Zochna 13.06.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 dzień dobry dzisiaj na obiad cukinia faszerowana , ale czegoś twarda była Z nudów do Ikea (ikeaii ??) pojechaliśmy. Wydaje mi się , że wszyscy na ten pomysł wpadli. Koszmar. Do tego moje wyjściówki kalosze w kwiaty przeciekają. Do wulkanizacji z nimi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.06.2009 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Zosiu, musieliście bardzo się nudzić. Kalosze w kwiatki bankowo do wulkanizacji, dostaną gustowną łatkę, od razu będą bardziej dizajnerskie. Ja to żadnych kaloszy nie mam... Latam jakoś tak w czym popadnie. Tak latam, że chyba mi popadnie... Lecę jeszcze dalej. 3 chleby dla gości na jutro rosną, 2 wielkie dla nas. Będzie pieczone rano na 2 piekarniki. No i po Synka rano jedziemy na lotnisko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.06.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 No to cmoknij też Synka od cioci Brazy i Karlity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.06.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 ... Oj, Pawełku, no ja bym pojadła u Ciebie, nie powiem... ... ... ... masz "robale" ... może polubisz ? http://www.chefpaul.net/food/shrimpTs.jpg ... dzisiaj na obiad cukinia faszerowana , ale czegoś twarda była ... ... ... za trzy godziny "idą" na grilla http://www.chefpaul.net/food/cukiniaGs.jpg pozdróweczka lezę się wysztafirować ... od 5:00 rano w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 13.06.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 ... Oj, Pawełku, no ja bym pojadła u Ciebie, nie powiem... ... ... ... masz "robale" ... może polubisz ? http://www.chefpaul.net/food/shrimpTs.jpg ... dzisiaj na obiad cukinia faszerowana , ale czegoś twarda była ... ... ... za trzy godziny "idą" na grilla http://www.chefpaul.net/food/cukiniaGs.jpg pozdróweczka lezę się wysztafirować ... od 5:00 rano w kuchni Mniamusne to wszystko szczególnie robali Na cukinie to moze bys Szefciu podał przepisik. Bo niebawem pojawią sie w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.06.2009 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Wow, to ja całkiem jak Chef! Dzisiaj od 7 rano w kuchni (pół godziny przerwy około 11 tylko), ledwiem się zdążyła przed chwilą wysztafirować, żeby w tym Berlinie ludzie nie uciekali z krzykiem, na lotnisku panika by powstała... Chefie, koniecznie dej przepisa albo linka do tej cukinii - też bym przyrządziła może, tak smakowicie wygląda... Z Twojej ręki to może nawet i te robale bym spróbowała, kto wie... We Francyi ślimaki w panierce smażone dawali nam na bankiecie - pyszności, jakie rzadko się jada!!! No i żabie udka w sezamie smażone. Mniammmmmmm.... A u nas w ogrodzie wszystko stanęło, chyba zimno tym warzywkom, czy jak, wylazły z ziemi i stoją... Brazunia - cmokniem, a jakże!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.06.2009 04:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 No i znowu ostatnia wychodzę, pierwsza przychodzę... Obijacie się, kochani moi, nie odzywacie zbyt wiele, jak słowo daję... Dzień dobry! Jadę po synusia dzisiaj, aha!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.06.2009 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Pierwsza!!! Dzien dobry slonecznie w ta zawieruche na zewnatrz Depsia pewnie juz w drodze z komitetem powitalnym na lotnisko Bezpiecznej podrozy i cudnej, rodzinnej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.06.2009 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 nie pierwsza .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 14.06.2009 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 To i ja się załapałam na miejsce na podium w tym porannym wyścigu Cmokaj Depsia, "z dubeltówy" A transparenty z napisem "Witaj!!!" masz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.06.2009 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Wróciliśmy. Dziecko wycmokane i wyprzytulane, teraz Babcia go futruje kurczaczkiem i innymi pysznościami. Pogoda nam się piekna zrobiła, cieplutko, słonecznie, błękitnie, bezwietrznie. Ambercia - chyba skutecznie życzyłaś, kochana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.06.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Wróciliśmy. Dziecko wycmokane i wyprzytulane, teraz Babcia go futruje kurczaczkiem i innymi pysznościami. Pogoda nam się piekna zrobiła, cieplutko, słonecznie, błękitnie, bezwietrznie. Ambercia - chyba skutecznie życzyłaś, kochana! a widzisz ... ja wiedzialam, ze w tak cudny dzien musi Wam przyroda sprzyjac Ciesze sie bardzo! Dziecko wycmokaj tez od ciotki Amber Troche po prosbie przyszlam ... Depsia, ale nie nakrzyczysz, ze zasmiecam? Bo o przepis na jakas pyszna jagniecine pytam Jagnie jest niskokalorycznym, ale wysokobialkowym miesem. Mamy regularne dostawy jagniecinki, ktora glowni spozywa Plusz-alergik a my od czasu do czasu w postaci pieczonej z warzywami w piekarniku. Chcialabym jednak wyprobowac cos z patelni ... a moze na elektrycznym grillu tez by cos sie dalo? I jeszcze jedno wazne ... aby nie bylo za tluste Moze ktos podpowie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.06.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Melduję, że byłam i zaległości w czytaniu nadrobiłam. W kompleksy kucharskie popadłam, ale chyba szaleć nie zacznę, bo przy moich tyfuskach się nie opłaca. Jeno naleśniki wypróbuję, bo to ich klimaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.06.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 wef temacie warzywek http://www.chefpaul.net/food/cukiniaG0s.jpg ... przepis na faszerowane cukinie lub kabaczki z grilla (piekarnika) jest bardzo nieskomplikowany Podstawą farszu są boczek, cebulka i oczywiście wydrązona część warzywa. Dodatkowe składniki to tarta bułka utarty twardy ser i ... uruchomcie Waszą wyobraźnię ... czasami daję grzyby, białą część pora, kalarepkę (można nawet drobno posiekane kwaśne jabłko). Boczek należy drobno pokrajać cebulkę posiekać (można dodać czosnku, jak ktoś lubi) i podsmażyć na patelni - w przypadku kedy składnikiem farszu są grzyby, słodka papryka lub biały por, należy również lekko poddusić. Wydrążoną część cukinii lub kabaczka drobno siekamy i mieszamy z boczkiem z cebulką i naszym dodatkiem (np grzybami), nastepnie dodajemy tartą bułkę i utarty ser. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i faszerujemy nasze warzywko - można dodatkowo posypać utratym serem i dołożyć kawałki pomidora lub drobno posiekany szczypiorek. Grillujemy na srednim ogniu około 10 minut (w zależności od wielkości warzywka) lub pieczemy w piekarniku (temp. 175-180*C) przez 20 minut. Smacznego ... ... Chcialabym jednak wyprobowac cos z patelni ... a moze na elektrycznym grillu tez by cos sie dalo? I jeszcze jedno wazne ... aby nie bylo za tluste Moze ktos podpowie ... Baraninka z grilla jest wyśmienita pod każdą postacią ... udziec, szaszłyki, karczek, schab z kosteczką itd. Mięsko 12 godzin przed pieczeniem należy zamarynować, podstawę marynaty tworzy czerwone wino, oliwa, ocet winny (lub sok z cytryny) pieprz, sól, z ziół w marynacie do baraniny bardzo dobry jest świeży rozmaryn, polecam marynatę na dziko http://www.chefpaul.net/wild/marynata_S.html ... zamiast kolendry i liścia laurowego możemy dodać właśnie rozmaryn. pozdróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 14.06.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Z wyjątkiem boczku brzmi interesująco - wykombinuję dla siebie inną wersję nadzienia i będę cukinią, którą bardzo lubię, w tym roku katowała dzieci i w tej postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.06.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Z wyjątkiem boczku brzmi interesująco - wykombinuję dla siebie inną wersję nadzienia i będę cukinią, którą bardzo lubię, w tym roku katowała dzieci i w tej postaci. ... jeżeli "nie trawisz" boczku dodaj trochę rozpuszczonego masła lub oliwy (farsz musi posiadać jakiś tłuszcz) pozdróweńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.06.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Chef, dzieki Wyprobuje, bo te baranie smaczki bardzo lubie Mam nadzieje, ze na grillu robi sie szybko i jest rozkosznie mieciutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.06.2009 04:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Ambercia, muszę poszukać, gdzieś Zeljka podawała przepis na dobrą jagnięcinę. A robi genialne kotlety jagnięce. Pawełku, dziękuję za przepisik, na pewno zostanie wykorzystany, u nas zawsze rośnie sporo cukinii. Słuchajcie, jakby tak zebrał te różne genialne przepisy forumowe, to taka by książka kucharska wyszła, że szok! Wieczorem mnie nie było, net mi się zbiesił, a i z synkiem gadalim, a potem spać poszłam. O 21 z minutami... Spałam do samej 5 rano, jak zwykle. Front wczoraj nad nami przechodził, że tak mnie zmogło... Agduś, a co y znowu kombinowaliście, że Ty ciągle ostatnio odcięta? No to ja lecę coś robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.06.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 A Spałam do samej 5 rano, jak zwykle. To i tak dłużej,niż mleczarz ... berek dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 15.06.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Dobry!Niczego nie kombinowaliśmy - byliśma w Opolu. Wieczorami, korzystając z możliwości zostawienia dziecków mamie, zaliczyliśmy kino, dwie knajpy i pogaduchy u koleżanki, czyli wreszcie oddawaliśmy się życiu nocnemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.