Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Agduś - a skąd miałaś ogórki? Bo mogą być ogórki winne, albo słąbo pasteryzowałaś, albo zbyt wilgotno tam, gdzie przechowywałaś (choś akurat tego to u Was nie podejrzewam)... Przyczyn może być sporo i to różnych... :roll:

Ogórki miałam z targu. Jedne kiepskie były, bo się puste w środku zrobiły (jedna partia - i nie pamiętam, od kogo akurat te kupiłam), pozostałe lepsze.

Nie pasteryzowałam idąc za przykładem moich przodkiń, które nigdy tego nie robiły (jak smakują wygotowane ogórki???). Wcześniej robiłam tak samo i nigdy mi nie strzelały! :o A teraz po odkręceniu słoika zachowują się jak piwko. Wczorajszy sloik był większy i ten strzelił ponoć konkretnie (nie widziałam - Andrzej otwierał). Poza dziwnym zachowaniem są niezłe.

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, hej :-) Przyszlam i tutaj doniesc, ze Depsia jak zwykle znowu pomogla :D Tym razem przeprowadzila mnie (z sucesem :-)) przez trudy debiutu chlebowego 8) Oczywiscie, ku Jej lekkiemu obruszeniu, wykazalam sie maszynowa profanacja, ale pierwsze koty za ploty :-)

Zeljka, dobrze ze Cie widze. Szukalam tego watku o 1% i nie moge sie doszukac :roll: Zalinkuj moze, bo chyba gdzies utknal i mam trudnosci w znalezieniu. U nas wlasciwie kazdy po wypelnieniu i kolektywnie wybralismy rozne cele m.in. dla Stefka 8)

Jamlesik, a na co Ty się skarżyłeś do UG? :o

na tego ciula co pługiem przelecioł przez wieś :evil: :wink:

O ja cię, i było jak w tej zimowej opowiastce z Bieszczad, gdzie warszawiak się przeprowadził? :o :lol:

Ambercia, no daj spokój. :o

Przeciez ja Ci w niczym nie pomagałam, przeczytałaś instrukcję i upiekłaś. :wink: :D

I bardzo się cieszę, że spróbowałaś i że się podoba. 8)

Agduś - no to ja nie wiem, musi sie tam jakiś gaz zbierać, ale jaki, to ja nie wiem. Tym bardziej nie wiem, że przodkinie u nas miały zwyczaj krótko zagotowywać ogórki (przyjedziesz to spróbujesz, nam bardzo smakują i nie są miękkie). :lol:

Musisz więc chyba podpytać swoją Mamę albo jak... :p

Depsia, no bez przesady :-) Twoje rady cenne som i prosze mi tu nie zaprzeczac! Wiem co mowie, bo rozne rady miewalam :lol: Cenne, mniej cenne i pozal sie Panie Boze tez :lol:

Dzisiaj wypieklam kolejny bochenek, chociaz cebulowy wciaz w sciereczce lnianej :-) Tym razem ze slonecznikiem :-) I rowniez pychota! Ja jem nie wiecej niz kromke chleba, Marek w porywach do dwoch wiec mamy juz zapas :lol:

Depsia, jak dieta? Cwiczysz? Czy tylko redykcyjna? 8) Jutro musze kupic nowe dzinsy ... te z rozmiaru 36 spadaja mi z tylka ... I szpilki do nich aby jakos tak fajnie bylo :lol: Jako ze w Wawie jestem do niedzieli lece do Zlociutkich 8) I dobranocka wszystkim, bo zaraz wpadam w wir zlecen dla redakcji i chyba przepadne do rana :lol:

Dzień dobry. :D

Troszke się po domu pokręciłam i przyszłam.

Ambercia, chyba muszę powoli zacząć mysleć o jakichś ćwiczeniach, bo sama redukcja diety daje tylko tyle, że nie tyję dalej chyba. :evil:

Tylko jak tu na spacer iść w taką mokrą ślizgawicę? :o :-?

Rowerek ze strychu zwlec, czy co.....? :-?

Albo wynajde sobie jaką robotę w stodole... :roll:

Właśnie, może pójdę pelargonie ponaszczepiać w skrzynkach. Może. :lol:

Zimno tam, napalić by pod kuchnią trzeba, będzie walka, bo komin zimny. :roll:

Zaraz naradę chyba z Sołtysem zrobię. :D

A w ogóle - kto to Złociutkie? Dandi i jego połowa? :o

I w ogóle domagam sie zdjęcia, najlepiej z Majutem i Pluszem.

Nie wierzę, że 36 Ci z tyłka spada - takie zwierzę nie istnieje!!! :evil:

Nie uwierzę, jak nie zobaczę, choćby na PW. :lol:

Kawusia z rana dla wszystkich!

http://www.slowo.com.pl/zdjecia/16935/kawa_.jpg

Depsia, no jak ... pierwsza zasad stylistow, to dzinsy musza byc rozmiar mniejsze! W praniu sie kurcza, ale juz po godzinie noszenia rozciagaja sie w strategicznych tylkowo-biodrowych miejscach i robia sie tam "worki" :lol: Dlatego trza mniejsze i juz :lol:

A Ty wyciagaj ten rower i obiecaj, ze kazdego dnia popedalujsz co najmiej 40 minut! Zobaczysz jaka jedrnosc Ci sie zrobi :D I smuklosc tez! Wiem co mowie :-)

Tego nie da Ci praca w polu, w stodole czy przy sloikach ;) To tylko destrukcja dla kregoslupa i stawow. Gdybym mogla to zabronilabym Ci takiej szkodliwej aktywnosci :( Ale wiem jak jest i nie zawsze robimy to co trzeba. Ja tez :roll: 8) Za czesto wisze z trzema ciezkimi aparatami u szyi, biegam po drabinach w studio, albo uganiam sie "za tematem" po miescie ... Potem wszystko co zarobie wydaje na masaze, aby jako tako oderwac glowe od materaca :lol:

I co tu tak cicho, he?

Ooo, wreszcie ktoś zajrzał. :D

Ambercia, kochana, muszę Twoje pisanie Mojnemu pokazać, żeby nie gadał, że sobie wymyśliłam, jakbym lenia kiedys miała. :lol:

No co zrobic, nijak nie chce się samo w polu i w ogrodzie zrobić.

40 minut??? :o :o :o

U nas na pokazach kiedyś na targach takie jakieś dziewczyny z sekcji specjalnej się tym zajmującej kręciły.

Ale 15 minut!!! :p

I mokrusieńkie były, jak kończyły. :-?

To ja może póki co będę jakoś powoli, co...? :roll:

No i muszę znaleźć jakieś miejsce dla rowerka w pokoju. :roll:

Sprawa nie jest prosta, naprawdę. :roll:

I dawaj fotę na PW. I tak miałam obiecaną z nart i nic. 8)

Bo pomyślę, że ściemniasz. :D

Depsia, fote to se musze najpierw zrobic ;) Do niedzieli pracuje w Wawie, wiec odpada. Po niedzieli juz jestem z Moim wiec moze cos wymodzimy :lol: Ale i tak lepiej z tym poczekac na cieplejsze dni, bo u nas szaro, buro, zimno i trudno o fajne plenery ;) Cierpliwosci wiec 8)

A Ty sie nie migaj. Jak pisze 40 minut, to znaczy ze 40 a nie 15 8)

Ja Cie bede wspierac i dopingowac! Jak juz postanowilas zrzucic to badz twarda a nie mietka i pozegnaj sie ze zbednymi kilosami 8)

Kochana, bedziesz ze mnie dumna ... dzisiaj nastawilam make na zakwas :oops: Powiedz mi cos milego, bo moj przez telefon tylko zamilkl, burknal i powiedzial abym lepiej z psami na trenig poszla, a nie w garach siedziala :lol:

Depsia, no jak ... pierwsza zasad stylistow, to dzinsy musza byc rozmiar mniejsze! W praniu sie kurcza, ale juz po godzinie noszenia rozciagaja sie w strategicznych tylkowo-biodrowych miejscach i robia sie tam "worki" :lol: Dlatego trza mniejsze i juz :lol:

dobrze prawi ,muszą byc mniejsze i ciasne i wysokie coby brzuszek sie schował :lol: jak ja sie wbijam w moje RIFLE to H. zawsze mowi ...schudłaś ? ale masz tyłeczek :lol: