Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • DPS

    6661

  • braza

    3758

  • wu

    1831

  • Agduś

    1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ha, latam jak z piórkiem już to z górki, już pod górkę... :lol:

Takem się zalatała, że nawet zapomniałam, że mam na skypa wejść i z rodzonym dzieckiem pogadać! :o :oops: :lol:

Dzwonić musiał i matke do porządku przywoływać... :lol:

Lecę, bo robory mam huk, zdążyć nie mogę, cześć! :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzien Dobry :-) Depsia, czytam i czytam i widze, ze wiosne masz zakrecona 8) Ale ile nowego w gospodarstwie bedzie! Tylko sie cieszyc i letnikom zazdraszczac, ze nie tylko pieknie, ale tez miekko beda mieli ... 8)

Depsia, czy przy okazji jakiejkolwiek korespondencji ze mna ;), moglabym Cie prosic o ociupinke tego cudownego zakwasu? 8)

 

brazunia, jak sie maja szanowne szparagi? :D 8) Odwiedzily talerz, czy wciaz w sferze pomyslunku? ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zainspirowana szparagim dziś podaje na kolacje :lol: Z szyneczką. Do tego rukola z pomidorkami czereśniowymi, mozarellą i świeżą bazylią jako sałatka :lol: Kumpela do mnei wpadnie to sobie pojemy. Faceci i dzieciaki by tego nie tknęli. Może to i lepiej, więcej dla nas :lol:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zainspirowana szparagim dziś podaje na kolacje :lol: Z szyneczką. Do tego rukola z pomidorkami czereśniowymi, mozarellą i świeżą bazylią jako sałatka :lol: Kumpela do mnei wpadnie to sobie pojemy. Faceci i dzieciaki by tego nie tknęli. Może to i lepiej, więcej dla nas :lol:

 

mayland, absolutna pychota :-) I koniecznie po lampce wina 8) U nas w domu uwielbia sie wszelakie warzywa, a wzbogacone dobra szyneczka, lososiem, czy po prostu grillowanym kurzym biustem to juz w ogole :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czesik, oj szparagowo i wiosennie u Depesi

 

Co do szparagów to polecam je na grilla. Trzeba je tylko umaziać w oliwie, posypac solą. Jak zmiękna i zrobia sie w paski to dosmaczyć np. octem balsamicznym lub jakimś dipem. Osobiscie na ten sposób wolę zielone.

 

A ciekawe czy Depesia zasłoikuje szparagi? :D

Przyznam ze robie takowe co roku. ale ja mam ułatwiiony dostęp do szparagów bo rosna 300 m od domu i jest ich 15 ha

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zainspirowana szparagim dziś podaje na kolacje :lol: Z szyneczką. Do tego rukola z pomidorkami czereśniowymi, mozarellą i świeżą bazylią jako sałatka :lol: Kumpela do mnei wpadnie to sobie pojemy. Faceci i dzieciaki by tego nie tknęli. Może to i lepiej, więcej dla nas :lol:

Musiałaś, nie? :evil:

Musiałaś powiedzieć i teraz tak mi się chce tego, że... :-?

Ale jeszcze mam szparagi. :p

Chyba jutro zrobię z szyneczką i sałatą zieloną. :D

Ambercia, a pewnie, że Ci wyślę, tylko ociupinkę podrośnie w lodówce i wysyłam! :wink: :lol:

Brazunia - to Ty jeszcze te szparagi trzymasz? :o

Ty weź je zjedz, bo nie doczekają! :lol:

Na Wielki Dzień nowe Ci przyślę! :lol:

Albo i przywiozę! :p

 

Jamles - no rozbroiłes mnie zupełnie, kwiczałam jak głupia jakaś do monitora! :lol: :lol: :lol:

 

Wciornastku - na pewno zasłoiczkuję szparagi, jesli tylko będe miała taka ilość... :D Staram się co roku to zrobić, bo to bardzo wygodnie jest. 8)

A te szparagi Twoją metodą to jak zrobią się w paski? Same tek sie rozlezą? :roll: :D

Chciałabym wypróbować, więc ciekawa jestem... :wink:

Prawie pół kuchni już położyli.

Zaraz idę wstawić chleb do pieca, przedwczoraj późnym wieczorem wyjęłam z pieca a przez wczoraj i dzisiaj 3 duże bochenki zjedli! :o

Ale i tak potrzebny, jutro goście przyjeżdżają, trzeba ich jakoś żywić. :D

 

No to pędzę do tego chleba. :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Wciornastku - A te szparagi Twoją metodą to jak zrobią się w paski? Same tek sie rozlezą? :roll: :D

Chciałabym wypróbować, więc ciekawa jestem... :wink:

No w paski od przypalenia na grillu :wink: :oops:

 

Zaraz idę wstawić chleb do pieca, przedwczoraj późnym wieczorem wyjęłam z pieca a przez wczoraj i dzisiaj 3 duże bochenki zjedli! :o

 

No to pędzę do tego chleba. :D

 

Wiesz też bym sie pisała na ten sławny zakwas

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja o tym chlebie to gadam i gadam i nic z tego mojego gadania nie wychodzi :-? Może jak z Kasicą zaczniemy gadać, to jakiś odzew będzie :roll:

 

P.S. No mam jeszcze ten słoiczek, a co Ty sobie myślisz??? Z Szanownym postanowiliśmy zjeść je na własnym ... ale Szanowny będzie we wrześniu... :roll: :-?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziewczynki, ja Wam wyslę ten zakwas, nie ma problemu - zrobię najbliższą razą więcej ciasta i wyślę, komu jeszcze trzeba. :D

 

Braza - gadasz, gadasz i nie pieczesz! :p :lol:

Najłatwiejszy na świecie przepis, doskonały na pierwszą samodzielną próbę - w pierwszym poście wątku chlebowego, a jeszcze dokładniej to na blogu, bo ze zdjęciami z całego procesu. :lol:

 

Wciornastku - jakiś namiar na PW poproszę. :D

Ambercia - Ty też dawaj! :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...