Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Piękne! :lol: A poinformowałaś synową o jej pomyłce?

Agduś a gdzie jezdzicie do Kolobrzegu i Swornego??

Do Kołobrzegu jeździmy do... no zgadnij, do kogo? Tzn. dokładniej raz byliśmy w Kołobrzegu u Brazy, bo tak normalnie to mniejszych miejscowości szukamy i nie o Kołobrzeg nam chodzi a o naszą gospodynię!

A do Sworów czyli Swornychgaci (oficjalnie "Swornegaci") jeździmy do znajomych, którzy wynajmują pokoje. Tzn. oni najpierw wynajmowali pokoje a potem stali się znajomymi, którzy wynajmują pokoje. No ale my do Sworów jeździmy od 1995 roku, a do nich od 1999.

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale jaja !!!! :o :lol: :lol: :lol:

mnie kiedys "przyszla synowa" klepnela w tylek i nie powiem co powiedziala , bo nie wypada .pomylila mnie z moja Ola (hehehe od tylu to moze i my podobne :lol: ).tez wstydzila sie dlugo , dlugo ...ale teraz to my sobie takie rzeczy mowimy, ze tez nie wypada powtorzyc (oczywiscie w zartach)

dla takiej laski to mogl byc maly sprawdzian na poczucie humoru rodzicow chlopaka .poza nawiasem : dobrze , ze nie korespondowala z P. :roll: :lol: :lol: :lol:

a i jeszcze ci sie pochwale przy okazji nawiazania do tematu chlebkow : moj ostatni wypiek byl .....na zakwasie 8) :p

obgotowuje wlasnie kapuste - galabkow mi sie zachcialo :oops: (pare zrobie po turecku - w lisciach winogronowych - pyszne te miniaturki sa )

i sosik zrobie z grzybkow .... z twojego lasu :p :D

i kompot z rabarbaru robie 8)

Jeny !!! jakie ja mam smaki ostatnio :o strach sie bac co moga one oznaczac :roll:

:lol: dobre te Wasze Synowe :lol:

Depsiu ja w sumie też na wiosce wcale pięknej mieszkam - żałuję tylko , że tak mało czasu mam żeby się wiejskim życiem pozajmować.

Z utęsknieniem wyglądam wiosny - żeby dni wydłużyć.

Agduś - pół dziecinnych wakacji spedzałam w okolicach Swornychgaci,

a tak konkretnie to w Męcikale, Czernicy , Kaszubie i Rolbiku nad Zbrzycą 8)

Piękne czasy :D A na pstrąga do Mylofu jeździcie ? :)

Przyszłej synowej natychmiast wykwiczałam na skype, krztusząc się z radości, że ślicznie wygląda na zdjęciu! :lol: :lol: :lol:

Panna tak się zawstydziła, że nie chce ze mną gadać od kilku już dni - ze wstydu. :lol:

Frosia, Ty litości nie masz z tym żarciem.

A gołabków w liściach winogron musisz mnie nauczyć, bo u nas winogron mnóstwo, to nasza regionalna specjalność, więc trzeba to jakoś wykorzystać. :D

I jeszcze chciałam powiedzieć, że jak będziecie jechać do nas na Wielkanoc z tymi jajkami drapanymi, to zabierz też rochę tego chlebka na zakwasie. :p

Nie chcę walczyć jeszcze z zakwasem, a spróbować chcę... :oops: :wink:

Zosiu, wygląda na to, że powinnaś zastanowić się nad zmianą zajęcia - może na kurę domową, tak na jakiś czas? :lol:

Ja zmieniłam, chociaz cos troszkę jeszcze robie zawodowo, ale bardzo marzy mi się możliwość zostania kurą domową na pełny etat. :lol:

A te miejscowości to rzeczywiście nazwy mają takie... hm... nie wiem... :lol:

A, jakos tak zamarudziłam dzisiaj przy innych zajęciach rano... :D

Dzień doberek słoneczne! :D

Jadem dzisiaj w jedno fajne miejsce z Sołtysem, zostaniemy sobie na noc, to jutro znów się pokażę, a pojutrze - odbieramy Synka! 8) :D :D :D

Jesssss, jesssssss, jessssss!!!! :D :D :D

Depesiu przepraszam, że zaśmiecam Twój wątek ale u Ciebie zawsze tak domowo, a ja potrzebuje wsparcia ....

Bo własnie jutro przerabiam blondynke. Już rozebrana, szynki i inne takie do wędzenia sie peklują. Jutro kiełbasy, pasztety wątrobiane będe robić. No i ta niepewność uda sie nie uda, będzie jadalne.

Przyznam ze ostatnio taką akcję robiłam 2 lata temu.

Depesiu przepraszam, że zaśmiecam Twój wątek ale u Ciebie zawsze tak domowo, a ja potrzebuje wsparcia ....

Bo własnie jutro przerabiam blondynke. Już rozebrana, szynki i inne takie do wędzenia sie peklują. Jutro kiełbasy, pasztety wątrobiane będe robić. No i ta niepewność uda sie nie uda, będzie jadalne.

nie może się nie udać 8)

a krupnioki, żymloki i preswuszt zrobione :roll:

[nie może się nie udać 8)

a krupnioki, żymloki i preswuszt zrobione :roll:

Nie na kaszanke czy bułczanke to nie mam ochoty a w sumie mam pół blondynki. Więc będzie biała kiełbasa, biała w wersji wedzonej, pasztetowa i coś an kształt salcesonu a właściwie galart nieco bardziej wypasiony.

szynki , boczek i sloninka wędzona. A słoninka w wersji węgierskiej natarta papryką (Znawcy tematu twierdzą że to najlepsza zagryzka do czegoś mocniejszego)

Kochana, po pierwsze - niczego nie zaśmiecasz, tutaj taki wątek, że o wszystkim się mówi, poza tym, jak wiesz, ja baaaardzo takie tematy lubię. :D

Blondynka na pewno zostanie pięknie zrobiona, jakiś fajny dym olchowy przydałby się na nią, będzie pachniało to wszystko jak marzenie. :D

Ojej, biała kiełbaska... mniam... Taka z chrzanem, buraczkami...

Jasooo, jak do świąt daleko jeszcze... :-?

Wciornastku, nie bądź taka, wrzuć chociaż fotkę tych dobroci, pliiiiiissssss... :D :D :D

A Pani Jola już do nas dzwoniła, wstępnie się umówiłyśmy na jej przyjazd i podpisanie umowy. :wink: :D 8)

Jeszcze raz Ci dziękuję!!! :D

A ja Ci na dupe nakopie jak nocleg gdzie indziej zalatwisz!!! :evil:

piatka spotkamy sie u mnie jak despia przyjedzie?? :wink: Namawiam Ja na nocleg a ona sie broni. Obraza moje uczucia patryotyczne.., ale juz ja sobie z nia poradze... :lol:

Depsia, no wiesz co??? Nakopie ci na DUPE, slowo daje... :D :wink:

Kuffa, wygląda, że trochę przerąbane mam... :o

Zeljko, wywierasz na mnie naciski, przymuszasz i w ogóle, grozisz. :lol:

Muszę Sołtysa chyba zawołać, niech mnie broni... :wink:

A ja własnie od Asi Malczewskiej wróciłam, wiosna u nich i u nas cudna dzisiaj była! :D 8)

Posiedzieliśmy trochę w nocy (chłopaki odpadli prędzej, ale my z Asią to do 2 w nocy siedziałyśmy i gadałyśmy :lol: ), jak zwykle trochę Im pozazdrościłam cudnych staroci, jak zwykle zostaliśmy przyjęci jak członkowie rodziny i jak zwykle za mało czasu było... :lol:

Mam nadzieję, że u nas już tak zostanie jak dzisiaj było, bo było pięknie, ciepło, słonecznie i wiosennie. 8)

Super! :D