micha - pomoc potrzebna!) odmiana się przyda. A co by tak na drugie danie?

pączki na drugie danie po kapuśniaku,

są, jak najbardziej :roll:

Depsia, dzieki :-) Takoz bedzie ta moja cebulka: zlota i w sporych ilosciach :-)

Agdus, ja to z tych co jak juz musza jesc kapusniak to tylko lagodny, ze swiezej kapustki :-) Chociaz z drugiej strony zup (oprocz grzybowej) nie jadlam od czasow szkoly podstawowej :D Zupy moga dla mnie nie istniec. Wyjatkiem jest tylko grzybowa z prawdziwkow :D

Faaajnie macie z tymi nartami :-) Mnie nawet z Krakowa czy Katowic nigdy nie udaje sie dojechac w gory, aby pojezdzic ... Tylko z aparatem kaza ganiac a nie sie sportowic :lol:

Dochtór, no jak tak bez kiecki .... no co Ty .... taż hańba, żeby taka persona bez kiecki ganiała po dworzu!!!!!

Ta grupa wsparcia to faktycznie mocno utajniona, ale ja ją wyczuwałam ... w końcu ma się ten certyfikat tajności (jeszcze obowiązujący :wink: )

Potwierdzam !!! Andrzeja specjały ... boszszeee ja nawet pizze i spaghetti zjadłam, czego normalnie absolutnie nie popełniam!!! A racuchy .... eeee szkoda słów, bo będę musiała po ścierę lecieć ....

Sama widziałam, bez kiecy był! 8) :lol:

I chciałam powiedzieć, że z tym jedzeniem to nie ja zaczynam teraz! :lol:

Brazunia, trochę Cię zbombardowałam dzisiaj privami, ale mam nadzieję, że mi wybaczysz... :oops:

To z niespokojności wszystko. :wink:

A umiejętności kuchenne Andrzeja są naprawde wysokiej próby - tylko jeść i się oblizywać... :oops: :D

Dochtór, no jak tak bez kiecki .... no co Ty .... taż hańba, żeby taka persona bez kiecki ganiała po dworzu!!!!!

Ta grupa wsparcia to faktycznie mocno utajniona, ale ja ją wyczuwałam ... w końcu ma się ten certyfikat tajności (jeszcze obowiązujący :wink: )

:o :o :o

tak piszesz jakbyś nie wiedziała :-?

nie będę tego komentował :roll:

Ambercia, toż wiesz, że ja o jedzonku to pierwsza gadać lubię. :wink: :lol:

Dwa kilo! :o Ja też kceeeem... :(

Dochtór - Ty to już całkiem do kliki jakiejś się zapisałeś tutejszej, tylko, że ja nie wiem, co to za klika. :o :lol:

Dzień doberek tak w ogóle. :D

Dzionek dzisiaj kolejny piękny wstał, śnieg w nocy u nas nie padał :o :lol: , więc dziś nie odśnieżałam rano. :lol:

Ale w TV obiecują, że teraz będzie padał dobre kilka dni śnieg i śnieg z deszczem. :-?

Ktoś wie, gdzie jest włącznik od Słońca? :roll:

Ambercia, toż wiesz, że ja o jedzonku to pierwsza gadać lubię. :wink: :lol:

Dwa kilo! :o Ja też kceeeem... :(

Dochtór - Ty to już całkiem do kliki jakiejś się zapisałeś tutejszej, tylko, że ja nie wiem, co to za klika. :o :lol:

Dzień doberek tak w ogóle. :D

Dzionek dzisiaj kolejny piękny wstał, śnieg w nocy u nas nie padał :o :lol: , więc dziś nie odśnieżałam rano. :lol:

Ale w TV obiecują, że teraz będzie padał dobre kilka dni śnieg i śnieg z deszczem. :-?

Ktoś wie, gdzie jest włącznik od Słońca? :roll:

No, kurczę, bo się martwiłam, że Cię przyprawię o palpitacje serca... :lol:

No to kolejny dobry dzień ma się nam ku końcowi, wieczór już. :D

Na zakupach bylim wreszcie, bo w lodówce tylko próżnia wciągała. :D

Synek sesję egzaminacyjną zakończył, wyniki bardzo ładne - dumna jestem niesłychanie z Niego!!! 8) :D

Kuffa, kiedy ten złoty polski odzyska jakiś sensowny kurs? :o

Tak czy siak, za niecały miesiąc Synek przyjedzie znowu. :D :D :D

Depsia, sama nie jestes. Dzisiaj na silowni trenowalam z Dorota Zawadzka. Ona ma plan na 12 kg mniej w 3 miesiace. Wlokla za soba ekipe TVN-u ale pogadalysmy od serca o uciazliwosci zmagan. Powiedziala, ze da rade chocby sie walilo i palilo. Za 3 miechy bedzie Jej mniej 12 kg :-) Zobaczymy w TV, a ja pewnie na treningach czy Jej sie uda, za co mocno trzymam kciuki :) Bo to super Babka jest!

He, jakby za mną TV latała i sztab specjalistów to też pewnie dałabym radę bankowo. :wink:

Ale ja twarda stonka jestem, więc będę i tak walczyć. :wink:

Ambercia, no Ty to masz znajomości, kurczę, aż strach coś powiedzieć, że co Ty pomyslisz, jak tak bywasz. :lol:

:o Chyba powinnam iść spać. :o :lol:

Jakieś głupoty gadam. :lol: