Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ambercia, kochana - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Szczęścia, zdrowia i duuuużo kasy!!!! No i marzeń spełnienia!!! 100 lat!!! :D :D :D

http://www.sp5-gliwice.com.pl/obrazki/bukiet.jpg

Dzień doberek! :D

Gwoździku, nie szalej, info i tak nie znajdziesz. 8)

Never nie byłam "sławną solistką". :lol:

Poza tym - wtedy się zupełnie inaczej nazywałam. :p

Brazunia, czy Ty maila mojego odebrałaś? :roll:

Bo się w ogóle nie zachwycasz zdjęciem. :o :-?

Depsiu, sorki, już nie będę tyle gadać jednym tchem :oops: ale chciałam nadrobić zaległości.Bardzo dziękuję za fotki z kuchniami, oglądam na raty, bo czasu nie starcza. :cry: Jeśli coś zrobię nie tak, to proszę o pouczenie, bo jestem stara, ale na forum to raczej baaardzo nowa :Mam nadzieję, że mając takiego mentora jak ty, sporo się nauczę. :p

Braza, przeczytałam twoje motto, o upadku i podnoszeniu się akurat wtedy, kiedy miałam strasznego doła, było jak objawienie 8). Wielkie dzięki. Pomogło!

Brazunia, czuję się usatysfakcjonowana i doceniona należycie. :lol:

Gwiazdeczko, widzisz, nie wiadomo tak do końca czy my Cię tutaj dobrego ponauczamy, bo my myslimy, że my tylko dobre, ale różnie inni o nas myslą. :lol:

Ty się dobrze zastanów, czy Ty chcesz z nami być. :wink: :lol:

Ja to nawet koty w domu mam. 8)

Czlowiek bez pasji jest pusty jak bebenek 8) :D

nigdy w życiu nie spotkałem pustego bębenka 8)

...każdy z nich miał swój "charakter" :D

Przyznam, ze dla mnie beben to beben ... korpus i membrana a w srodku ... tak jakby pustka, co? :roll: :wink:

Depsia, dzieki .... tak sie u Ciebie rozsiadlam, ze urodzinowe smakolyki tez tu przywloklam ;) Dobrze, ze mnie nie pogonilas 8)

kasia, wyluzuj ... jakiz ten narod nerwowy ;) Porozstawiaj bryzgafony, niech Ci malz zrobi tak jak mnie Marek z czujkami ruchu na takie maly stfory i po problemie :D Wkurzac sie nie bedziesz, a i trawnik/taras/podjazd nie bedzie cuchnal kocim moczem ... bleeee :evil:

Bryzgafony też dobra rzecz, nie powiem, ale mam lepszy sposób. :wink:

Kotecki kochaja waleriankę, wystarczy im wybrac fajne miejsce i polać. Wszystkie sie tam zlecą, a my mamy spokój. 8)

No i dlaczego miałabym Cię wyganiać, Ambercia? :o

Jak smaczności goście przynoszą, to cieszyć się trzeba, a nie wyganiać. :D

Smacznosci Kochana, to Ty tylko potrafisz robic! Z kazdym dniem coraz bardziej doceniam zdrowe, domowe i ekologiczne jedzenie ... Jeszcze troche, a bede od Ciebie zgapiac przepisy na weki, susze i inne pysznosci ...

Odkad drastycznie ograniczylam zywnosc przetworzona, z konserwantami, ta szybko robiona, ze sloika albo z torebki, moja skora nie ma nawet sladu alergii :D Faajnie jest ... w maszynie dochodzi razowiec ze sliwka na miodzie :D

A pamiętasz, Brazunia, te wierszyki od Przyjaciela noworoczne co to np. o osiołku wklejałam? To właśnie Andrzeja. Jest moim Przyjacielem od 30 lat z górą, aukcja na rzecz Maćka była na prośbę Andrzeja właśnie zorganizowana.

Zawsze jak jadę nad morze to i do Niego zajeżdżam. 8)

Gwoździku, dejże spokój, jak mówi Dochtór, przecież to ja, a nie żadna tam, pożal się Boże, wokalistka! :lol: :wink:

Co do spiewania szantów z Szanownym to ja chętnie bardzo, tylko niechbyście już wreszcie zajechali do mnie. Zrobilibyśmy grilla, może i ognisko jakie, posiedzielibyśmy, pośpiewali i w ogóle. 8)

U Was się nie da, bo jakbym pysk rozdarła w mieszkaniu Waszym, to dopiero byście mieli u sąsiadów opinię zszarganą... :lol:

O rrrrrany! To ja też chcę!!!!! Posłuchać, bo śpiewać w Takim Towarzystwie nie odważę się nawet po solidnym zanietrzeźwieniu :oops:

Amber - bardzo się cieszę, że doceniasz slow food - bo te fast to prawdziwe świństwo jest... :evil:

A już szlag mnie trafia, jak patrzę ostatnio na bloki reklamowe.

Najpierw idzie reklamka Winiar - "Pomysł na..." . I wciskają ludziom, że bez ich @$%&(*))^ torebeczki żaden obiad nie będzie smaczny, a już jaki on będzie zdrowy i soczysty, to szok. :evil:

Potem leci reklamka Knorra - żadne danie nie uda się bez ichniego #$%&*&% fixa! Będzie breja i mamałyga. Dodaj tylko fix - i zostaniesz wirtuozem kuchni!

A potem jeszcze leci reklamka Nestle - normalne śniadanie jest wg nich za lekkie albo za ciężkie. Idealne śniadanie? To ich nes fit z... torebki!!!

Q....wa ich torebkowa mać!!!

Dziewczyny i chłopaki - nie kupujcie tego goowna, bo to syf jest. I nie kupujcie gotowych mieszanek przyprawowych "Do kurczaka" "Na grilla" itp. Główną wartością tego rodzaju mieszanek jest glutaminian sodu - substancja niby obojętna, ale niestety - potrafiąca paskudne alergie wywoływać. To tenże glutaminian sodu (wzmacniacz smaku) powoduje, że to takie smaczne jest, ale (całkiem jak chipsy) - niezdrowe jak Warszawa i jej okolice!

Lepiej 100 razy kupować pojedyncze przyprawy: zioła wszelkiego rodzaju, papryka, sól, pieprz i jeszcze co tam kto lubi.

Ale - nie gotowe mieszanki przyprawowe! :evil:

Agduś - będzie ognisko i będa śpiewy, tylko dowlecz Brazę do nas! :D

I oczywiście - odmawiam śpiewania bez wsparcia wszystkich obecnych. :oops:

Ja się wstydzę. :oops: A jak razem, to będzie łatwiej. :D

Gwoździku - może i Ty dołączysz do nas, hę? :wink:

Sekcja rytmiczna bardzo wskazana jest. :D