Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Taka jakaś... rosa z nieba chwilami leci - tyle, że chodnik wilgotny, ale w ogrodzie to ganz sucho. :-?

Może się rozwinie? :D

Dywanik wyprałam i wisi na pastwę deszczu w ogrodzie, już go nawet nie ściągam, byle padało. :lol:

Chlebek mi nie chce czegoś rosnąć. :-? :roll:

Chyba mu dodam jakieś dopalacze... :lol:

No pewnie, że spałam. :oops: :lol:

A co, chciałaś pogadać o czymś? :roll:

Mogę teraz zadzwonić, chyba wstałaś, co? :D

A u nas deszczyk pada, o!!! 8)

Taki równy, spokojny, jednostajny deszczyk - najlepszy na świecie, żeby ziemia po przesuszeniu wchłonęła całą tę wilgoć i żeby roślinki odżyły. :D :D :D

Kurczę, miałam nadzieję, że Sołtys mi coś zrobi w stodole w kuchni (płytki czekają :evil: ), a on mi gada, że w pole jedzie. :evil: :cry:

A u nas deszczyk pada, o!!! 8)

Taki równy, spokojny, jednostajny deszczyk - najlepszy na świecie, żeby ziemia po przesuszeniu wchłonęła całą tę wilgoć i żeby roślinki odżyły. :D :D :D

ja też bym chciał, żeby taki deszczyk u mnie popadał ... ale na razie to tylko szaro się zrobiło :cry:

... a ziemia sucha jak pieprz

Cześć Depsia ...

... a Braza zadowolona raczej, czy nie ... bo po wczorajszych postach nie mogłem wyczaić :wink:

No ladnie tyle sloikow trzeba miec gdzie trzymac. :D

To pol mojej spizarni. :lol:

Co do pieczeni, robie czasami mieso w piekarniku, takie w kawalku i nie jest suche. Depsia jadlas, sama powiedz. :D Zawsze przed pieczeniem smaze na patelni ze wszystkich stron, tak jak Chef radzi. :wink: W czasie pieczenia wciaz polewam sosem.

Ale grilla tez lubie, z tym, ze u nas to rzadka impreza bo to maz tez musi byc w domu aby grillowac, a to juz inny problem. :lol:

No pewno, że trzeba mieć gdzie trzymać. 8) :D

A pieczeń Zeljkowa.... Mniammmmmmmm...

A ta jagnięcina.... :oops: 8)

Jakbym bliżej miała, to bym do Zeljki się na obiady zapisała. 8) :lol:

Braza zadowolona, sama słyszałam.

Taka zadowolona, że przegadać jej nie idzie!!! :lol: :p

Dziewczyny, dziekuje za slowa wsparcia i otuchy :-) Wiem, ze bedzie dobrze, bo przeciez nie moze byc inaczej, nie? 8)

Ale macie smakowite tematy :-) Grillowanie w cieply wieczor cudne jest! Niestety nie dla mnie, bo od chromu zawartego w popiele mnie pandemicznie wysypuje, ale na szczescie kurczaczka, rybke, czy warzywko z grilla chetnie zjem 8)

Tylko z walorami smakowymi tlustych mies z barazunia sie nie zgodze ;) :lol: Szyneczka moze byc, a jakze ale bez tych bialych obwodek ... Od dziecka wydlubywalam wszystko co tluste i tak mi na starosc zostalo :lol:

Na koniec musze dopytac, czy nasza Zelka robi jagniecine??? A jesli tak, czy moze zapodac jakis super przepis? Regularnie kupuje jagniatka, ale nic z nich robic nie potrafie :( Gotuje, mieszam z marchewka i ryzem i jest dla Pluszynki-alergika ... Maluszek chorutki jest i wlasciwie tylko to nie powoduje atopii ...

No pewnie, że nasza Zeljka robi pyszne kotleciki jagnięce - rozpływają się w ustach, mniam! 8) :D

Jasooo, jakie to dobre było, mówię Wam... :oops: :oops:

Ambercia, dobrze, że idzie ku lepszemu, bo to wazne, żeby wierzyć i ćwiczyć - zresztą sama wiesz, co Ci będe gadać. :wink: :lol:

Wciornastku - i u nas zimno się zrobiło, poza tym nasze gospodarstwo to pikuś koło tego! :o :lol:

Muszą mieć maszyny dobre, żeby to ekologicznie uprawiać, nas nie stać na kupno maszyn rolniczych, bo tragicznie drogie są - nie wiem, kogo na to stać. :-?

Żal mi, że nic nie mówisz, że może byś z Panią Jolą zajechała. :roll:

Zobaczyłybyśmy się, pogadały i w ogóle.

A tak to tylko pozostaje mi zazdrościć tej nalewki... :wink: :lol: