Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

yaahhh ... Dom pod Sosnami - Blog

pzdr

ps - reszta info na PW DePeeSi :)

czytalam, czytalam ... :-) ale tam tylko rys tego co mozna znalezc w zakamarkach tych smacznych progow. Ja bardzo prosze pelna liste i cennik :-) Na sama mysl juz mnie zasysa w zoladku :D

BTW po pobycie u Mamy czuje, ze musze sie troche podtuczyc :lol:

z serdecznymi pozdrowieniami z Krakowa

http://i41.tinypic.com/1zyiqfc.jpg

Haha, ja byłam pierwsza u Ciebie! :lol:

No, artystki z nas... :lol: 8)

Amber - jesli to Ty, to Braza ma rację. Nie wiem, z czego tutaj sie odchudzać. :o

Jakąś listę sprokuruję dzisiaj wieczorkiem i na PW puszczę, dobrze? :oops:

Jak Twoja Mama? Coraz lepiej, jak mam nadzieję? :D

Jagnięcinę Zeljkową już robiłaś? U nas takiego mięska po prostu nie ma, ale w życiu nie spodziewałabym się, że mięsko owcy takie smaczne może być! :o

No i jakieś zdjęcia piesków Twoich poproszę, to takie słodziaki są... :oops:

Gwoździku - dziennik w odstawce, bo raz, że nic budowlanego w tej chwili się właściwie nie dzieje :( , a dwa - kłopot z wstawianiem zdjęć na serwer, potem kopiowaniem kodu... Na blogu dużo prościej jest, wrzuca się zdjęcia prosto ze swojego dysku i już, i są! I można się rozwlekać o wszystkim, co człowiekowi w duszy siedzi, nie musi być budowlanie, i mozna właściwie wszystko - bo to nasz blog. :D Dlatego mi się podoba... :wink:

I dzisiaj na pewno napiszę na blogu o tym, jak moje ciasto chlebowe na spacer po lodówce poszło sobie... :o :lol:

No to ja lecę, kochani, czas w pole iść, potem zajrzę, jak wrócę z pola. :D

Ambercia, jeśli to Twój szacowny wizerunek to ... dlaczego na miłość boską Ty się odchudzasz :o

eeee tam ... obecnie utrzymuje sie w kondycji sportowej :lol: 8)

I jak to mowi Marek gestnieje :lol: Mniej we wszystkich obwodach, a coraz ciezsza :o 8)

Depsia, no ja to, ja to 8) I czekam na PW :-) Co do Mamy, to dziekuje ... idzie ku lepszemu :D Teraz radzi sobie beze mnie, ale pomaga Jej okiekunka we wszystkich domowych pracach, zakupach i spacerach. 20 maja mamy wazne badania kontrolne i mam nadzieje, ze staw ladnie sie zrasta. No a pozniej wysylam Mame na miesieca do Rept na intensywna rehabilitacje.

Jagnieciny jeszcze nie robilam ... mam tyle zaleglosci w pracy, iz czasu starcza tylko na wrzucenie produktow do maszyny na chleb. To w temacie prac gospodarskich :-) Reszte kupuje jako gotowce ... niestety :( A jagniatka dostarczaja mi raz w miesiacu ok. pierwszego ... Jagniecina powinnam sie wiec cieszyc ok. 2 - 3 czerwca :D

Milego dzionka dla Wszystkich i udanego calego weekendu :D

Witam sobotnie :p

Depsia szkoda, ze zrezygnowali. :(

Chefie dzieki za odpowiedz. Bardzo cienie wszystkie Twoje uwagi, bo ja to kucharka jak to wiekszosc z nas, metoda prob i bledow ide. Ty jednak masz wiedze i doswiadczenie. :p :wink:

Amber ale Ty laska jestes. :D ATwoj Marek jak nastolatek, taki mlodziezowy. A zdjecia widac,z e nie byle czym i byle kto robil. :D :wink:

Ło matko, ja myślę, Ambercia, o tym PW, myślę! :lol:

Wymyśliłam coś, ale o tym sza!

Zeljko, ja wiem, czy szkoda? :roll:

W końcu nas to nie zmieni i nam to niczego nie zmieni, na pewno znaleźli jakiś piękny i drogi obiekt do opisania, gdzie ja z takim skromniutkim... :wink:

I muszę chyba chwilę się przespać. :o

Głowa mi się kiwa, a oczy same zamykają... :o

Wciornastku - ogórki już w gruncie masz? :o

Nie boisz się zimnych ogrodników? :roll:

Mówili, że mogą przymrozki być wtedy... :roll:

Ambercia, Ty się na mnie nie pogniewaj, ale z tych słoiczków to chyba zrezygnuję... No bo jak to wysłac, żeby bezpieczne było? Ciężkie, więc koszty przesyłki pewnie wysokie...

