Agduś 06.03.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Miałam uczulenie na jad owadów żądlących i na komary. Oczywiście w tych zamierzchłych czasach nikt żadnych testow uczuleniowych nie robił, ale objawy były wyraźne. Po komarzach łagodniejsze - placek o średnicy 20 cm gorący i bolący, czasem zapalenie skóry dla odmiany. Po osie trzeba było wziąć zastrzyk, bo puchłam, ale na szczęście os jakoś udawało mi się unikać i tylko ze trzy razy mnie dziabnęły. Przeszło mi samo, kiedy przestałam jeść mięso. Nie, żebym namawiała, ale widocznie coś w tym jest, że dieta może pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.03.2009 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Ja Wam dam - gospodyni śpi! Gospodyni nie spi, tylko wiosna za pasem, pracy już tyle, że zdążyć nie można. Samo zgrabienie wszystkich liści i spalenie ich trwa już piąty dzień, bo teren mamy niemały, a jeszcze ze trzy dni przed nami. Dzisiaj pomidorki w doniczki posiałyśmy z Babcią. Wczoraj tak zawzięcie plewiłam, że aż palce mnie okropnie bolały wieczorem, a kolana spuchły, bo 8 godzin na czterech spędziłam... Wyciągnęłam 3 taczki perzu! Ale za to rabatki świeżutkie, żadnych chwastów i śmieci, tulipanowe noski już wylazły z ziemi na kilka centymetrów. Krokusy kwitną. I ziemia taka pulchna, wilgotna, świeża. Aż chce się coś robić. Agduś - po przemyśleniu tematu doszliśmy do wniosku, że na razie postawimy w jadalni kominek otwarty. Sołtys tak go robi, że w razie potrzeby wystarczy zdjąć czopuch i mozna wsunąć wkład. Już nie mogę się doczekac tego ognia w jadalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.03.2009 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Ja mam uczulenie na jad owadów i to od zawsze! Działa toto jak u Agduś: komary jak cię mogę, ale osy lub pszczoły to dramat!! Depsia, kiedy będzie ten ogień w jadalni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.03.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 przeciez ty mialas kominek w jadalni nie przepracowuj sie tak bardzo, bo zalatwisz sie jak ja i bedziesz miala przes.....ane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 06.03.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Tez stoje w kolejce po zdjecie ognia zywego. Depsia to sie napracowalas nie zle. Jak dasz rady to odpoczni choc troche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.03.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 A u nas jeszcze nie ma TAKIEJ wiosny. Wprawdzie wypatrzyłam dzisiaj jakieś zielone cusie,które wystawiają nieśmiało łebki, ale nic nie kwitnie i ziemia jeszcze strasznie mokra. W dodatku zapowiadają deszcz. A ja czekam, żeby trochę wyschło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.03.2009 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Eee, takie wiosenne prace po zimowym nicnierobieniu to sama przyjemność. Kości wszystkie mnie bolą, palce tez i kolana mam czerwone i spuchnięte, ale bardzo jestem szczęsliwa, że mogę już coś robić. Jak będzie ten żywy ogień w jadalni, to na pewno fotka będzie. Frosiu, kominek jest, ale u nas w domu, a teraz robi się w jadalni w stodole. Jutro u nas we wsi dzień kobiet sobie zrobimy. Na świetlicy impreza będzie. Chociaż skromna, bo to w post, ale zawsze coś, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.03.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Depsiu, a na świetlicy jaki dach macie? Plaski czy skośny? Bo na skośnym to trudno będzie porządną imprezę zrobić. A jeżeli się babeczki nieco opiją, to pospadają... Może lepiej nie właźcie na tę świetlicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.03.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 zazdroszcze ci tej imprezy tutaj nie ma zadnego Dnia Kobiet Frosch jak nie uslyszy w radio...pewnie tez zapomni ale ma wybaczone juz dzisiaj, bo i tak dobry chlop z niego musze tylko mu przypomniec, zeby do corki i mamy zadzwonil P.S.no patrz w domu to pamietam, ze jest , ale w jadalni tez myslalam ze jest te kamienie wprowadzily zamet w mej pamieci ale miejsce pod ten kominek bylo ? w stodole najbardziej kuchnia mi pasowala , dlatego nic nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.03.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 A mymamy obiecane wyjście do "Słodkiego Wencla". I znów mi się termin "odchudzam się od jutra" odsunie do przyszłego tygodnia. Bo przed niedzielą nie opłaca mi się zaczynać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.03.2009 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Miejsce pod kominek było, w rogu, ale sprytnie zamaskowane, bo ściana wyłozona kamieniami tam jest, z takim narożnym zagłębieniem. Pewnie w przyszłym tygodniu będzie już widać jakis zarys tego ognia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.03.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 dobrze, ze ognia nie pamietalam spytalabym wtedy ...co pilysmy i ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.03.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Frosia, a Tobie to chyba odnóża zmarzły ... takie pomarańczowate jakby... Skarpetki i rękawiczki załóż!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.03.2009 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 No tak po prawdzie to w stodole mielismy ogień, tylko że pod kuchnią. Ale jego tylko się czuje, a nie widzi. To na kiedy Frosch tę sambę ze mną planuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.03.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Frosia, a Tobie to chyba odnóża zmarzły ... takie pomarańczowate jakby... Skarpetki i rękawiczki załóż!!!! paznokietki pomalowalam .......nie czepiaj sie depepsia nie znasz dnia ani godziny , wiec........cwicz, cwicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.03.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Frosia, a Tobie to chyba odnóża zmarzły ... takie pomarańczowate jakby... Skarpetki i rękawiczki załóż!!!! paznokietki pomalowalam .......nie czepiaj sie Ile Ty tego lakieru miałaś Na pół żeńskiej pensyji by wystarczyło!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.03.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Frosia, a Tobie to chyba odnóża zmarzły ... takie pomarańczowate jakby... Skarpetki i rękawiczki załóż!!!! paznokietki pomalowalam .......nie czepiaj sie Strasznie Ci się musiały łapki trząść przy tym malowaniu, bo jakoś tak poza paznokcie wyszłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.03.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Frosia, a Tobie to chyba odnóża zmarzły ... takie pomarańczowate jakby... Skarpetki i rękawiczki załóż!!!! paznokietki pomalowalam .......nie czepiaj sie Strasznie Ci się musiały łapki trząść przy tym malowaniu, bo jakoś tak poza paznokcie wyszłaś. nie znasz sie :evil teraz tak jest trendy ......przedluzki na tipsy i jestes modern ...prawie Talking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.03.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Skoro tak jest trendy to się już nie czepiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 06.03.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Skoro tak jest trendy to się już nie czepiam!!! cos ty dzisiaj taka mila '? zebys jeszcze facetem byla i przyjezdzala do mnie na weekend to bym zrozumiala .... porob sobie badania brazunia , na pewno nie wszystko u ciebie jest w normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts