Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • DPS

    6661

  • braza

    3758

  • wu

    1831

  • Agduś

    1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ambercia, ja nie kumam, Ty do sosu czosnkowego ziarna kawy i kandyzowany imbir dodajesz :roll:

...

... :o :lol: ... dzietam ... to stare indiańskie sposoby, żeby później czosnyczkiem nie jechać :lol: :wink:

 

smaczności życzę

 

ps - czosnku nie dodaję "tylko" do herbaty (chociaż ...) :roll: 8) :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ambercia, ja nie kumam, Ty do sosu czosnkowego ziarna kawy i kandyzowany imbir dodajesz :roll:

...

... :o :lol: ... dzietam ... to stare indiańskie sposoby, żeby później czosnyczkiem nie jechać :lol: :wink:

 

smaczności życzę

 

ps - czosnku nie dodaję "tylko" do herbaty (chociaż ...) :roll: 8) :wink:

 

Ale ze mnie prostota wylazła, no pewnie!!! Że też mnie ta pietruszka nie naprowadziła na ślad :-? :o

 

P.S. Dobrze, że ciast nie piekę, bo pewnie wszystkie jechałyby czosnkiem :wink: :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

...

Dziewczynki, kieszonki są wręcz prostackie, jak wszystko, co robię w kuchni. :oops:

Kupuję gotowe ciasto francuskie, kroję na kwadraty trochę większe niż pierogi i wpycham: pokrojone okrawki wędlin, paprykę świeżą, podeschnięty żółty ser, może być podsmażana cebulka, jakieś inne końcówki-czegoś-tam.

Układam to na cieście, zalepiam w trójkąty albo jak tam mi wygodnie (dziś były prostokątne paczuszki) i wstawiam do piekarnika - 200*C, około 15 minut, aż się lekko zrumienią. I gotowe!

Smaczne to jest, jeszcze jak się doda jakiś dip, albo sos czosnkowy jest na stole, to mniam! :wink:

...

Drobno posiekany "przegląd tygodnia" można również zapakować w cienko usmażone naleśniki, zawinąć "siekankę, panierowć i ponownie podsmażyć na rumiano na masełku. w ten sposób powstaną smaczne krokiety :)

... można również, zapiec "nasz bałagan" w wydrążonej maślanej bułeczce ... wyjdzie prawie "vol-au-vent" :)

 

pozdrówka smakowite

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

ps - czosnku nie dodaję "tylko" do herbaty (chociaż ...) :roll: 8) :wink:

herbata z czosnkiem jest bardzo OK 8) :lol: :wink:

 

eeee ... chyba nie bałdzo :lol:

Nie próbowałam - nie wypowiadam się 8)

... trza kiedyś spróbować :lol: ... szczególnie teraz, kiedy od świnskiej grypy ludziskom ryje urosły ... może odpadną :lol: :wink: ... ciekawe czy rownież pomocny byłby tenże specyfik na kręcone ogonki 8) :wink:

 

pozdróweczka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...