Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja też się starzeję ...

... i zastanawiam się..... ile wypiją goście mojego Juniora na jego 18-stce ....

... i tak sobie myślę, że ....

... wolę aby wypili kilka litrowych flaszek wódki ... i się później ....porzygali ...

... niż gdyby mieli "wypić" pół litra na dwudziestu ... a resztę gówna powciągali nosem

PS. Depsia .. żeby było jasne ... - w żaden sposób nie zamierzam sugerować, że jak u Ciebie wypili "tylko" flaszkę, to znaczy, że resztę "zwąchali"

Nie powąchali - to dzieciaki ze wsi, które w dzień często i gęsto czasu na nic nie mają, bo pracują ciężko razem ze swoimi rodzicami. Są dobrze wychowani, wiedzą, co to znaczy szacunek dla drugiego człowieka, a problemów nie mają za wiele z prostej przyczyny - braku czasu i dużej ilości pracy. Wtedy nie ma się czasu na głupoty...

A w życiu Brygidy!!!

Musi się nauczyć na własnej skórze co to jest tupot białych mew. 8)

Zresztą, rano okazało się, że tylko 1 flaszkę wódki wypili i 2 wina na 12 osób! :o

Nie wiem, co ja za dziecko wychowałam... :o :lol:

We mnie poszedł, czy co? :D

Dopiero się udało mi z netem połaczyć, za nic nie chciało od obiadu. Do obiadu (od 5 rano :oops: ) sprzątałam stodołę po imprezie, potem trzeba było ziemniaki posadzić w polu, zmęczyłam się jak 150.

Starzeję się? :o

reszta flaszek wyjdzie przy wykopkach :lol: :lol: :wink:

jak nie to znaczy się impreza bezalkoholowa była :o

na mojej osiemnastce to poszła krzynka piwa na dwóch :lol:

No i już starsze dziecko wylądowało w GB. :D

Znowu za dwa miesiące przyjedzie.

Widzę, jak wpływaja na niego te studia, zupełnie inaczej już myśli o gospodarstwie, staje się partnerem do rozmowy. 8)

A Karo czekał na nas bardzo rozleniwiony i rozgrzany:

http://www.chefpaul.net/cpwservices/DpS/wp-content/uploads/2009/04/p4190033.jpg

U nas już piękna kwitnąca wiosna. Aż chce się żyć! :D

Też tak macie? :wink:

Słońce i owszem ... jest ... ale ma serdecznego kumpla od kilku dni - lodowato zimne wiatrzysko :-? Nie przeszkadza to jednak mewom i wronom na sejmach dachowych się zbierać i dzioby drzeć ... jakby nasi posłowie stawiali się tak licznie na obradach mnóstwo rzeczy byłoby już załatwione :wink:

Fakt, wiaterek nie odpuszcza, ale i tak pięknie jest! :D

W tym tygodniu znowu będe biegała jak z piórkiem...

Wrócę z pracy w środę późnym popołudniem i jazda, pakować się, nad ranem wyjazd do Wawy, tam trauma w postaci jazdy autem po mieście.

Mam nadzieję, że mojny jakoś da radę, skoro Berlin przejechał i po Krakowie jeździ w ścisłym centrum to i w tej Wawie cholerskiej musi jakoś radę dać... :-?

Ale pietra trochę mam, jak my się tam odnajdziemy. Nie dla nas takie miejsca, oj, nie dla nas... :(

:lol:

W Ustce mielismy pokoje przy porcie. Córka była mała i ją budziły wrzaski mew. Stawała wtedy w oknie i krzyczała na nie "cicho małuuupy" :lol:

... i co działało :)

Muszę spróbować, wkurzają mnie strasznie tym wrzaskiem kiedy "na rybach" jestem :roll: :wink:

pozdróweczka

ps - dobrze, że u mnie nic nie wieje :D