Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

DPSia, słyszałam, że masz jakiegoś przepisa czosnkowego na mszyce i inne gady, które siedzą mi na róży :evil:

Poratuj :)

jak pamiętam to 50g posiekanego czosnku zalać 1l wrzącej wody, zostawić na chyba dobę,

przecedzić przez drobne siteczko i pryskać

tylko czy róże jeszcze będą pachnąć :roll:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W sumie to jeszcze lepiej nie zalewać wrzątkiem, a tylko letnią wodą, będzie bardziej gryzące, bo się nie zaparzy.

Można też spróbować pryskać zwykła coca colą, ponoć działa. :o

Tyle, że wazne jest, żeby to była ta oryginalna coca cola, najlepiej puszkowa. :roll:

Można też spróbować zwykłego potasowego mydła ogrodniczego w roztworze bodaj 2%. Czekaj, zaraz sprawdzę...

No, zgadza się mydło ogrodnicze w roztworze 2 % lub ...

tadam! zwykły olej rzepakowy w roztworze 1%, sprawdzone i potwierdzone, że mszyce padają jak muchy. 8) :D

Braza - odpadasz w przedbiegach, nie masz kur i basta. :lol:

Pawełku, ponoć takie kuniki to się jakoś smazy i smaczne som, ja tam nie wiem, te Azjaty to tak jakoś robią. :lol:

Mszyce, Brazunia, nie lubią oleju bardzo i padają. :p

Na polu walki. :evil:

Dzien dobry! :lol:

Pawełku, ponoć takie kuniki to się jakoś smazy i smaczne som, ja tam nie wiem, te Azjaty to tak jakoś robią. :lol:

...

... a jakże by inaczej :)

http://www.chefpaul.net/images/insect02.jpg

Dochodzę do wniosku, że dobrze mieszkać tu gdzie mieszkam, konika polnego wielkości wróbla chyba bym nie zniosła :roll: :D

...

... ehhh ... ładne te kuniki som :wink:

http://www.chefpaul.net/images/Fla005s.jpg

pozdróweczka :)

Taż jestem, ino co tylko z pracy żem wróciła i jeszcze dzieckiem co niebądź się zajęła... :roll:

A na blogu pokazywałam rano, jak Karuś z Miśkiem na leżaku się razem opalają. :lol:

No jaja. :lol:

Pogoda u nas wciąż nienajgorsza, choć chłodnawa...

Książkę o czarnym bzie sobie zamówiłam, mam zamiar studiować i specyfiki potem robić. 8) :D

Zostanę zielarką jak ta baba z Rancza. :lol:

Książkę o czarnym bzie sobie zamówiłam, mam zamiar studiować i specyfiki potem robić. 8) :D

Zostanę zielarką jak ta baba z Rancza. :lol:

To wcale nie glupi pomysl ... moja Ciotka, ktora lubi jezdzic na pielgrzymki, przywozi z okoli Lichenia buteleczki z syropem z czarnego bzu, a dla doroslych naleweczke z bzu, co to w zimowe wieczory niejedno chorobsko uleczyla :D Syropek cieszy sie ogromna popularnoscia, a naleweczka robi prawdziwa medyczna furrore :lol:

Chef, szarancza wyglada na smakowita i dobrze wypieczona :D Obiera sie podobnie jak krewetki czy takie "chrupiace" spozywa? :roll: :wink:

...

Chef, szarancza wyglada na smakowita i dobrze wypieczona :D Obiera sie podobnie jak krewetki czy takie "chrupiace" spozywa? :roll: :wink:

... nareszcie jakiś głos poszanowania dla azjatyckiej kuchni :roll: :)

... w sprawie "spożycia" ... urywa się łepek a zawartość skorupki należy wyssać (można polać specjalnym sosem - mieszanka soji, ginger i wasabi)

pozdrawiam smakowicie :)

O fuuuuuujjjj!!!

Paweł!!!!

Wpierdziel dostaniesz, jak dorwę!!!! :lol:

Nogi z doopy i jaja z torebek powyrywam!!! :lol:

Ambercia, syrop z czarnego bzu to ja też od dawna robię i nawet mam dla gości do nabycia w szafie, a jakże. :D 8)

Ale chciałam coś więcej się dowiedzieć. :D

Gwoździk - jak cos fajnego wyczytam, to napiszę, na razie jest ciągle o Hildegardzie z Bingen i św. Tomaszu z Akwinu, którzy czarny bez bardzo szanowali... :o