Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Depsia, podsune Ci fajny pomysl dla Gosci i dla Was rzecz jasna na jesienne chlody i zimowe mrozy. Moze pokusicie sie na zbudowanie ruskiej banii? No wiesz latem chlodek z basenu, a zima, jesienia i na kwietniowe swieta zdrowa ruska bania :-) Jak dla mnie absolutna rewelacja i nawet saune bije o glowe :D

I pomysl, wygrzac sie w takim ustrojstwie a potem hop na snieg i batozkiem po plecach :lol:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ambercia, jest taki pomysł już od kilku lat, ale na razie mowy nie ma - trza dzieci wykształcić, dodatkowe pokoje zrobić, żeby trochę ponad 10 osób móc przyjąć, bo jaki sens tysiące inwestować dla kilku osób?

Ale dziękuję za pomysł, za to, że myslisz, kochana, o nas. :D

A może... masz pomysł, jakby tu bez kasy tę banię zbudować? :oops: :wink: :lol:

Dobry wieczór!

O banię to ja się popytam mojego wujka - zapadł na emeryturze w białowieskie ostępy, zasymilowal się i w bani u leśniczego przesiaduje. Leśniczy banię chyba sam wyzdajał własnym sumptem i nie sądzę, żeby tysiące w nią włożył. Tam u niech to męska rozrywka, ale moja świętej pamięci ciotka jakoś się wkupiła. Głównymi punktami programu są konsumpcja księżycówki zaprawianej bukwicą i okładanie brzozowymi miotełkami.

A może... masz pomysł, jakby tu bez kasy tę banię zbudować? :oops: :wink: :lol:

takie rzeczy to tylko w erze :lol:

Ale banie mozna po gospodarsku wybudowac :-) W wielu gospodarstwach agro w Bieszczadach sa, nawet w tych calkiem malutkich, wnioskuje wiec ze gospodarze znalezli moze nie latwiejszy ale tanszy sposob, niz nabycie konstrukcji u producenta :roll:

Depsia, ja tak tylko sobie gdybam, bo sama wiesz ze w kazdym biznesie zawsze bedzie ktos lepszy od nas i zawsze bedzie ktos tanszy ... pojedynek i cymesik rozgrywa sie tak naprawde w wartosci dodanej, a taka balia po kuligu to ho, ho, ho ... jak najlepsza przyneta na miastowych :-)

BTW Bieszczad postanowilismy sie i w tym roku wybrac :D

Mój kumpel ma w Bieszczadach konie i świetne ponoć rajdy organizuje. Nie masz ochoty się załapać przy okazji? O ile znam Józka, to jego konie są nieziemsko spokojne - udziela się im od własciciela.

a widzisz ... wlasnie szukam jakiegos fajowskiego miejsca z konmi i fajnym gospodarstwem. Wybieramy sie ok. 20 sierpnia ... Moze rzucisz namiarem? Bede wdzieczna :D

Ups! Pomyłka. Jakiś czas temu miał konie w okolicach Ustrzyk, a dzisiaj widzę na stronie, że wrócił do Rytra. Ale rajdy po Bieszczadach organizuje. Ywentualnie będzie umiał polecić jakiś ośrodek w Bieszczadach.

http://www.rajdykonne.com/

dla osob dobrze jezdzacych konno to super sposob na spedzenie paru dni. Jak w tym roku zaczne jezdzic, a nie tylko wsiadac na kon :lol: :wink: to w przyszlym roku bardzo chetnie bym sie wybrala. Ten 5-dniowy rajd w sierpniu to dopiero musi byc fajowska sprawa :-)

Mnie to tak z natury ciagnie do czegos mocno aktywnego na wakacjach :roll:

Na rajdzie można się dużo nauczyć, jeżeli tylko umie się wsiąść i trzymać wodze. No i jeżeli wytrzyma się to kondycyjnie, ale Ty raczej o to nie musisz się martwić. Podczas dlugich przejazdów większość czasu jedzie się stępem i kłusem. Galop tylko na baaardzo krótkich odcinkach. Przygodą za to bywają przeprawy przez rzeki, wąwozy, strome zjazdy i podjazdy. Na dłuższych trasach często trzeba zsiadać i prowadzić konie, żeby odpoczęły, ale nie wiem, czy Józek organizuje takie długie dzienne przejazdy (to na rajdach - zawodach się stosuje).

Brazunia - jeśli był i nie ma, to i dobrze, na co nam tutaj dziwne wpisy. :wink:

Z tą banią to fajna sprawa, też bym chciałą, tylko trzeba by poszukać, popatrzeć, jak i z czego.

Agduś, jeśli możesz wypytać - będę wdzięczna, bo informacje są ważne.

U nas niebo dzisiaj szare, w prognozach wciąż mówią, że gwałtowne burze spodziewane.

Mam już szczerze dość burz, od dłuższego czasu jest u nas co najmniej jedna dziennie, takie z ulewami i wichurą. :x

I mówią, że tak nadal będzie. :x

Ja chcę spokoju...