Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Depsia, braza, dziekowac w imieniu zdrowiejacej Mamy :D Mamy tu takie wsparcie, ze od dobrej aury idzie pieknie ku dobremu 8)

Temat basenow jest mi szczegolnie bliski ... jako uzytkownikowi rzecz jasna :D Bo baseny, jeziora i wszelakie cieple (!!!) akweny uwielbiam :D Moze dlatego do Baltyku tylko pieta jestem w stanie wejsc, ale juz taki Adriatyk ... uuuuu ... :oops: 8)

braza, ale troche z tym basenem to na wyrost idziesz ;) Masz jezioro? Masz! No to na tymczas starczy, nie? No chyba, ze kasa z kieszeni wystaje to sie juz czepiac nie bede :roll: :wink: 8)

Depsia, cholera jasna dzisiaj przy sniadaniu znowu nam baaaardzo bliska bylas :oops: 8)

...

kurna nie znam sie tzn na roznych inwestycjach rozne widzialem..ale takie zalewane betonem kafelkowane z prawdziwego zdarzenia ..ło matko boossko zalezy od kafelek ..i chemii..plus kto wykonuje..lekko liczac 300 tysia..plus systemy uzdatniania wody..same odczynniki miesiecznie kosztuja 1000-1500zł..przynajmniej tak mi mowiono..najdrozszy basen jaki widzialem to 12 na 25m 560tysia :o

i to tylko na lato było..bez zadaszenia ani niiic :-?

:o ... "łoMatko" ... tyle za baseny płacą :o ... mogie się przekwalifikować ...

Basen z działką SPRZEDAM

http://www.chefpaul.net/Florida/Wayland07.jpg

... chatę dorzucę za darmochę w cenie (obniżonej o 20 tys. usd) ... są chętni ? :)

... wszystkie "basenowe" pierdoły (chemia plus filtry) kosztują (u mnie) miesięcznie około 30-40usd ... może zacząć "tym" handlować wysyłkowo ? :)

Tyle kasy za chemię basenową? :o

A co oni z tym robią, piją to na litry czy jak? :o

U mnie na basen o pojemności ok. 30 m3 idzie na cały sezon nie więcej chemii niz za jakieś 50 zł. :o

Woda czyściutka, filtrowana, chlorowana i w ogóle. 8)

Ciekawi nas od jakiegos czasu ile by wyszło, jakby walczyc samemu z takim basenem z betonu, wyłożonym specjalną folią zbrojoną basenową albo przyszłościowo kafelkami.

Kto u nas był, to wie, że na środku mamy taki betonowy naprawdę duży basen samodzielnie robiony, nasze chłopaki pływać się w nim uczyły, ale niestety - pękła mu płyta denna, mocno pękła i nie nadaje się już do użytku. Może by naprawić jakoś czy jak...?

Zobaczymy, może kiedyś. :wink:

Na razie nie myślimy o tym. :wink:

Braza, Amber to rację ma, jesli masz za dużo kasy to kup teraz, a jeśli masz pilniejsze wydatki - wstrzym się, jezioro masz niedaleczko, potem zobaczysz, czy u Ciebie to konieczna inwestycja będzie.

Na razie urządź dom i otoczenie, przygotuj ewentualnie kawał trawnika na basen, wokół niego też musi być miejsce na leżaki i parasole, więc masz co robić.

No i szykuj stajnię, nie? :D

No i szykuj stajnię, nie? :D

stajnia najwazniejsza! dla takiego konnego nieuka jak ja to absolutny gwodz programu pobytu w Uroczysku :D I pomyslec, ze plywam, nurkuje, skacze z czego trzeba ale od koni trzymam sie z daleka :roll: Tak mnie w dziecinstwie jedna chabeta sponiewierala, ze uraz do dnia dzisiejszego pozostal ... :roll:

Jeśli o basen chodzi, to pewnie na takim dmuchanym w tym roku poprzestanę, ale kupić kupię, sama dupsko chętnie zamocze przy ponad 30 stopniach upału - jeśli się takowe trafią.

Amberciu, nawet jeśli własnej stajni w tym roku nie postawię, to księżniczka będzie do Twojej dyspozycji! Sąsiad ma 5 koni i Brazylka u niego narazie zamieszka :D Sąsiad zresztą też jeżdżący :D Jak się ucieszył na wieść, że obie z córcią jeździmy!!!

Chefie ... to dawaj ten basen ... ale za przesyłkę Ty płacisz!!!!

Oj, Braza, Ty se grabisz, ja Ci mówię...

Niemożliwa się zrobiłaś, odkąd obszarniczką zostałaś. :o

Dzień dobry! :D

U nas z tą burzą to tak było, że Sołtys mówi, że była wielka, a ja spałam jak niemowlę. :o :lol:

Teraz fajny deszczyk spokojny pada, jest ciepło, więc wszystko nam samo rośnie i w ogóle. :D

Dobrze, że wczoraj zdążyliśmy trawę wokół domu skosić, chociaż wkoło domku dla gości wciąż jeszcze nieskoszone jest... :oops:

Zachłysnęłam się posiadaniem!!!

Chefie ... toś Ty go jeszcze nie wykopał :o Jak tak dalej pójdzie to na zimę mi go akurat dostarczą a na ki gwizdek mi on zimą :roll:

Dzień doberek, u mnie tez pada, wiaterek wieje, pochmurno jest ... jednym słowem standard. :D

No widzisz, Wciornastku, Ty to mądra dziewczyna jesteś! :D

I chciałam zameldować, że dzisiaj poszedł zakwas na Twój adres oficjalny, przesyłka zresztą wygląda też oficjalnie, opieczątkowana i w ogóle. :lol:

Jak dojdzie, to daj go do lodówki na co najmniej 3 dni, a potem... hulaj dusza, piecz mi chlebek na zakwasie! :D

Dzień dobry! :D

U nas z tą burzą to tak było, że Sołtys mówi, że była wielka, a ja spałam jak niemowlę. :o :lol:

Teraz fajny deszczyk spokojny pada, jest ciepło, więc wszystko nam samo rośnie i w ogóle. :D

Dobrze, że wczoraj zdążyliśmy trawę wokół domu skosić, chociaż wkoło domku dla gości wciąż jeszcze nieskoszone jest... :oops:

Mówiłam, że te gacie pod poduszką miały jakąś moc narkotyczną... To i spałaś...

Tak piszesz o tym zakwasie i piszesz, a mnie ślinka leci i klawiaturę niszczy... Mogę się przymówić?

Boso??? Po mokrej trawie??? Tać przeziębić się można :roll: :wink: :D

Agduś, a co Ty na tym zakwasie chcesz robić?? Czyżbyś się przymierzała?? W Uroczysku kuchnia ma duchówkę, nada się toto do pieczenia chleba??

Miłych snów Depsiu! Śpij jak niemowlaczek :D

Agduś - kto jak kto, ale Ty zawsze możesz się przymówić! :wink:

Wyślę za czas jakiś, tylko rozmnożę. :D

Braza - a Ty się zastanawiasz też nad pieczeniem chleba? :o :o :o :lol:

Czy duchówka się nada, to nikt nie powie, aż nie rozpali i nie zobaczy jak ona grzeje. 8)

Najlepsza w tym to będę ja. 8) :lol:

Dzień dobry wszystkim. :D

Ja mogę powalczyc do upadłego. Andrzej piecze czasem bułeczki z rana (mnie się nie chce wstawać :oops: ), a ja czasem chleb z gotowca. Dojrzałam chyba do prawdziwego chleba, ale jak ten zakwas zrobić? Na razie spróbuję z Depsiowego zakwasu, w wakacje się na korepetycje zapiszę i po powrocie juz własny zrobię!

Agdus, i nie pozalujesz!!! Ten Depsiowy jest absolutnie cudowny, zywotny i nie klopotliwy :-) Tylko dbaj o niego regularnie, a odwdzieczy Ci sie takim chlebkiem, ze cala Rodzina bedzie chciala probowac :D

Co wiecej, taki chleb piecze sie rownie prosto jak na drozdzach. Ja wrzucam wszystko do maszyny, nastawiam dlugi program wyrastania i robi sie samo 8)

Dzien Dobry Wszystkim :-)