Gwoździk 02.04.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 ... ja już myślałem, że Depsia nie ma komentów ... i wpisałem się jej ponad godzinę temu na jej politycznym blogu ... a tu widzę, że w komentach życie wre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.04.2009 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Po-li-tycz-nym???? Chyba jakąs partię założę. I nie wiem, czy koleżanki zauważyły, że to ja się pierwsza zbuntowałam i to całkowicie. Odmówiłam mycia jakiegokolwiek okna i napisałam od razu, że każę to zrobić - w całości - latoroślom. Ktoś jeszcze się do klubu zapisuje? No i cieszę się, że Agduś pochwala zmiany w stodole. Zaraz idę czytać, co tam Gwoździk mi na blogu nasmarował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 02.04.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Ależ Ty masz blog Pobieżnie tylko obejrzałam, ale jak znajdę chwilę to się dokładnie przyjrzę i też cię obsmaruję jak Gwoździk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.04.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Podoba mi sie ten kominek. Fajnie Wam wyszedł! Kawał dobrej roboty!Depesia może mi podpowiesz ws ziemniaków. Szukam odmiany słodkiej, może być żółta. No nie lubię takich jasnych, puszystych ziemniaków jak Irga czy Irys. WOle takie słodkawe ale na odmiane trafić nie mogę. Nie wiem tez jakiej szukać powinnam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.04.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Kasia - ano mam, mam... Maylandzia - do obsmarowania zapraszam, gorzej z tymi ziemniakami... U nas jest tak, że od lat te sama odmianę uprawiamy, ale ponieważ wzięła sie z taczki ziemniaków darowanej przez kogoś na zasadzie "macie, to dobre ziemniaki, rozmnożycie sobie", to my nawet nie wiemy, jaka to odmiana. Są naprawdę bardzo smaczne, żółte, nie nazbyt mączyste, naprawdę fajne. Często chwalą je nasi Goście, kiedy jedzą obiady, zazwyczaj zawsze kupują sobie pełne torby, żeby zabrać na zaś, do domu. No to jak Ty chcesz, to ja Ci mogę przysłać trochę, też sobie może jakoś rozmnożysz, czy jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.04.2009 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Jak ktoś zajrzy, to dzień dobry mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.04.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 No to jak Ty chcesz, to ja Ci mogę przysłać trochę, też sobie może jakoś rozmnożysz, czy jak... Kurcze jak nie znajdę na miejscu podobnych to w przyszłym roku sie do Was uśmiechnę Można zacząć od grządki a potem rozmnażać Sadzeniaki robicie z całych czy tniecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.04.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Ja zajrzałam i odpowiadam dzień dobry Skoro taka moda, to ja szczerze pochwale bloga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.04.2009 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Nigdy nie tniemy, jest na tyle, że nie ma potrzeby jeszcze z tym się męczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.04.2009 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Ja zajrzałam i odpowiadam dzień dobry Skoro taka moda, to ja szczerze pochwale bloga No proszę Cię, tylko mi tu nie chwal z powodu mody czy grzeczności. Wpisałaś się miło na blogu i starczy, nie ma powodu, żeby się unosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.04.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Ja tam się nie unoszę ... dałam tylko znak, że byłam, czytałam i wiem, o co kaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.04.2009 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Tak dzisiaj gadaliśmy z dość dawno nie widzianym kumplem. Opowiadaliśmy nowiny ze wsi. Jakiś dziwny rok w naszej wsi trwa teraz, chyba wilkołakami zostaniemy albo innymi nocnymi zmorami. Dwa rozwody juz za nami w tym roku, takie, co to nigdy byśmy nie powiedzieli, że się rozejdą. Cztery osoby zmarły w ciągu ostatnich dwóch miesięcy. Ojca listonosza zabił ich byk. Już w zeszłym roku i ojciec i