Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Dzień dobry! :D

Rano pokręcić się musiałam tu i tam, temu mnie nie było wcześniej, ale to chyba żadna szkoda. :wink: :lol:

Agduś - prawdę powiedziawszy to ja już chętnie bym w to pole sobie poszła, a tutaj śnieg spływa, na świecie brzydko znowu się robi i szaro, iść do ogrodu nie ma po co... :-?

Jamles - w śniegu też nie, bo śniegu już prawie nie ma, czego bardzo żałuję, naprawdę. :(

Brazunia - jak mówiłam, zaraz przygotuję do wysyłki i w tym tygodniu powinno pójść... Sorki, skleroza... :oops: :oops:

Gwoździku, dobrze, że jesteś, to chociaż miał kto z Gośćmi we wątku pogadać, dziękuję! :D

Pawełku - zaraz tam pod śniegiem, ja to wolę pod kołdrą. :oops: :p :lol:

Piąteczko, zawsze jakieś dobre słowo zostawisz, dziękuję i nawzajem! :D

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam wszystkich bardzo serdecznie, wszystko tu jest piękne, boziuniu żyć się chce i wyć się chce, próbuje znaleźć takie klimaty do wystroju mojej kuchni, jeśli ktoś z was ma fotki takiej kuchni pomiędzy całkiem ludową a robioną na ludowo, czy rustykalno :oops: sorki nie znam się na stylach a kuchnia którą tu obejrzałam jest cuuudna :p ale ciutke nie do mojej chałupy, ale o takie klimaty chodzi, proszę też o wyjaśnienie o co chodzi z tą maszynką do chleba, gzie to kupić jak to obsłużyć, gdzie mieszanki do wypieku czy cuś :cry: bo ja to ....jestem z miasta, co widać, słychać i czuć.... 8) pozdrawiam wszystkich chlebusiomaniaków i zakochanych w raznaludowo

Witaj, gwiazdeczko, miło Cię widzieć, zaglądaj częściej od tej pory! :D

Jak wrzucisz w google "automat do chleba", to wyskoczy Ci np. cos takiego:

http://www.miluxmarket.pl/Automat_do_chleba_Clatronic_BBA_2865_p97.html

Clatronica akurat nie polecam - zawsze, ale to zawsze chleb nie jest dobrze wyrośnięty, tylko jakby przyklapnięty od góry. I w ogóle, jak dla mnie to te wszystkie automaty to mydlenie oczu. :p

Jak spojrzysz na wątek chlebowy w poradach życiowych to tam w pierwszym poście podałam przepis na bardzo dobry i bardzo prosty chlebek, samo przygotowanie ciasta trwa max 15 min., potem już tylko rośnie i się piecze. W piekarniku i to zwykłej mąki typ 650 z dodatkiem żytniej jakiejs albo otrębów, a nie żeby mieszanki specjalne sprowadzać, za mąką latać, przez net ściągać i jeszcze maszyny kupować. Po prostu: kupić mąkę w najbliższym sklepie, zamieszać ciasto (nie wyrabia się go, tylko miesza drewnianą łyżką albo łopatką) , wyrasta, potem do piekarnika z nim i gotowe. :D

Cieszę się, że kuchnia Ci się podoba, a jesli chcesz fajnych kuchennych inspiracji rustykalnych to zajrzyj jeszcze do dziennika budowy i komentarzy amonite - znajdziesz tam wiele fotek, inspiracji i pomysłów, na pewno coś Ci sie spodoba.

No i zobacz jeszcze tutaj: każde kliknięcie na obraze4k wywołacały temat.

Mam nadzieje, że pomogłam... :D

I jeszcze zapomniałam powiedzieć, że kupiłam mopa parowego, co to niby miał gorąca parą czyścić. :-?

Herr Jesu, jakiez to badziewie!!! :evil:

Wyrzut pary ma toto słabszy niż moje stare żelazko, a juz o oczyszczeniu wykładziny, dywanu czy tapicerki to mowy nie ma. :evil:

Już przy pierwszym użyciu taka ściereczkowa frotowa stopka zaczyna złazić, suwać się i zawadzać. :evil:

Czasem nie kupujcie!!! :evil:

Wpisałam opinię pod produktem, bo opis jest bardzo nierzetelny i mylący. 8)

Cholera. :x

I jeszcze zapomniałam powiedzieć, że kupiłam mopa parowego, co to niby miał gorąca parą czyścić. :-?

Herr Jesu, jakiez to badziewie!!! :evil:

Wyrzut pary ma toto słabszy niż moje stare żelazko, a juz o oczyszczeniu wykładziny, dywanu czy tapicerki to mowy nie ma. :evil:

Już przy pierwszym użyciu taka ściereczkowa frotowa stopka zaczyna złazić, suwać się i zawadzać. :evil:

Czasem nie kupujcie!!! :evil:

Wpisałam opinię pod produktem, bo opis jest bardzo nierzetelny i mylący. 8)

Cholera. :x

... hmmmm ... nie wiem co kupiłaś :( :roll: ... u mnie nic nie "złazi", parą wali jak z parowozu i jeszcze dodatkowo ... jest jednym z narzędzi do ciemiężenia mnie właśnie :evil: :wink:

http://www.tanieje.pl/product_info.php/products_id/712?osCsid=352226d804bac0de91e79e4987e66301

Toto kupiłam. :evil:

Never more. :evil:

Jak nie zobaczę jak działa to nie uwierzę. :evil:

Agduś - a skąd miałaś ogórki? Bo mogą być ogórki winne, albo słąbo pasteryzowałaś, albo zbyt wilgotno tam, gdzie przechowywałaś (choś akurat tego to u Was nie podejrzewam)... Przyczyn może być sporo i to różnych... :roll: