Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wczoraj już nawet zagrzmiało...

I poszło. :x

I bez szlaucha się nie obejdzie. :evil:

Wszystko schnie. :-?

Tylko słoiczki dobrze się mają. :lol:

U nas to samo tylko bez słoiczków. Sucho! Ocieplenie czy zlodowacenie? Nie mam pojęcia. Zestepowacenie na pewno! :(

Słoneczko i zimny wiatr, więc nie wiem, czy się klimat ociepla.

Już podlałam. :-?

I jeszcze chciałam powiedzieć, że na pewno szwendacz. :D

Mozna tutaj sprawdzić - pochodzi przecież od słowa "szwendać się". :wink:

http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2527434

A Sołtys z Młodym do Wrocławia się wybrali, na bicie rekordu Guinnessa i na koncert Deep Purple. 8)

Młody dzwonił, szczęśliwy jak 150. :D

Sołtys mówi, że fajnie, ale nogi go bolą. :lol:

Już podlałam. :-?

... my też ...

A Sołtys z Młodym do Wrocławia się wybrali, na bicie rekordu Guinnessa i na koncert Deep Purple. 8)

Młody dzwonił, szczęśliwy jak 150. :D

Sołtys mówi, że fajnie, ale nogi go bolą. :lol:

Zazdroszczę Sołtysowi ...

................a mój Junior (gitarzysta pełną ...gitarą) zazdrości na pewno Młodemu ... :(

PS. A moja Żonka pewnie zazdrości Tobie, że ma "chłopów z głowy" :wink:

...ale pytać nie będę :D

Depsiu, bardzo obijesz jak troche sie u Ciebie popanosze? Po pierwsze, to pieknie Ci w nowym skrocie :D Dla mnie na zawsze zostaniesz Depsia i tego sie bede trzymac, ok? :D

Wiosna w pelni, wiec mniemam zes mocno zapracowana, ale tez szczesliwa, ze tak pieknie dookola a z kazdym miesiacem nowe sloiczki uswietnia Twoj kredens :-) Zycze wiec obfitej w plony, deszcz i slonko wiosny.

Nie bylabym soba, gdybym nie zapytala ... jak dieta? :lol: 8) Trzymasz sie jakos? Teraz bedzie coraz latwiej ... pracy duzo, to wysilek fizyczny gwarantowany a i czasu na biesiadowanie nie za duzo :roll: Pochwal sie Kochana ile ubyly i jakie plany na przyszlosc ...

Ja poki co tak skutecznie odchudzam Mame, ze Ona ma (+) 1kg, a ja (-) 2,5 kg :lol:

Pare slow pozwole sobie zapodac dla brazuniu :-) Brazuniu dziekuje za wsparcie i maile :-) Przepraszam, ze tak malo mnie bylo, ale czesto nie wiem w co rece wlozyc ... Od czasu operacji Mamy wlasciwie caly czas z Nia mieszkam, dzien zaczynam o 6.00 :o 8) , a koncze skonana ok. 24.00 :roll: Bije zastrzyki, aplikuje leki, masuje, rehabilituje, gotuje obiady, sprzatam, odwiedzam lekarzy i wyciagam Mame na kolejne spacery :-) Nie mniej uspokajam ... wszystko idzie ku dobremu :-) W biodrze siedzi chyba najlepsza na rynku endo, rana pieknie sie zabliznila, opuchlizna schodzi, infekcji nie ma a Mama najchetniej juz porzucilaby kule i ruszyla w miasto :lol:

Poczatki byly jednak trudne, pelne lez, paniki i wole ich nawet nie wspominac :roll:

Za dwa tygodnie wracam do siebie i od tego czasu Mama zajmie sie wynajety rehabilitant i fantastyczna pani od wszystkiego :-) Ciesze sie, ze udalo mi sie znalezc tych ludzi i ze Mama ich tak latwo zaakceptowala ;) 8)

Ufff to sie rozpisalam ... Depsiu nie miej mi za zle, ze troche prywaty uskutecznilam ... juz wkrotce wroce do naszych regularnych pogaduszek a wszystkich w tym watku serdecznie pozdrawiam i dzieki Kochani ... dzieki za kciuki i wsparcie :D

Amber rozumię przez co przechodziłaś. Moja babcia, cukrzyczka, złamała biodro. Jedna operacja. Po roku druga. Od tamtej pory pod ciagłą opieką. Niedawno złamała drugie biodro. Jeszcze nie chodzi sama, tylko balkonik. Ale już sie wyrywa, chce chodzić. Pomalutku mam nadzieje że będzie lepiej. Ale fakt, ze w tym wielku i ta dolegliwosć potrafią wiele niepokoju wzbudzić.

Duzo zdrówka zyczę. Z tego sie wychodzi i to naprawę nawet w ciężkich przypadkach.

Oooo, Ambercia, nareszcie! :D

Już od wczoraj o Tobie wspominam, temu Braza maila napisała. 8)

Cieszę się, że z Mamą coraz lepiej, mówiłam, że będzie dobrze. :wink:

Tacie też pierwszy moment trudny się wydawał, ale zaciskał zęby i ćwiczył. :D

Będzie dobrze, na pewno. :D

Dieta... Cóż. Dalej nie jem chleba ani ziemniaków, w sumie raptem przez ten cały czas zrzuciłam 6 kg. :evil:

Już mi trochę skrzydełka i cycki opadły, latam przecież, grządki, słoiczki, goście i co tam jeszcze, a waga stoi i ani drgnie. Muszę chyba do lekarza iść, bo mam ciągle spuchnięte nogi w kostkach, jakby ta woda z organizmu zeszła, to może okazałoby się, że np. schudłam 8, a nie 6 kg. :x

Ale czasu nie mam. :oops: :p

A rekord Guinnessa był w jak największej ilości gitarzystów, grających równocześnie "Hey, Joe" Jimmy'ego Hendrixa. 2 lata temu też to było we Wrocławiu, rok temu Amerykanie nas przeskoczyli, a w tym roku było około 3 tysięcy tych gitarzystów i rekord, oczywiście, padł. :lol:

Młody bardzo był szczęśliwy, bo tuż przy scenie był, a na scenie ten słynny gitarzysta Purpli, Steve Jak-mu-tam-bo-zapomniałam... :oops: :lol:

I hymn nasz grali na koncercie te Purple! :o

Wiem na pewno, bo słuchałam na żywo paru kawałków przez telefon, :lol: i tak słucham sobie, słucham... a tu nasz hymn! :o 8)

A ludzie jak im brawo bili, to ho, ho! :D

Amberciu, miło Cię znowu czytać :D Uściskaj Mamę ode mnie też, powiedz że Ją wspieram duchowo i że przy takim wsparciu to niedługo autobus będzie swobodnie doganiać :D :D

Boszszszeeeee, Depsia, jak ja Twoim chopom zazdroszczę tych Purple'i!!!!!!

No szczęśliwi wrócili obaj bardzo, zachwyceni i zmęczeni. :D

Jeszcze śpią. :lol:

A ja się zastanawiam - może jakiegoś grilla dziś w ogrodzie zrobimy...?

Nie wiadomo, czy będzie czas, trzeba warzywa w polu podlewać wieczorami... :-?

A pogoda u nas piękna, słoneczna, gorąca. :roll:

Ponoć od początku tygodnia ma się ochłodzić i trochę popadać - oby z tym deszczem się sprawdziło.

...

A ja się zastanawiam - może jakiegoś grilla dziś w ogrodzie zrobimy...?

Nie wiadomo, czy będzie czas, trzeba warzywa w polu podlewać wieczorami... :-?

A pogoda u nas piękna, słoneczna, gorąca. :roll:

...

Zamiast gotować obid czy kolację w domowej kuchni, można przecież przygotowac coś na grillu a nie usprawiedliwiać się brakiem czasu :o :evil: :roll:

Smacznie i troche zdrowiej :)

Pogoda u mnie również bez zmian ;)

Pozdróweńka

ps - ... dawwwno już nie byłem na zadnym koncercie :( :roll:

Te grillowane smaczniejsze bez wątpienia, ale gotowane jednak zdrowsze...

Babcia dzisiaj szczawiową zaordynowała i gołąbki. 8)

Mniam!

Ja 121 mniszków zagotowywałam. :-?

Wieczorem podlewałam. :-?

Z gośćmi chwilę rozmawiałam - nie wypada ich tak samym sobie zostawić... :roll:

Dziecko na Skypa się dobijało, tez chwilkę pogadaliśmy...

No i jeszcze pranie zrobiłam, ale nie zdążyłam zebrać ze sznura w ogrodzie, wciąz tam wisi... :lol:

Ot, życie baby wiejskiej... :lol:

Cześć, Brazunia! :D

Gotowane. Tłuszcz się wygotowuje. I brak substancji smolistych (tego, co najsmaczniejsze). :lol:

Czy ktoś ma jakieś informacje czy będzie u nas wreszcie padać? :roll:

Niedziela, więc prawie całkowite nieróbstwo dzisiaj będzie. :D

Tylko trzeba będzie podlać wieczorem. :-?

Idę na bloga, wkleję zdjęcie moich 121 słoiczków. :D