listonosz byli obaj w szpitalu w ciężkim stanie, bo tak ich byk poturbował. A wczoraj tego ojca zabił. Jeden z najbardziej spokojnych i bogobojnych chłopców w gminie został oskarżony o molestowanie 8-letniej córki pijaka i upośledzonej umysłowo (nie zmyślam!!!). Opowiedziała letniczce, że ktoś coś jej robił i że to chyba tamten, co to mieszka wedle trzech bucków. Baba nie czekając za słuchawkę i na policję. Policja nie czekając, nawet nie zbierając żadnych zeznań - do sądu. No i była juz pierwsza rozprawa. Znamy go od niemowlaka, nie ma takiej możliwości, żeby winny był. A baba letniczka 2 lata temu w ten sam sposób zrobiła po opowieści tego samego dziecka o jego tatusiu i tatuś dostał 2 lata w zawiasach. A dziecko wczoraj u sąsiadki było z młodszą siostrą i mała mówi "Babciu (tak się zwracają do sąsiadki), a ona (starsza znaczy) pokazywała nam wczoraj gołe baby w telefonie!" Czy to świat zwariował czy ze mną coś nie tak? A we wsi raptem 150 dusz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.04.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Z Tobą w porządku, świat jest też okey, tylko co niektórym ludziom odpier...ala Szkoda chłopca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 03.04.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 czyli jak w moim podpisie pod kreską.Nowe idzie Depesia, nowe....tylko czemu gorsze od starego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.04.2009 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Ja chyba się starzeję, nie rozumiem, jak to jest, że można takiego dobrego chłopca oskarżyć bez zadania komukolwiek jakiegokolwiek pytania. Dzieciak będzie pamietał to już do końca życia. Za niewinność. Chyba w końcu wybierzemy się do tej letniczki zapytać - czy to akurat to dziecko ma takiego pecha, że wszyscy je molestują czy to letniczka ma nie po kolei w głowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.04.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 A jakiś psycholog to dziecko badał? Może ono chce być ważne, więc zwraca na siebie uwagę właśnie w ten sposób? Napatrzyło się na jakieś filmy i wymyśliło, że to świetny sposób, żeby na siebie zwrócić uwagę dorosłych.Sama znam przypadek, kiedy zbuntowana nastolatka zagroziła ojczymowi, że pójdzie na policję powiedzieć, że on ją molestuje. A to miała być tylko zemsta. Nie podobało jej się, że on, mieszkając z nimi już od lat, musiał czasem zwrócić jej uwagę. Na szczęście groźby nie wykonała, ale on, na wszelki wypadek, odpuścił próby zwracania uwagi na jej zachowanie.A letniczce odpuśćcie. Tyle się mówi ostatnio o molestowaniu dzieci i o znieczulicy, o tym, że sąsiedzi, rodzina nie reagują. Kobieta w sumie postąpiła właściwie - przekazała sprawę tym, którzy powinni się nią zająć. Może, gdyby znała Was, zapytałaby najpierw kogoś ze wsi, ale nie znała.Dziwne tylko, że nieraz przestępcy z udowodnioną winą łażą na wolności, a chłopaka zamknęli tak od razu. No ale tu już Wasza rola, żeby jakoś zareagować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.04.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Ja tam się nie unoszę ... dałam tylko znak, że byłam, czytałam i wiem, o co kaman ... mosz ... dubeltowe expresso ... dobrze godosz http://www.chefpaul.net/images/kawaBrL.jpg ... cóś dalej "knujemy" ... ? ... a reszta ... cóż "świat" letko wariuje ... byle do Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.04.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Kawa z cytrusami na kaca dobra ... dzięki Chefie, bierę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.04.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Kawa z cytrusami na kaca dobra ... dzięki Chefie, bierę ... siem dziś zeźliłem ... cybia piąta taka ... od nr-2 zacząłem do kawusi rumu dolewać ... "garażowa" lodówka szwankuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 03.04.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 to i ja na kawę przyleciałam dzięki Szefie bry nocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts