Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mowisz depeesia , ze od zeszlego roku takie cuda sie zaczenly dziac w twojej wsi ? :roll:

no mam nadzieje, ze nikogo nie zdemoralizowalam :oops: ani byka nie wkurzylam :roll:

faktycznie niewesolo tam macie, takie wiadomosci przytlaczaja czlowieka

mysle, ze jesli ten chlopak faktycznie niewinny jest trzeba by mu jakos pomoc

z drugiej strony.....rozne znam sytuacje, gdy nikt , nigdy by nie pomyslal...a jednak :(

ta dziewczynka tez ktos powinien sie zajac , bo moze krzywdzi i bedzie krzywdzic ludzi .dzieciaki miewaja rozne fantazje , roznie staraja sie zwrocic na siebie uwage :roll:

Nie wiem, co robić, chłopiec jest na pewno niewinny.

Nie siedzi (wtedy byśmy nie byli tacy w miarę spokojni), ale i tak traumę będzie miał konkretną.

Mała na pewno chce się popisać i zwrócić na siebie uwagę - 2 lata temu świetnie zadziałało. :-?

Z letniczką bankowo i musowo porozmawiać, czy zapytała kogokolwiek o chłopca - baba przyjeżdża do wsi od 10 lat, sporo mieszkańców zna, nie miałaby żadnego problemu z zasięgnięciem języka. A to samo dziecko jest regularnie przez kogoś molestowane? 2 lata temu przez ojca i też było tak samo, "ciocia" letniczka (TA letniczka) zgłosiła. Mijają dwa lata i znów ktoś czyha na biedne dziecko i trzeba chwycić za słuchawkę? :o

A mała diabła ma za skórą, znamy ją przecież...

Oskarżony chłopak ma tak przerąbane, że trudno mi uwierzyć. Jego rodzice po pierwszej rozprawie (będa następne! :o ).... wyjechali za granicę do pracy. :o :o :o

Dzieciak sam jest w całym pustym domu. :evil:

W bardzo bliskim sąsiedztwie mieszka jego babcia, chłopiec ma tam ciepłe posiłki i trochę serca i pociechy.

ZOSTAWILI GO SAMEGO Z TYM. :evil: :evil: :evil:

No jak mozna coś takiego zrobić własnemu dziecku? :o :evil:

I teraz nie wiemy - rozmawiać z nimi? Może być tak, że się obrażą na lata, bo to trudna sprawa, ich sprawa, mogą nie życzyć sobie jakichkolwiek rozmów.

Nie rozmawiać i patrzeć, jak chłopak sam walczy z takim oskarżeniem, mając zaledwie 17 lat? :evil:

Jesteśmy w kropce...

A ze spraw bardziej optymistycznych, to wsparły nas okoliczne firmy, a konkretnie Kronopol, producent paneli podłogowych. Oni mają fabrykę w Żarach, bardzo blisko od nas.

No to Sołtys napisał sążniste pismo, że świetlica nasza wiejska bardzo nowej podłogi, że podłoga nie zmieniana od czasów wojny (naprawdę!!!), że mogliby dać, przeznaczyć... I dali!!! :D :D :D

Dzisiaj Sołtys pojedzie odebrać te panele, teraz będzie następny kłopot. :lol:

Kto przygotuje podłoże, za czyją kasę (gmina się wypięła na nas :evil: ) i kto panele połozy. :roll:

Pewnie skończy się na tym, co zawsze - trzeba będzie się zorganizować i samemu sobie pomóc, jakoś kupić materiały i zagonić chłopów do roboty. 8)

U nas na wsi nie ma nudów. :lol:

Czy ja już mówiłam dzień dobry? :o

No to dzień dobry wszystkim! :D :D :D

Przyszłam popatrzeć ... cholera, szkoda chłopaka. A może by z babcią porozmawiać, jeśli oczywiście można, bo ze starszymi ludźmi różnie bywa... Rodziców to bym batem potraktowała, jak można dzieciaka samego zostawić!!! Z letniczką porozmawiać mus!!! Może ona z dobrego serca to robi i nie ma pojęcia o "całokształcie"??

No i masz, a tak narzekałaś na ten Kronopol :wink: Nie ma tego złego .... :D

Śliczna historyjka na pocieszenie dla mnie. :lol:

Dziękuję. :wink:

A sprawdzałeś ten link ze starodrukami, co Ci posłałam?

A w ogóle to my też wczoraj wędziliśmy, szyneczki jak zwykle. 8)

Mam nawet fotki, ale w komórce, a ona jakas taka... :-?

Nie umiem nijak z niej przerzucić na komputra. :-?

Chyba młodsze Dziecko poproszę o pomoc... :oops: :D

No Chef to zawsze ten tego. :D

I dziecko też nie dało rady przerzucić tych zdjęć - mój głupi aparat jakieś hasło od niego chce!!! :o :o :o

Słyszeliście kiedy, żeby telefon haseł chciał, oczywiście poza PINem? :o :x

Musze jutro do Orange zadzwonić, może oni mnie oświecą o co chodzi... :-?