Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bo właścicielka już śpi dawno, ale jutro bladym świtem wyciągnie je na samą górę i będą tam dłuuugo królowały, bo nikt nie wstaje tak wcześnie jak Depsia!

A ja muszę wreszcie zaproszenia na sobotnią imprezę zrobić. Pogubiałm się, ale chyba 23 czy 24 osoby mają przyjść (+ nasze 3).

Dziękuję Ci, Agduś, za wyciągnięcie w górę - a z tym porannym utrzymywaniem się to święta racja. :lol:

Braza, jakie wcześnie, prawie północ była. :o

pPoczekaj, jak przez kilka miesięcy powstajesz do Brazylki z rana i w ogóle, zobaczysz, jak na dworze rano pięknie jest - nawet nie zdzierżysz w łóżku. :D

Muszę taras chyba zacząć planować.

Nie mam gdzie porannej kawy wypić. :o :-?

...

Muszę taras chyba zacząć planować.

Nie mam gdzie porannej kawy wypić. :o :-?

... nie ma jak to poranna i wieczorna kawka na tarasie ... od kawki się zaczyna, później jakiś grillek postawisz, małą wędzareczkę (żeby daleko po ciepłą pachnącą kiełbaskę nie chodzić) i powoli tarasik zacznie pełnić rolę "kuchni w ogrodzie" ... powodzenia życzę ... nareszcie się za to zabierasz :roll: :wink:

Wow, pomału, kochani...

Grilla Sołtys w zeszłym roku wymurował, ale Chef nie przyjechał na inaugurację... :-?

Ciekawe, co będzie w tym roku... :p

A taras...

Braza, no powiedz sama, byłas u mnie - no niby gdzie ja mam ten taras cholerny zrobić???

No zywcem nie ma gdzie go do chałupy przykleić - z 3 stron droga albo dobudówka, z czawrtej ganek i klomb z Babci różami ukochanymi...

Poza tym u nas taras od południa (a to jedyna wolna ściana, a właściwie jej fragment) to masakra byłaby. Nikt by tam nie wysiedział, to pewne jak w banku. :-?

No i tak wkoło Macieju... :roll:

Boszszsz, nalatałam się dzisiaj jak pies.

W pracy byłam, goście 3 posiłki jedzą, trza przygotować, podać, sprzątnąć, pozmywać, chleb piekłam rano i wieczorem teraz też, zmiana turnusu była dzisiaj i sprzątanie w domku, 2 tury prania wyprałam i wysuszyłam w ogrodzie... Że nie wspomnę o pomniejszych rzeczach. :x

Wciornastku - dziękuję pięknie, list już dotarł i został potraktowany z nalezytą atencją i pieczołowitością. :lol:

A jaki oficjalny, z tytułami, instytutami i w ogóle... 8)

No, wyróżniona się poczułam, jednym słowem. :D

Wow, pomału, kochani...

Grilla Sołtys w zeszłym roku wymurował, ale Chef nie przyjechał na inaugurację... :-?

Ciekawe, co będzie w tym roku... :p

A taras...

Braza, no powiedz sama, byłas u mnie - no niby gdzie ja mam ten taras cholerny zrobić???

No zywcem nie ma gdzie go do chałupy przykleić - z 3 stron droga albo dobudówka, z czawrtej ganek i klomb z Babci różami ukochanymi...

Poza tym u nas taras od południa (a to jedyna wolna ściana, a właściwie jej fragment) to masakra byłaby. Nikt by tam nie wysiedział, to pewne jak w banku. :-?

No i tak wkoło Macieju... :roll:

...

Po pierwsze primo - jak Sołtys wybudował to się napewno nie rozleci, więc spoko :) :wink:

Po drugie primo - se możesz przeca wybudować "taras wolnostojący" obojetnie w jakiej części ogrodu (dlaczego musi być "przyklejony" ?) :)

... np takiego "prymitywa", którego można później ulepszać :wink:

http://www.chefpaul.net/smoker/Image0.jpg

... no

i siem nie tłumacz i usprawiedliwien nie wynajduj :wink:

... ale wszystko, tylko nie niebieska plandeka 8) Mnei prześladuje juz 2 latai pozbyć się jej nie mogę :lol:

Plandeka była "tymczasowa", ... docelowo miała być dachówka taka sama jak na domu :) ... "tymczasowość" jednak trwała dwa lata :roll: :wink: ... no i znowu zdążyłem wyjechać na Florydę, a plandekę sprzedałem razem z chatą :lol: :wink:

Zobaczymy, plany mam jak młody Hitler ... :wink: :D

:o :o :wink:

pozdrówka