Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...

... Nawet nie pytajcie co malpa robila na srodku deptaku, bez nalezytej opieki i prawie samopas ...

...

...

Ambercia - MAŁPA??? :o :o :o

Samopas bez właściciela??? :o :o :o

...

... małpę pogonić :x

A jak zgłodnieje, to przygotuje sobie paszę? :wink: :lol:

Na tyle jeszcze będzie Ją stać :D

... byle nie z małpy :) ... jest niejadalna :roll: ... "rzadkie", słodkawe mnięsko :oops: :lol: :wink:

pozdrówka

... byle nie z małpy :) ... jest niejadalna :roll: ... "rzadkie", słodkawe mnięsko :oops: :lol: :wink:

pozdrówka

Czyżbyś kosztował :o Nasz znajomy misjonarz z Kamerunu twierdzi, że małpy są ok, ale najlepsze szczury palmowe

... ludki z południowej Azji wszystko jedzą, a kucharze z tego regionu "wszystko" wrzucają do kotła :roll: ... w US sprzedaż małpiego mięsa i konsumpcja tegoż jest prawnie zabroniona 8)

... w Afryce "bushmeat" jadają :) :wink:

pzdr

ps - nie dajcie się nabrać na legendy z "małpim mózgiem" na talerzu ... dziś nigdzie tego "specjału" nie serwują :D :wink:

I całe szczęście... :-?

Chore pomysły...

Wcale nie uważam, że mozna jeść wszystko. :p

Ale mozna jeść mnóstwo dobrych rzeczy. :D

Zwłaszcza, jesli dobry kucharz/kucharka je przygotuje. 8) :D

U nas tak duszno i parno, że szok.

Niby słońce nie praży, a uczucie gorąca nie do przezwyciężenia. :o

Tutaj też pusto od popołudnia, co jest :roll:

Jak to co? Koniec roku!

Aktywistki latają, kwiatki kupują, urządzają, zarządzają...

Ja dzisiaj rano pojechałam do Krakowa, bo zamiast zamówić kilka wiechci w kwiaciarni wydumałam, że za te same składkowe pieniądze można kupić w marketach budowlanych piękne storczyki. W dwóch w dodatku, bo w jednym (OBI) są tanie osłonki i piękne ale drogie niesztampowe storczyki (dla wychowawczyń), w drugim natomiast "zwykłe" storczyki po 20 zł. Zwykłe okazały się bardzo przebrane, więc trza było do trzeciego marketu, w którym storczyków nie było wcale. Na szczęście to było CH, więc opodal znajdował się Real, którego nie lubię, a w Realu przecudnej urody storczyki - świeżutkie, nieprzebrane i po 19,99 - musi pierwszy dzień promocji. Zachwycone wróciłyśmy z samochodem pełnym storczyków (nie zdzierżyłam i nabyłam sobie jednego ku niezmiernej radości Andrzeja). Następnie nakarmiłam biegiem 2/3 potomstwa, wysłałam 1/3 na angielski w eskorcie najstarszej drugiej trzeciej, pomogłam tejże dopiąć na ostatni guzik komersową kreację oraz wykonałam delikatny makijaż (bo koleżanki to się nawet do szkoły malują codziennie), odziałam się godnie i pognałam na występ kończący rok przedszkolny. Po dwóch godzinach zachwytów, wzruszeń, wspólnych zabaw, lepkich od słodkości pocałunków, lżejsza o trzy kwiatki za to cięższa o kilka dyplomów i nagród (w tym jeden dla mnie!) podrałowałam na przystanek busów brzydko myśląc o obcierających mnie butach. Na przystanku oddałam Andrzejowi 2/3 dzieci (1/3 dotarła z angielskiego do przedszkola) i ruszyłam kłusikiem w stronę szkoły, lekko kulejąc. Dotarłszy tam, zameldowałam swoją spóźniona obecność i gotowość do pełnienia funkcji ochroniarza podczas balu. Na szczęście okazało sie, że młódź bawi się nad podziw spokojnie (w większości podpierając ściany) i mogę iść do dom. Radośnie przystałam na tę propozycję i potruchtałam we wskazanym kierunku coraz intensywniej myśląc o moim obuwiu i rozważając filozoficznie, jak trudnym okresem jest dla mnie lato (ze względu na obuwie właśnie). Zaskoczyłam 3/5 rodziny radosnym wejściem połączonym z rzutem butami i zarządziłam, że skoro zyskałam tyyyyle wolnego czasu, to trzeba skorzystać z tego faktu i udać się do Krakowa na pilne zakupy (owoce na giełdzie, prezent dla koleżanki, która zaprosiła 2/3 dzieci na urodziny w sobotę, prezenciki dla ulubionych pań Wero i Małgo, oraz pani uczącej angielskiego dodatkowego). Andrzej rozsądnie wybrał inne CH, niż to, w którym właśnie dzisiaj sprzedają takie cudne storczyki za śmieszną cenę 19,99. Po powrocie nie bez trudu wysłaliśmy progeniturę w objęcia Morfeusza, obraliśmy z szypułek 14 kg truskawek, które Andrzej porozsypywał do woreczków. A zaraz pójdę obrywać ogonki.... czereśniom, które też mają zostać zamrożone.

No i dlatego tu mnie nie było...

Jeszcze tylko jutro...

Czasami zastanawiam się jak taki może cos uprawiac jak nie odróżni marchwi od pietruszki :evil: :evil:

przecież to jest to samo, tylko pietruszkia to marchew z ...... anemią :wink:

:lol: :lol: :lol:

Agduś, podziwiam Cię, jak Ty dajesz radę, to ja nie wiem.

Też szypułkowałam truskawki - 25 kg sama jedna, sierotka biedna... :lol:

Czereśni nie mam, pomyślę chyba o ich kupnie. :roll:

Uganiamy sie teraz po polu i lesie, zasilając warzywka, zwożąc darowany nam obornik (piękny, tak rozłożony, że czysta ziemia praktycznie!!! 8) ), wycinając drzewa na łąkach naszych (rośnie nam tu i ówdzie cały las co roku od nowa, olchowy :-? ), no i piekę jakies hurtowe ilości chleba dla nas i dla gości, młodsze dziecko szlifuję z angielskiego na egzamin międzynarodowy... i tak nam czas radośnie upływa... :lol:

Wczoraj to się normalnie nudziłam, chodziłam roboty szukając z nudów... :oops:

Net się wieczorem zbiesił, spać mi się bardzo chciało... :lol:

Ot, życie na wsi, spokojne... :lol: :wink:

Dzień dobry! :lol:

Deszczyk u nas malutki pada. :D