Agduś 19.03.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Piękne! A poinformowałaś synową o jej pomyłce? Agduś a gdzie jezdzicie do Kolobrzegu i Swornego?? Do Kołobrzegu jeździmy do... no zgadnij, do kogo? Tzn. dokładniej raz byliśmy w Kołobrzegu u Brazy, bo tak normalnie to mniejszych miejscowości szukamy i nie o Kołobrzeg nam chodzi a o naszą gospodynię! A do Sworów czyli Swornychgaci (oficjalnie "Swornegaci") jeździmy do znajomych, którzy wynajmują pokoje. Tzn. oni najpierw wynajmowali pokoje a potem stali się znajomymi, którzy wynajmują pokoje. No ale my do Sworów jeździmy od 1995 roku, a do nich od 1999. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 19.03.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 ale jaja !!!! mnie kiedys "przyszla synowa" klepnela w tylek i nie powiem co powiedziala , bo nie wypada .pomylila mnie z moja Ola (hehehe od tylu to moze i my podobne ).tez wstydzila sie dlugo , dlugo ...ale teraz to my sobie takie rzeczy mowimy, ze tez nie wypada powtorzyc (oczywiscie w zartach) dla takiej laski to mogl byc maly sprawdzian na poczucie humoru rodzicow chlopaka .poza nawiasem : dobrze , ze nie korespondowala z P. a i jeszcze ci sie pochwale przy okazji nawiazania do tematu chlebkow : moj ostatni wypiek byl .....na zakwasie obgotowuje wlasnie kapuste - galabkow mi sie zachcialo (pare zrobie po turecku - w lisciach winogronowych - pyszne te miniaturki sa ) i sosik zrobie z grzybkow .... z twojego lasu i kompot z rabarbaru robie Jeny !!! jakie ja mam smaki ostatnio strach sie bac co moga one oznaczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.03.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Agdus zdradz namiary na te Sworne, mysmy raz byli , bylo super, mieszkalismy gdzies juz na wylocie ze Swornych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.03.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Zależy, na którym wylocie, bo są... dwa Poszło na prive. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.03.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Tym na polnoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.03.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Tam chodziliśmy nad jeziorko. A nasza kwatera jest bliżej centrum, ale w spokojnym miejscu. Pamietasz ten ostry zakręt za kościołem? Tam jest taka uliczka w górę, w stronę jeziora Karsińskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 19.03.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 dobre te Wasze Synowe Depsiu ja w sumie też na wiosce wcale pięknej mieszkam - żałuję tylko , że tak mało czasu mam żeby się wiejskim życiem pozajmować. Z utęsknieniem wyglądam wiosny - żeby dni wydłużyć. Agduś - pół dziecinnych wakacji spedzałam w okolicach Swornychgaci, a tak konkretnie to w Męcikale, Czernicy , Kaszubie i Rolbiku nad Zbrzycą Piękne czasy A na pstrąga do Mylofu jeździcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.03.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ech te nazwy miejscowości... Ktoś miał niezłą inwencję!Bywaliśmy w Mylofie na pstrągu, bywaliśmy. Autem i na rowerach... Bywaliśmy w Asmusie, Chinach i Babilonie i w Ciecholewach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.03.2009 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Przyszłej synowej natychmiast wykwiczałam na skype, krztusząc się z radości, że ślicznie wygląda na zdjęciu! Panna tak się zawstydziła, że nie chce ze mną gadać od kilku już dni - ze wstydu. Frosia, Ty litości nie masz z tym żarciem. A gołabków w liściach winogron musisz mnie nauczyć, bo u nas winogron mnóstwo, to nasza regionalna specjalność, więc trzeba to jakoś wykorzystać. I jeszcze chciałam powiedzieć, że jak będziecie jechać do nas na Wielkanoc z tymi jajkami drapanymi, to zabierz też rochę tego chlebka na zakwasie. Nie chcę walczyć jeszcze z zakwasem, a spróbować chcę... Zosiu, wygląda na to, że powinnaś zastanowić się nad zmianą zajęcia - może na kurę domową, tak na jakiś czas? Ja zmieniłam, chociaz cos troszkę jeszcze robie zawodowo, ale bardzo marzy mi się możliwość zostania kurą domową na pełny etat. A te miejscowości to rzeczywiście nazwy mają takie... hm... nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.03.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ja też kwiczałam ze śmiechu ... synową masz the best Frosia, ja Cię kiedyś pobiję za te żarcie normalnie ... po szmatę do kuchni musze iść, tak się zaśliniłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.03.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Gospodyni, kaj Ty??? Zaspałam, bo nie przyszłaś mnie obudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.03.2009 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 A, jakos tak zamarudziłam dzisiaj przy innych zajęciach rano... Dzień doberek słoneczne! Jadem dzisiaj w jedno fajne miejsce z Sołtysem, zostaniemy sobie na noc, to jutro znów się pokażę, a pojutrze - odbieramy Synka! Jesssss, jesssssss, jessssss!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 20.03.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Depesiu przepraszam, że zaśmiecam Twój wątek ale u Ciebie zawsze tak domowo, a ja potrzebuje wsparcia .... Bo własnie jutro przerabiam blondynke. Już rozebrana, szynki i inne takie do wędzenia sie peklują. Jutro kiełbasy, pasztety wątrobiane będe robić. No i ta niepewność uda sie nie uda, będzie jadalne.Przyznam ze ostatnio taką akcję robiłam 2 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.03.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Depesiu przepraszam, że zaśmiecam Twój wątek ale u Ciebie zawsze tak domowo, a ja potrzebuje wsparcia .... Bo własnie jutro przerabiam blondynke. Już rozebrana, szynki i inne takie do wędzenia sie peklują. Jutro kiełbasy, pasztety wątrobiane będe robić. No i ta niepewność uda sie nie uda, będzie jadalne. Przyznam ze ostatnio taką akcję robiłam 2 lata temu. nie może się nie udać a krupnioki, żymloki i preswuszt zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 20.03.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 [nie może się nie udać a krupnioki, żymloki i preswuszt zrobione Nie na kaszanke czy bułczanke to nie mam ochoty a w sumie mam pół blondynki. Więc będzie biała kiełbasa, biała w wersji wedzonej, pasztetowa i coś an kształt salcesonu a właściwie galart nieco bardziej wypasiony. szynki , boczek i sloninka wędzona. A słoninka w wersji węgierskiej natarta papryką (Znawcy tematu twierdzą że to najlepsza zagryzka do czegoś mocniejszego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.03.2009 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Depesiu przepraszam, że zaśmiecam Twój wątek ale u Ciebie zawsze tak domowo, a ja potrzebuje wsparcia .... Bo własnie jutro przerabiam blondynke. Już rozebrana, szynki i inne takie do wędzenia sie peklują. Jutro kiełbasy, pasztety wątrobiane będe robić. No i ta niepewność uda sie nie uda, będzie jadalne. Przyznam ze ostatnio taką akcję robiłam 2 lata temu. Kochana, po pierwsze - niczego nie zaśmiecasz, tutaj taki wątek, że o wszystkim się mówi, poza tym, jak wiesz, ja baaaardzo takie tematy lubię. Blondynka na pewno zostanie pięknie zrobiona, jakiś fajny dym olchowy przydałby się na nią, będzie pachniało to wszystko jak marzenie. Ojej, biała kiełbaska... mniam... Taka z chrzanem, buraczkami... Jasooo, jak do świąt daleko jeszcze... Wciornastku, nie bądź taka, wrzuć chociaż fotkę tych dobroci, pliiiiiissssss... A Pani Jola już do nas dzwoniła, wstępnie się umówiłyśmy na jej przyjazd i podpisanie umowy. Jeszcze raz Ci dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.03.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Białą kiełbaskę to i ja lubię...oj lubię Cześć z rana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 21.03.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 u mnie narazie cisza z ew. synową.. fajnie masz, że synek przyjeżdza ..pewnie sprzatasz i czy już na świeta te smakołyki? DPS, jak będziesz wiesz gdzie, to chętnie bym Cię uściskała papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 21.03.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 A ja Ci na dupe nakopie jak nocleg gdzie indziej zalatwisz!!! piatka spotkamy sie u mnie jak despia przyjedzie?? Namawiam Ja na nocleg a ona sie broni. Obraza moje uczucia patryotyczne.., ale juz ja sobie z nia poradze... Depsia, no wiesz co??? Nakopie ci na DUPE, slowo daje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.03.2009 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Kuffa, wygląda, że trochę przerąbane mam... Zeljko, wywierasz na mnie naciski, przymuszasz i w ogóle, grozisz. Muszę Sołtysa chyba zawołać, niech mnie broni... A ja własnie od Asi Malczewskiej wróciłam, wiosna u nich i u nas cudna dzisiaj była! Posiedzieliśmy trochę w nocy (chłopaki odpadli prędzej, ale my z Asią to do 2 w nocy siedziałyśmy i gadałyśmy ), jak zwykle trochę Im pozazdrościłam cudnych staroci, jak zwykle zostaliśmy przyjęci jak członkowie rodziny i jak zwykle za mało czasu było... Mam nadzieję, że u nas już tak zostanie jak dzisiaj było, bo było pięknie, ciepło, słonecznie i wiosennie. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts