Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Receptury nie będzie i basta. Składników też nie zdradzę, bo nawet Albus Dumbledore mnie wtedy nie uratuje przed karą ze strony Ministerstwa Magii. :p

Mogę jedynie zrobić Wam repetę jutro (zbyt częste używanie jest zabronione, to niebezpieczne dla zdrowia). :D

Amber - walka o kominek trwa! Dzisiaj powstawała murowana część czopucha, jutro lub pojutrze Sołtys zacznie sam czopuch budować. W weekend będzie przerwa, bo w piątek wybywamy na chwilę i wrócimy w sobotę. :wink:

Dwie godziny siedziałaś na fotelu? :o

To co ta dentystka z Tobą wyprawiała? :o

Okropność! :roll: :(

Pamiętacie, jak niedawno pisałam o rzepaku GMO?

No to proszę poczytać.

I nie dziwić się, że od kilku lat nagle rzepak lubi rosnąc na poboczach dróg. :evil:

To ten GMO, który wysypuje się trochę w czasie transportu... :x

Oooo, Króliczek, cześć, jak miło Cię widzieć! :D

Pieruny? :o

Tak wcześnie? :o

Zazwyczaj w kwietniu wiosenne burze się zaczynały, a tu masz... :o

No, no, widać u Ciebie już wiosna całą gębą musi być! :D

Co do wiatru - u nas wczoraj wiało, dzisiaj jakoś już mniej. :D

Słonko świeci, chłodek, ale fajnie jest.

AGDUŚ - MAM NADZIEJĘ, ŻE TERMIN LETNI WCIĄŻ AKTUALNY, PRZYNAJMNIEJ JEŚLI O wAS CHODZI. Cholera, CapsLock.

My z Sołtysem mamy wielkie plany na Wasz pobyt, chcemy razem na spływ kajakowy do Niemiec z Wami jechać, ale tam nie trzeba wiosłować, tylko takimi flisackimi łodziami wiozą i bardzo jest ładnie i są tam stoliki na łodziach i można pojeść i w ogóle. :D

Braza, u mnie w domu nie wieje. W środku, znaczy się. Dookoła też nie wieje tylko pi...i i śniegiem rzuca chwilami.

Depsiu, jeżeli chodzi o wakacje to my chyba już nie mamy nic do powiedzenia... dziecka nas przeglosowały. Chociaż właśnie w tej chwili nie mam ochoty spełniać życzeń naszych dziecków :evil:

Co do spływu, to ja lubię machać wiosłem i na Kaszubach nieraz się namachałam, ale za leniwca raz mogę robić. Jeżeli warto dla widoków na ten przykład. No, nawet dwa razy, bo się wybieramy wreszcie na spływ Dunajcem z dziewczynami - jeszcze nie były.

Frosia, to w Spreewald jest, kilka porcików rzecznych na Sprewie tam jest. 8)

A co, tez z nami pojedziecie? :D

Agduś - a powiesz może jak te Wasze dziecka zagłosowały? :roll:

Bo teraz to nie wiem, czy mam jakieś szanse w starciu z Brazylią... :-?

WAKACYJNE PLANY (sztuka w jednym akcie)

Rodzice (naiwnie): Dokąd jedziemy na wakacje? Może do Pribałtyka albo jakaś ciepła Chorwacja, a może tania Bułgaria z cieplutkim morzem?

Dzieci (z niekłamanym zdumieniem przyglądając się rodzicim zadającym tak głupie pytanie): No jak to? Do Sworów, do Kołobrzegu i do Pani Anety!!!

Rodzice (podpuszczając, bo to i tak nierealne) A może by tak gdzieś dalej? Samolotem?

Dzieci (z niesmakiem) Eeee!

KONIEC

Myślę, że nawet Brazylia w Ameryce Południowej przegrałaby z Brazylią z Kołobrzegu...

Szczęsliwa jestem niezmiernie i czuję się bardzo wyróżniona! :D 8)

Już u Ciebie napisałam (chociaż net mi się czołga niemiłosirnie :evil: ), że postaramy sie przygotować jakiś naprawdę dobry program pobytu. :D

W związku z powyższym mam małe pytanko: czy Wero nadal jest tak żywo zainteresowana Kosmosem i Wszechświatem? :roll:

Bo jest taka mała mozliwość... :wink:

W Cottbus fajne planetarium jest. :D

W tej chwili to już nie tylko Wero ale i Madzia też na astronomię regularnie biega. A Małgo zadaje bardzo ciekawe pytania zmuszające rodziców do dużej inwencji przy udzielaniu odpowiedzi. Na szczęście globus, piłki i latarki mamy, więc udaje nam się zaspokoić Jej ciekawość. Jak tak dalej pójdzie, to trza będzie jakieś studia jeszcze zrobić, żeby za dziećmi nadążyć! :o Póki co czytamy Madzi na dobranoc książkę Hawkinga o kosmosie i czarnych dziurach.

Kochana, przy takich małych eugeniuszach to zdaje się, że to planetarium to obowiązkowe będzie!

Kto wie, może rosną kolejne pokolenia fantastycznych polskich astronomów... :D