braza 19.05.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Nie będziesz miała wyjścia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.05.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 A co się będą te Twoje komentarze daleko chowały? Do góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.05.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Właśnie zaczęłam ich szukać ... wstydliwe jakieś są te komentarze, jak nie Depsiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.05.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Bo właścicielka już śpi dawno, ale jutro bladym świtem wyciągnie je na samą górę i będą tam dłuuugo królowały, bo nikt nie wstaje tak wcześnie jak Depsia!A ja muszę wreszcie zaproszenia na sobotnią imprezę zrobić. Pogubiałm się, ale chyba 23 czy 24 osoby mają przyjść (+ nasze 3). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.05.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 A mi się oczy zamykają ... jeden dzień tylko wieśniakiem jestem i już mi się spać tak wcześnie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.05.2009 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Dziękuję Ci, Agduś, za wyciągnięcie w górę - a z tym porannym utrzymywaniem się to święta racja. Braza, jakie wcześnie, prawie północ była. pPoczekaj, jak przez kilka miesięcy powstajesz do Brazylki z rana i w ogóle, zobaczysz, jak na dworze rano pięknie jest - nawet nie zdzierżysz w łóżku. Muszę taras chyba zacząć planować. Nie mam gdzie porannej kawy wypić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.05.2009 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Księżniczce zrobię stajnię samoobsługową... Planuj ten taras i rób go szybko, nie ma jak kawa na własnym tarasie Ja już mam plan niecny, bo to co tam jest teraz mi nie wystarcza I dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 20.05.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 czesc depeesia zeby nie bylo ze mnie bylo ide do lasu szukac bede ziela dla Froscha narobilam mu ziolek z zapasow ogrodkowych i ....nie zdazylam wlozyc do sloikow wszystko zjadl nie sam co prawda to nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.05.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 ... Muszę taras chyba zacząć planować. Nie mam gdzie porannej kawy wypić. ... nie ma jak to poranna i wieczorna kawka na tarasie ... od kawki się zaczyna, później jakiś grillek postawisz, małą wędzareczkę (żeby daleko po ciepłą pachnącą kiełbaskę nie chodzić) i powoli tarasik zacznie pełnić rolę "kuchni w ogrodzie" ... powodzenia życzę ... nareszcie się za to zabierasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.05.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Ja to już u siebie mam cudowne miejsca na murowanego grilla ... tylko niech znajdę takiego, co mi go zrobi, bo Szanowny dopiero we wrześniu wraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.05.2009 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Wow, pomału, kochani... Grilla Sołtys w zeszłym roku wymurował, ale Chef nie przyjechał na inaugurację... Ciekawe, co będzie w tym roku... A taras... Braza, no powiedz sama, byłas u mnie - no niby gdzie ja mam ten taras cholerny zrobić??? No zywcem nie ma gdzie go do chałupy przykleić - z 3 stron droga albo dobudówka, z czawrtej ganek i klomb z Babci różami ukochanymi... Poza tym u nas taras od południa (a to jedyna wolna ściana, a właściwie jej fragment) to masakra byłaby. Nikt by tam nie wysiedział, to pewne jak w banku. No i tak wkoło Macieju... Boszszsz, nalatałam się dzisiaj jak pies. W pracy byłam, goście 3 posiłki jedzą, trza przygotować, podać, sprzątnąć, pozmywać, chleb piekłam rano i wieczorem teraz też, zmiana turnusu była dzisiaj i sprzątanie w domku, 2 tury prania wyprałam i wysuszyłam w ogrodzie... Że nie wspomnę o pomniejszych rzeczach. Wciornastku - dziękuję pięknie, list już dotarł i został potraktowany z nalezytą atencją i pieczołowitością. A jaki oficjalny, z tytułami, instytutami i w ogóle... No, wyróżniona się poczułam, jednym słowem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.05.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Depsia, nie gadaj, a ten podcień przecudny????? Toż on aż się prosi o kawałek tarasu!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.05.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Wow, pomału, kochani... Grilla Sołtys w zeszłym roku wymurował, ale Chef nie przyjechał na inaugurację... Ciekawe, co będzie w tym roku... A taras... Braza, no powiedz sama, byłas u mnie - no niby gdzie ja mam ten taras cholerny zrobić??? No zywcem nie ma gdzie go do chałupy przykleić - z 3 stron droga albo dobudówka, z czawrtej ganek i klomb z Babci różami ukochanymi... Poza tym u nas taras od południa (a to jedyna wolna ściana, a właściwie jej fragment) to masakra byłaby. Nikt by tam nie wysiedział, to pewne jak w banku. No i tak wkoło Macieju... ... Po pierwsze primo - jak Sołtys wybudował to się napewno nie rozleci, więc spoko Po drugie primo - se możesz przeca wybudować "taras wolnostojący" obojetnie w jakiej części ogrodu (dlaczego musi być "przyklejony" ?) ... np takiego "prymitywa", którego można później ulepszać http://www.chefpaul.net/smoker/Image0.jpg ... no i siem nie tłumacz i usprawiedliwien nie wynajduj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.05.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Depesia taras Chefa jest dobrym pomysłem ale wszystko, tylko nie niebieska plandeka Mnei prześladuje juz 2 latai pozbyć się jej nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.05.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Plandeka może być na przykład w pomarańczowo-zielono-purpurowe paski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.05.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Znacznie lepiej Braza Ty sie nie nabijaj tu tylko mysl o swoim tarasie. Widziałam że zadaszenie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.05.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Ja mam niecny plan zrobienia drugiego tarasu, drewnianego. I jeszcze jednego, wolnostojącego, jak go Chefie nazwał, tuż przy domu. To, co jest teraz to jako większy ganek traktuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.05.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Kup drewno jesienią lub zimą. Do lata przeschnie. Potem dasz do wyrobienia i ewentualnie do podsuszenia. Bedzie super taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.05.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Zobaczymy, plany mam jak młody Hitler ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.05.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 ... ale wszystko, tylko nie niebieska plandeka Mnei prześladuje juz 2 latai pozbyć się jej nie mogę Plandeka była "tymczasowa", ... docelowo miała być dachówka taka sama jak na domu ... "tymczasowość" jednak trwała dwa lata ... no i znowu zdążyłem wyjechać na Florydę, a plandekę sprzedałem razem z chatą Zobaczymy, plany mam jak młody Hitler ... pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts