DPS 03.05.2009 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Dostawa nastapi, wyłącznie jednak do siedliska - nie znoszę miast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.05.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Załatwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.05.2009 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Mam nadzieję, że to nastąpi na tyle szybko, że nie zdążę następnego syropu ugotować w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.05.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Mam nadzieję, że to nastąpi na tyle szybko, że nie zdążę następnego syropu ugotować w przyszłym roku. http://www9l.incredimail.com/scache/im//gallery/content/200806181240/content_11920_prev.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.05.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Te grillowane smaczniejsze bez wątpienia, ale gotowane jednak zdrowsze*... ... Ja tam jednak uważam, że grillowane zdrowsze - tłuszcz wycieka* ... ... Gotowane. Tłuszcz się wygotowuje*. I brak substancji smolistych (tego, co najsmaczniejsze). ... * wytłuszczenie i pogrubienie moje 1. Gotowane zdrowsze bez wątpienia, ale ile można jeść gotowanego mięsa (chyba, że ktoś jest na jakiejś diecie). Mówimy tutaj o potrawach pieczonych, gdzie pieczenie na grillu lub w BBQ jest zdrowsze od pieczenia np w piekarniku czy brytwannie. 2. Z pieczystego nic nie powinno "wyciekać". Jeżeli "wyciekną" soczki z wnętrza naszego pieczystego otrzymamy potrawę niezdatną do jedzenia. Nic również nie powinno się przypalać, substancje smoliste są oczywiście szkodliwe dla zdrowia, (nie wspominając o mięsach peklowanych, gdzie temperatura obróbki cieplnej nie powinna przekraczać 110-120*C, gdyż powyżej tej temperatury zaczynają się dodatkowo wydzielać niezdrowe nitrozaminy). Możemy wytopić nadmiar tłuszczy miękkich zawartych w mięsie, ale przecież jeżeli chcemy możemy przyrządzać na grillu kawałki mniej tłuste, ... osobiście uwielbiam jednak "niezdrowy" wieprzowy, grillowany boczek lub pieczone golonki (były wczoraj) Zasadą przygotowywania jakichkolwiek pieczeni jest poddanie kawałka mięsiwa, dość wysokiej temperaturze (opieczeniu z wszystkich stron) w celu ścięciu się białka, poprzez co zapobiegniemy "wyciekaniu" smakowitych soczków z wnętrza, a nasze pieczyste będzie smaczne i nie wysuszone na wiór. Ogólnie, najlepsze efekty pieczenia całych kawałków mięsa, przynosi pieczenie ich w drugiej fazie metodą pośrednią. 3. ... tłuszcz się wygotowuje ... i pozostaje w zupie, a z naszego kawałeczka mięska, pozostaje ... może to "coś" ktoś lubi ... gotowana polędwiczka wołowa, karkóweczka wieprzowa ... brrrr pozdróweczka grillowe z buziaczkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 03.05.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 , ... osobiście uwielbiam jednak "niezdrowy" wieprzowy, grillowany boczek lub pieczone golonki (były wczoraj) pozdróweczka grillowe z buziaczkamy ... cała gwoździkowa rodzina uwielbia "niezdrowy" boczek........... mniam ..Chefie - a pisząc o pieczonych golonkach (które też uwielbiam), to masz na myśli pieczenie na grillu ??? Jeśli tak, to czy mógłbyś podesłać jakiegoś linka ...( bo nie wierzę, że wcześniej tego gdzieś nie opisałeś) pozdróweczka grillowe z buziaczkamy ...dzięki ... i wzajemnie ... bez buziaczków Depsia - przyznaję, że podoba mi się Twój blog ... ... dopiero teraz zauważyłem taki WIELKI SŁOIK z prawdziwkiem z Waszej wystawy ... ... jak on tam wlazł ??? ( na bloga to wiem jak wlazł ... chodzi o to jak ..... do słoika) PS. Piszę tutaj, bo (przynajmniej na razie) nie leży mi komentowanie czyjegoś bloga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.05.2009 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 A pisz sobie, gdzie chcesz. Prawdziwek wlazł za sprawą gospodyni oczywiście, czyli moją. Opis i demonstracja wyłącznie osobiste, na miejscu. I fajnie, że podoba Ci się blog. Chefie - jak mówiłam, grillowane są bezdyskusyjnie smaczniejsze. Jakbym miała cały czas gotowane jeść... Bleeeeee... Tylko się zastanawiam, kiedy Ty wreszcie u mnie zgrillujesz - Sołtys już w ubiegłym roku grilla wymurował i ten grill czeka do tej pory. Oby w tym roku się udało! Gwoździk - przepisy masz przecież na stronie Chefa! Proszę: http://www.chefpaul.net/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 03.05.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Gwoździk - przepisy masz przecież na stronie Chefa! Proszę: http://www.chefpaul.net/index.html znalazłem przepis na golonkę peklowaną pieczoną w piwie , dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.05.2009 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A bardzo proszę, na zdrowie. Dzień doberek wszystkim! Może jeszcze popada dzisiaj, coooo? Bo w nocy tak jakoś słabieńko, jakby rosa, a nie deszcz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.05.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 To ja dodam, że nie uznaję chudych mięs - owszem jadam od czasu do czasu, ale bez szczególnej przyjemności Cała brazowa rodzina kocha boczek, golonkę i szyneczkę z tłuszczykiem I uwielbia wędliny dojrzewające (tylko czemu one są tak pioruńsko drogie ) Miłego dzionka życzę wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 04.05.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A bardzo proszę, na zdrowie. Dzień doberek wszystkim! Może jeszcze popada dzisiaj, coooo? Bo w nocy tak jakoś słabieńko, jakby rosa, a nie deszcz... miłego dnia również życzę ja tez bym chciała deszczu, bo drzewka mi usychają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.05.2009 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 No to ładnie, już z dolnej strefy drugiej strony wydobywać się muszę. Anetina - i Tobie miłego dnia i całego tygodnia, oby ten deszcz wreszcie spadł na nasze ogrody i pola.... Braza - te dojrzewające drogie, bo "dochodzą", tak jak ich ceny... Słuchajcie, rewelacyjny środek do czyszczenia se z Warszawy z targów przywiezłam. Nazywa się Kamień uniwersalny, taka biała pasta w zielonym sporym pudełku - no rewelacja! Zaraz lecę łyżki sobie poczyścić, po czyszczeniu wyglądają jak nówki z fabryki! I miedź pięknie czyści, i krany chromowane, porcelanę, szyby. lakier samochodowy taki po nim, że jak nowy wygląda! Polecam - firma prowadzi sprzedaż wysyłkową. Tutaj jest opis: http://www.swistak.pl/a2482056,Kamien-Uniwersalny-antyalergiczny-.html# Kurczę - wszystko prawda! Re-we-la-cja! Kupić można tutaj: http://green.whad.pl/sklep_czys.htm Podobno jedno opakowanie powinno wystarczyć na jakiś rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.05.2009 02:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 ... może tym kremem go przeczyścić http://www.chefpaul.net/Florida/PC090504_5.jpg hammerhead shark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.05.2009 04:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 A przepraszam, a Ty sam to zdjątko machnąłeś? Musi to być spora dwaka adrenaliny - takiego koło siebie zobaczyć, brrrrr... No, no, podziwiać, podziwiać! Czy to oznacza, że Ty teraz się wczasujesz, Pawełku? No to dzień doberek - znowu to cholerne słońce świeci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.05.2009 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 ... Chefie - jak mówiłam, grillowane są bezdyskusyjnie smaczniejsze. Jakbym miała cały czas gotowane jeść... Bleeeeee... Tylko się zastanawiam, kiedy Ty wreszcie u mnie zgrillujesz - Sołtys już w ubiegłym roku grilla wymurował i ten grill czeka do tej pory. Oby w tym roku się udało! ... ... jak to "wymurował i czeka" ? ... musisz go raz po raz "przepalić" ... sądzę, że być może w przepalaniu Pawłowi w tym roku pomogę ... chciałbym A przepraszam, a Ty sam to zdjątko machnąłeś? Musi to być spora dwaka adrenaliny - takiego koło siebie zobaczyć, brrrrr... No, no, podziwiać, podziwiać! Czy to oznacza, że Ty teraz się wczasujesz, Pawełku? No to dzień doberek - znowu to cholerne słońce świeci... wczasujesz hammerhead shark ... słońce zajszło, księżyc świeci doberek (a ja za chwilę dobranocek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 05.05.2009 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Anetina - i Tobie miłego dnia i całego tygodnia, oby ten deszcz wreszcie spadł na nasze ogrody i pola.... i .............. życzenie się chyba spełnia zachmurzone niebo jest - szansa, ze spadnie deszcz, jest bardzo duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.05.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 chciałem tylko powiedzieć dzień dobry ............. potka zaglądającym też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.05.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Co niektórym to dobrze, wakacje z rekinami mają, a ja biedny żuczek jeno z końmi się ścigam (i przegrywam co i rusz ) Dzień doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 05.05.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 witanko dopołudniowe, dzisiaj zimno zdecydowanie i jakoś tak pochmurno, może cosik spadnie z nieba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.05.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 witanko dopołudniowe, dzisiaj zimno zdecydowanie i jakoś tak pochmurno, może cosik spadnie z nieba... Tiiiiaaa ... manna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.