I w ogóle...

Przyjedź Ty, kochana, do mnie, nabierzesz słoiczków do bólu i wzdęcia brzuszka, coooooo? :D

Trzecią kawę piję, w tym drugą pawdziwą i dalej chce mi się spać i to bardzo... :-?

Wciornastku - ogórki już w gruncie masz? :o

Nie boisz się zimnych ogrodników? :roll:

Mówili, że mogą przymrozki być wtedy... :roll:

Ogrodniki se mogą byc, bo ja mam pod włóknina :D . A jesli chodzi o dyniowate to smiało mozna siac miedzy 10 a 20 maja. Jak masz papiaki (no wiesz kiedys nie było czarnej folii :wink: ) to tez juz mozna smialo sadzic.

Hej, hej :-)

Żelka, dobra, dobra ... my juz gruchoty jestesmy i tyle :lol: Osiemnastka jakos tak za nami, a teraz czlowiek lapie sie wszystkiego, aby zwiedle cialo jakos na chodzie utrzymac :roll: 8)

brazuniu, wlasnie najbardziej odczuwam brak funkcji klonowania i teleportacji ... Z poszerzona uzytkowoscia czlowiek bylby taaaaki mobilny i skuteczny :roll: A tak wlasny ogon goni, aby ze wszystkim zdazyc i podolac :roll:

Depsia, gleboko jestem zawiedziona ... no ale coz ... w sumie to Cie rozumiem, bo to troche klopot ...

Ale aby pokazac, ze zawiedziona nie znaczy obrazona, pozdrawiam z dzisiejszego spaceru z moimi BRYTANAMI :lol:

http://i41.tinypic.com/2mdju5z.jpg

btw skoro robimy zdjecia rodzinne, to jak nic znaczy, ze lato prawie przyszlo :lol:

Noo Amberciaaa, zwiedlego ciala ja nie widze. 8) :wink: Pozazdroscic figury, usmiechu i sposobu ubierania sie. :p

Depsia a ja mysle, ze czasami warto tez napisac i o skromniejszych domach, aby ludzie wiedzieli, ze nie tylko bogacze sie buduja. Wtedy czlowiek mysli, o im sie udalo stworzyc cos pieknego to i nam sie uda... A tak co, patrzy na te wypasione duze domy i zaraz rezygnuje.

Nooo, kochana! :o

Zdjęcie jest przepiękne, widac od razu rękę fachowca!

A i modelka profesjonalna - widac zawodową wprawę w ułożeniu ciała i w ogóle, nie mówiąc o całej reszcie, o której pisała Zeljka. :o

No i w ogóle - pozazdrościć! :oops:

Zwiędłe ciało - Ty to masz pomysły, że nie daj Boże... :lol:

A tak poważnie - bardzo się cieszę, że rozumiesz i przy okazji mam nadzieję, taką malutką, cichutką - może kiedyś przyjedziecie jednak po te słoiczki? :oops: :p

A z tymi psami obronnymi, to ja dowcip znam. :oops:

Jeden facet miał takie brytany i tłumaczył, że to psy obronne. Na taką reakcję słuchaczy: :o :lol: zapiął pieskom smycze, zakręcił nimi młynka nad głową i mówi: No to podejdźcie, proszę bardzo!!! :lol: :lol:

Przepraszam - nie mogłam się powstrzymać... :oops: :lol:

One naprawde słodko wyglądają, choć doskonale wiem, że to może być bardzo mylące, zwłaszcza w wypadku yorków, które mają bardzo waleczną naturę. :D

Wciornastku - ja z agrowłókniny zrezygnowałam, bo dziadek co roku mi ją w maju zabierał, robiąc z niej owijkę wokół palików ogradzających papryki - coś w rodzaju płotka z agrowłókniny. :evil:

Nie pomagały prośby i tłumaczenia - "to się świetnie nadaje, papryka będzie miała ciepło".

A ja co roku musiałam kasę nową wykładać. :evil: No to nie kupuję i już. :-?

Zeljko - dziękuję Ci za dobre słowo, ja jakoś się tym nie przejęłam w ogóle, jakoś od początku czułam, że to nie wyjdzie... :wink: