Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobry wieczór. :D

Frosia, Ty na pewno już zdrowiejesz. :lol:

Gwoździk- Ty nie wiesz z kim zadzierasz. :lol:

Już Ci współczuję. 8) :wink:

Zeljko - nie jestem pewna, ale poszukam storczyka, jak znajdę, to oczywiście wyślę. :D

A wiosna idzie, idzie - przecież sama mówiłaś, a mówiłaś, że jak mówisz, że idzie wiosna, to mówisz. :lol:

U nas dzisiaj żadnego opadu nie było. 8) :lol:

Nawet słonko wylazło. Zmęczyłam się bardzo, bo sprzątaliśmy dzisiaj wszyscy wioskę. Proszę, tak było:

http://wmwampol.com/DpS/wp-content/uploads/2009/03/p3120034.jpg

Zmęczona jestem jak 150, ale za to fajnie bardzo było. :D

Wielkie ognicho zrobilim, pośmialim się, pogadalim, napracowalim się - no jednym słowem, tak jak powinno być. 8) :D

Ambercia - no Wy tam w tej Wawie to macie takie wymysły z DVD dla pacjenta i zastrzykami bez igieł, a u nas na wsi to tradycyjnie, szpryca w dziąsełko i do roboty! :lol:

Mnie to nie przeszkadza, bo ja właściwie nie boję się w ogóle tego, bo nawet nie bardzo czuję, jak oni to robią (ten zastrzyk, znaczy się). :p

A wiosna, kochani, idzie i koniec.

Jak mawia Zeljka - jak mówię, że idzie wiosna, to mówię! :lol:

Na pewno już i u Was mimo wszystko tulipany zaczynają rosnąć, [pączki nabrzmiewać, a leszczyna to dawno przekwitła. :wink:

Od tego nie ma odwrotu! :D

Ciekawe, jaka dzisiaj pogoda będzie. :roll:

Póki co, pada drobniutka mżawka, chyba dobry dzień na jakieś prace pod dachem. :roll:

Albo wyjazdy zakupowe. 8) :D

Dzień dobry! :D

Zaczyna się piękny dzień dzisiaj, mówię Wam! :D

Jamlesik, jak Ty będziesz lepił, to chociaż jakąś kurę ulep, może będzie miastowym mówiła, kiedy mają wstawać i kiedy spać iść. :p 8)

zmokła już, wygląda jak przejechana ..... kupka pierza, fotki nie będzie, bo drastyczna by była :lol:

Odrobina mocnych wrażeń jeszcze nie nikomu nie zaszkodziła!!!

No tak jakos dzisiaj sie zakręciłam, że kupę kasy przepuściłam. :oops:

Na usprawiedliwienie mam tylko to, że na budowę, nie na siebie... :roll:

Okno panoramiczne do pokoju na górze, płyty izolacyjno-konstrukcyjne na czopuch kominka, do tego zaprawy, kleje, klamki, pompki, trąbki i bombki... i całego kafla ni ma! :o :evil: :oops:

Wasze życzenie jest rozkazem, moje Panie. :D

Świeżutkie, dziś nabyte trąbki i pompki. 8) :lol: :lol: :lol:

Po Housowemu:

http://wmwampol.com/DpS/wp-content/uploads/2009/03/p3130010.jpg

Frosia, tak się odgrażasz, że zaczynam wierzyć, że może przyjedziecie i się napijemy. :D :D :D

Sołtys to gotowy, ja w sumie też, tylko nie wiadomo jak Frosch, czy już się pakować zaczął. :lol:

Ambercia - a gdzie ja bym w tych kieckach i szminkach poszła w naszej wsi? :o U nas to walonki dobre trzeba i kufajkę grubą, coby nie zamarznąć przy robocie z grabiami i łopatą. :lol: I jeszcze chciałam powiedzieć, że będę we Wawie nie na początku kwietnia, ale najprawdopodobniej 24-26 kwietnia, takie są zakusy na zebranko i targi "Lato" tamże. :roll: Chociaz powiedz, że będziesz wtedy też... :roll: