Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

6 kromek chlebka domowego to mnóstwo jest, wierzcie mi.

Nasze chłopaki tego sklepowego zjadali po 4-5 kromek (takich całych "pajd" wojskowych, grubych jak paluch u nogi :o ).

domowego max 4 kromki, a on ma format chlebka razowego, więc powierzchnowo kromka mniejsza od sklepowej. :lol:

Jest dużo bardziej syty. :D

Jest dużo bardziej syty. :D

oj taaak ... potwierdzam ... moj zje jedna albo dwie wielkosci tostowego i ma dosc 8) Ale On rzeczywiscie malo chleba w ogole jada, za to cale wiaderka owsa :lol: i bialego sera 8)

Taki chlebek pieczony w domu z duza iloscia paproszkow czyli slonecznika, dyni, czy lnu jest o wiele, wiele ciezszy i mega syty niz ten fabryczy :roll:

bry Kochani ... idziemy dzisiaj plaza do Sarbinowa ... kolejne 20 kilosow przed nami, a na uwienczenie dnia pewnie bedzie goracy losos z wedzareczki 8)

Andrzej wczoraj nie zdzierżył. Tak długo marudził, że ciasto "przerośnie" i oklapnie, że w końcu poddałam się i pozwoliłam upiec wieczorem. Pychota! Pewnie mógłby bardziej wyrosnąć, ale i tak jest świetny! No i czuć ten smaczek zakwasu! Sklepowy, który leży w chlebniku, chyba jakieś kury zjedzą. Tylko, gdzie są te kury?

No sama widzisz, Agduś - jeszcze chwila i nie będzie możliwości zakupu chleba w piekarni, bo nie zechcą jeść. :wink:

U mnie już dawno tak jest, zwłaszcza Sołtys stanowczo odmawia sklepowego. 8)

Przyznam, że i ja odwykłam od sklepowej "waty". :wink:

Jak człowiek nabierze troszkę wprawy, to upieczenie chleba w sumie zabiera tyle samo czasu, co porządne umycie zębów... :lol:

No dobra, może te 5 minut więcej. :wink:

Ale nie dłużej niż 15 minut, więc w sumie - żaden kłopot, a chlebek jest znakomity! :D

Ambercia, żyję w nieustającym podziwie dla Waszego wytrenowania i pracowitości w tym względzie. :oops:

U nas fitness to na polu teraz. :wink: :lol:

U nas fitness to na polu teraz. :wink: :lol:

cos w tym jest ... jak w ubieglym roku przekosilam trawnik wokol domu, ogarnelam podjazd, taras i wypielilam po thujami, to jedyne na co bylo mnie stac to polegiwanie na kanapie z bolem w krzyzu i odciskach na recach 8)

Oblecielismy nasz dystans, psy padly, a wiatr byl taki, ze Plusza dla bezpieczenstwa na smyczy prowadzilam, bo kto wie gdzie by go ten tajfun poniosl :lol:

Z dylematem losos, pstrag, czy moze halibut lecimy dalej :lol:

No jakoś tak z tym chlebem ciągle się gada. :roll:

Aka - może zaczniesz do mnie częściej zaglądać, co? :wink:

Tak miło Cie gościć, a nie bywasz, oj, nie bywasz u mnie... :oops:

Ambercia, ja wiem, że Ty mnie rozumiesz, spróbowałas , jak to jest, chociaz pola nie mieliście... :lol:

Królik - a Ty do DE się teraz wybierasz? :D

No właściwie to czemu nie, prawda? :wink:

Brazunia - zobaczysz, też zostaniesz zakwasożercą. 8)

Pewnie zaprzysięgłym. :wink: :p

Oooo, Ivo - witaj, kochana, jak tam Twoje zdrówko? :D

Rękawy zawsze możesz zakasać, ale jak Ci ciężko, to nic na siłę, pamiętaj! :wink:

ostatni raz cos tutaj napisalam :(

od teraz tylko czytam :evil:

jakies pozdro albo buzi .......a tu null ... :cry: :wink:

No to pięknie. :evil:

To ja siedzę tyle czasu, myslę nad specjalnym postem dla tak rzadko widywanego :evil: Gościa, a ona mi z pretensjami wyjeżdża i cały efekt psuje!!! :evil: :lol: :p

Teraz to ja mogę tylko napisać, że i tak Cię kocham. :oops: 8) :p

Kasia, nawet nie wiesz, jaki ten kwas pyszny! :lol: