Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Miałam uczulenie na jad owadów żądlących i na komary. Oczywiście w tych zamierzchłych czasach nikt żadnych testow uczuleniowych nie robił, ale objawy były wyraźne. Po komarzach łagodniejsze - placek o średnicy 20 cm gorący i bolący, czasem zapalenie skóry dla odmiany. Po osie trzeba było wziąć zastrzyk, bo puchłam, ale na szczęście os jakoś udawało mi się unikać i tylko ze trzy razy mnie dziabnęły. Przeszło mi samo, kiedy przestałam jeść mięso. Nie, żebym namawiała, ale widocznie coś w tym jest, że dieta może pomóc.

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja Wam dam - gospodyni śpi! :lol:

Gospodyni nie spi, tylko wiosna za pasem, pracy już tyle, że zdążyć nie można. :o

Samo zgrabienie wszystkich liści i spalenie ich trwa już piąty dzień, bo teren mamy niemały, a jeszcze ze trzy dni przed nami. :lol:

Dzisiaj pomidorki w doniczki posiałyśmy z Babcią. 8)

Wczoraj tak zawzięcie plewiłam, że aż palce mnie okropnie bolały wieczorem, a kolana spuchły, bo 8 godzin na czterech spędziłam... :D

Wyciągnęłam 3 taczki perzu! :o :roll:

Ale za to rabatki świeżutkie, żadnych chwastów i śmieci, tulipanowe noski już wylazły z ziemi na kilka centymetrów. Krokusy kwitną. :D

I ziemia taka pulchna, wilgotna, świeża. Aż chce się coś robić. 8)

Agduś - po przemyśleniu tematu doszliśmy do wniosku, że na razie postawimy w jadalni kominek otwarty. Sołtys tak go robi, że w razie potrzeby wystarczy zdjąć czopuch i mozna wsunąć wkład. 8) :D

Już nie mogę się doczekac tego ognia w jadalni. :D

A u nas jeszcze nie ma TAKIEJ wiosny. Wprawdzie wypatrzyłam dzisiaj jakieś zielone cusie,które wystawiają nieśmiało łebki, ale nic nie kwitnie i ziemia jeszcze strasznie mokra. W dodatku zapowiadają deszcz. A ja czekam, żeby trochę wyschło!

Eee, takie wiosenne prace po zimowym nicnierobieniu to sama przyjemność. Kości wszystkie mnie bolą, palce tez i kolana mam czerwone i spuchnięte, ale bardzo jestem szczęsliwa, że mogę już coś robić. :D

Jak będzie ten żywy ogień w jadalni, to na pewno fotka będzie. :D

Frosiu, kominek jest, ale u nas w domu, a teraz robi się w jadalni w stodole. 8) :D

Jutro u nas we wsi dzień kobiet sobie zrobimy. :D

Na świetlicy impreza będzie. :D

Chociaż skromna, bo to w post, ale zawsze coś, nie? :wink:

:lol: :lol: :lol: :wink:

zazdroszcze ci tej imprezy :oops:

tutaj nie ma zadnego Dnia Kobiet :evil:

Frosch jak nie uslyszy w radio...pewnie tez zapomni :roll: :(

ale ma wybaczone juz dzisiaj, bo i tak dobry chlop z niego :) :roll:

musze tylko mu przypomniec, zeby do corki i mamy zadzwonil :lol:

P.S.no patrz :o

w domu to pamietam, ze jest , ale w jadalni tez myslalam ze jest :oops:

te kamienie wprowadzily zamet w mej pamieci :evil:

ale miejsce pod ten kominek bylo ?

w stodole najbardziej kuchnia mi pasowala :D , dlatego nic nie pamietam :oops:

Miejsce pod kominek było, w rogu, ale sprytnie zamaskowane, bo ściana wyłozona kamieniami tam jest, z takim narożnym zagłębieniem. :lol:

Pewnie w przyszłym tygodniu będzie już widać jakis zarys tego ognia. :D

No tak po prawdzie to w stodole mielismy ogień, tylko że pod kuchnią. :D

Ale jego tylko się czuje, a nie widzi. :lol:

To na kiedy Frosch tę sambę ze mną planuje? :p :lol:

Frosia, a Tobie to chyba odnóża zmarzły ... takie pomarańczowate jakby... :roll: Skarpetki i rękawiczki załóż!!!!

paznokietki pomalowalam .......nie czepiaj sie :evil: :roll:

Ile Ty tego lakieru miałaś :o Na pół żeńskiej pensyji by wystarczyło!!!!! :wink:

Frosia, a Tobie to chyba odnóża zmarzły ... takie pomarańczowate jakby... :roll: Skarpetki i rękawiczki załóż!!!!

Strasznie Ci się musiały łapki trząść przy tym malowaniu, bo jakoś tak poza paznokcie wyszłaś.

Strasznie Ci się musiały łapki trząść przy tym malowaniu, bo jakoś tak poza paznokcie wyszłaś.

nie znasz sie :evil

teraz tak jest trendy :p ......przedluzki na tipsy i jestes modern ...prawie Talking :roll: :wink: