Agduś 22.06.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Jakbym Cię nie znała, to bym rzekła, że marudna pie..ła. Ale Cię znam... na szczęście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.06.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Marudna nie jestem, czasami tylko .... no czasami to każdemu wolno, no nie???!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.06.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Wolno! Pewnie, że wolno! Ino tylko czasami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.06.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Taż ja czasami tylko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.06.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 I tak trzymaj. Ja też... czasami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.06.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Nie daję się ... walcze jak pantera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 22.06.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 dobry wieczór Depeszkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.06.2009 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Nie zdzierżyłam 3 dni czekać i dzisiaj ciasto zrobiłam. Zakwas prawie ze słoika wychodził. Na razie (odpukać) ciasto stoi w piekarniku i rośnie. No i dobrze, ma rosnąć aż urośnie. Zakwas odłożyłam na zaś i co z nim teraz, jeżeli na ten przykład następny chlebek będzie za 3 dni pieczony? Nic. W lodówce go trzymać do samego dnia "W"? Tak. Dokarmiać? Nie. Codziennie? Wcale. Chyba nie, skoro tydzień podróży pocztą wytrzymał. Wyjąć przed pieczeniem, żeby ruszył, czy dopiero w ostatniej chwili? W ostatniej chwili. No widzisz, chyba podróże działają na niego stymulująco, chce dalej podróżować i ze słoika wyłazi ten zakwas... Po pierwszym udanym razie jest cudnie - a potem to człowiek już nie chce tego badziewia ze sklepu czy z piekarni... Nasz gość dzisiaj na kolację pochłonął 6 kromek! Braza - ja też myślałam jak Ty: tylko ten bardzo szybki, drożdżowy, bez kłopotu, żadne tam... A ten drożdżowy to 3 razy musi rosnąć i przekładac trzeba, a zakwasowy walisz do formy, wyrasta i koniec - mozna piec! Więc nie wiadomo w sumie, chyba właśnie ten drożdżowy bardziej pracochłonny. Trzeba nad nim stać w sumie godzinę albo lepiej, a zakwasowy to 10 minut - pomieszasz, do foremek i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 22.06.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 do Depesi na ganek posiedzieć przyszłam, ale tu znowu o kulinariach, kompleksy w tym temacie mam gigantyczne, poczytam, choć pewnie chleba z tego nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.06.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 To sobie razem poczytamy i .... pójdziemy po chleb do piekarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 22.06.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 zaprzyjaźnionej zresztą wczoraj sama kupiłam pyszną drożdżówkę z rodzynkami...bez zakalca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.06.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Ja dzisiaj też sama kupiłam bardzo dobry żytni chleb (bez ziaren, bo nie lubię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 22.06.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 aa no właśnie, ja też chadzam sama, a jakby Depesia u nas piekarnie lub filię regionalną otworzyla, to bym do Niej sama chodziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.06.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Taka jedna to chadza do filharmonii i opery a my prostaczki jeno do piekarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 22.06.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 ale jednak chadzamy, O! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.06.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 No tak, pocieszające to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 22.06.2009 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 zawsze możemy połączyć macanie i niuchanie chlebka w rytm smyczka..Agduś może opere napisze o Mądrej Piekarzowej z Domu pod sosnami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.06.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Ooooo i to się nazywa połączenie pięknego z pożytecznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.06.2009 04:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Oooo, dziękuję, dziewczynki, że tak mnie mądrą nazywacie! Wiedziałąm, że kiedyś karierę zrobię. U nas dzisiaj pogoda brzydka, chyba oddam się jakiemuś domowemu zajęciu, bo na dworze to słabo to widzę. Moja Nefka dzisiaj mi się ciągle plącze pod nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.06.2009 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Nasz gość dzisiaj na kolację pochłonął 6 kromek! też mi rekord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.