DPS 23.02.2009 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Dzień dobry! Rano pokręcić się musiałam tu i tam, temu mnie nie było wcześniej, ale to chyba żadna szkoda. Agduś - prawdę powiedziawszy to ja już chętnie bym w to pole sobie poszła, a tutaj śnieg spływa, na świecie brzydko znowu się robi i szaro, iść do ogrodu nie ma po co... Jamles - w śniegu też nie, bo śniegu już prawie nie ma, czego bardzo żałuję, naprawdę. Brazunia - jak mówiłam, zaraz przygotuję do wysyłki i w tym tygodniu powinno pójść... Sorki, skleroza... Gwoździku, dobrze, że jesteś, to chociaż miał kto z Gośćmi we wątku pogadać, dziękuję! Pawełku - zaraz tam pod śniegiem, ja to wolę pod kołdrą. Piąteczko, zawsze jakieś dobre słowo zostawisz, dziękuję i nawzajem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 23.02.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 witam wszystkich bardzo serdecznie, wszystko tu jest piękne, boziuniu żyć się chce i wyć się chce, próbuje znaleźć takie klimaty do wystroju mojej kuchni, jeśli ktoś z was ma fotki takiej kuchni pomiędzy całkiem ludową a robioną na ludowo, czy rustykalno sorki nie znam się na stylach a kuchnia którą tu obejrzałam jest cuuudna ale ciutke nie do mojej chałupy, ale o takie klimaty chodzi, proszę też o wyjaśnienie o co chodzi z tą maszynką do chleba, gzie to kupić jak to obsłużyć, gdzie mieszanki do wypieku czy cuś bo ja to ....jestem z miasta, co widać, słychać i czuć.... pozdrawiam wszystkich chlebusiomaniaków i zakochanych w raznaludowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.02.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 O widzisz gwiazdeczka, znalazlas dziennik, a ja Ci wlasnie odpisalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.02.2009 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witaj, gwiazdeczko, miło Cię widzieć, zaglądaj częściej od tej pory! Jak wrzucisz w google "automat do chleba", to wyskoczy Ci np. cos takiego: http://www.miluxmarket.pl/Automat_do_chleba_Clatronic_BBA_2865_p97.html Clatronica akurat nie polecam - zawsze, ale to zawsze chleb nie jest dobrze wyrośnięty, tylko jakby przyklapnięty od góry. I w ogóle, jak dla mnie to te wszystkie automaty to mydlenie oczu. Jak spojrzysz na wątek chlebowy w poradach życiowych to tam w pierwszym poście podałam przepis na bardzo dobry i bardzo prosty chlebek, samo przygotowanie ciasta trwa max 15 min., potem już tylko rośnie i się piecze. W piekarniku i to zwykłej mąki typ 650 z dodatkiem żytniej jakiejs albo otrębów, a nie żeby mieszanki specjalne sprowadzać, za mąką latać, przez net ściągać i jeszcze maszyny kupować. Po prostu: kupić mąkę w najbliższym sklepie, zamieszać ciasto (nie wyrabia się go, tylko miesza drewnianą łyżką albo łopatką) , wyrasta, potem do piekarnika z nim i gotowe. Cieszę się, że kuchnia Ci się podoba, a jesli chcesz fajnych kuchennych inspiracji rustykalnych to zajrzyj jeszcze do dziennika budowy i komentarzy amonite - znajdziesz tam wiele fotek, inspiracji i pomysłów, na pewno coś Ci sie spodoba. No i zobacz jeszcze tutaj: każde kliknięcie na obraze4k wywołacały temat. Mam nadzieje, że pomogłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 23.02.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 , a ja Ci wlasnie odpisalam. no właśnie ... a do starych pryków to już nie przychodzisz ja też się wbiję do Gwiazdeczki66 ... a co .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 23.02.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 ale na razie nie ma gdzie się wbić , niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.02.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 , a ja Ci wlasnie odpisalam. no właśnie ... a do starych pryków to już nie przychodzisz ja też się wbiję do Gwiazdeczki66 ... a co .. Jak nie przychodze, jak nie przychodze??? Przychodze, tylko Ty horrory w dzienniku zapodajesz z tym chodzeniem po jeziorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 23.02.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Jak nie przychodze, jak nie przychodze??? Przychodze, tylko Ty horrory w dzienniku zapodajesz z tym chodzeniem po jeziorze. to chyba jako betonowy duch się pojawiasz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.02.2009 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 I jeszcze zapomniałam powiedzieć, że kupiłam mopa parowego, co to niby miał gorąca parą czyścić. Herr Jesu, jakiez to badziewie!!! Wyrzut pary ma toto słabszy niż moje stare żelazko, a juz o oczyszczeniu wykładziny, dywanu czy tapicerki to mowy nie ma. Już przy pierwszym użyciu taka ściereczkowa frotowa stopka zaczyna złazić, suwać się i zawadzać. Czasem nie kupujcie!!! Wpisałam opinię pod produktem, bo opis jest bardzo nierzetelny i mylący. Cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.02.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 I jeszcze zapomniałam powiedzieć, że kupiłam mopa parowego, co to niby miał gorąca parą czyścić. Herr Jesu, jakiez to badziewie!!! Wyrzut pary ma toto słabszy niż moje stare żelazko, a juz o oczyszczeniu wykładziny, dywanu czy tapicerki to mowy nie ma. Już przy pierwszym użyciu taka ściereczkowa frotowa stopka zaczyna złazić, suwać się i zawadzać. Czasem nie kupujcie!!! Wpisałam opinię pod produktem, bo opis jest bardzo nierzetelny i mylący. Cholera. ... hmmmm ... nie wiem co kupiłaś ... u mnie nic nie "złazi", parą wali jak z parowozu i jeszcze dodatkowo ... jest jednym z narzędzi do ciemiężenia mnie właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 23.02.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Hej, specjalistko od słoiczków. Powiedz mi, czemuż to w tym roku zrobiłam szampana z kiszonych ogórków? Dotychczas zachowywały się jak piwo, ale dzisiaj zakrętka strzeliła jak korek z dobrego szampana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.02.2009 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 http://www.tanieje.pl/product_info.php/products_id/712?osCsid=352226d804bac0de91e79e4987e66301 Toto kupiłam. Never more. Jak nie zobaczę jak działa to nie uwierzę. Agduś - a skąd miałaś ogórki? Bo mogą być ogórki winne, albo słąbo pasteryzowałaś, albo zbyt wilgotno tam, gdzie przechowywałaś (choś akurat tego to u Was nie podejrzewam)... Przyczyn może być sporo i to różnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.02.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Szampan z kiszonych ogórków .... tego jeszcze nie piłam ...bry deszczowo-wietrzno-bure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 24.02.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 ja też.. cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.02.2009 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Doberek. Co jest, spią wszyscy? Czy juz od rana pilnie pracują? Ależ pogoda, bleeee... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 24.02.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 walcza walcza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.02.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 przyszlam tylko pozdrowic pieknie jest - wisona w powietrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 24.02.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Doberek. Co jest, spią wszyscy? Czy juz od rana pilnie pracują? Ależ pogoda, bleeee... śnieg odciepany, skarga do UG napisana, wizyta w US zaliczona, kawa się parzy, wiosny nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.02.2009 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Zeljko, jak tam, kochana, odpoczęłaś od nas? Jak Stefek? Jamlesik, a na co Ty się skarżyłeś do UG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 24.02.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Jamlesik, a na co Ty się skarżyłeś do UG? na tego ciula co pługiem przelecioł przez wieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts