DPS 17.01.2008 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Nie wiem, nie miałam takiego problemu z psem. Ale dziś mam problem z kotką, ma sterylkę o 18, a każą mi głodzić ją od rana. Nawet śniadania nie dać? Przecież od rana to ona do 18 strawi i jej żołądk i tak będzie przy narkozie pusty! Chyba jej coś dam, tak miauczy, tak szuka, taka biedna jest - no, patrzeć nie mogę na nią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.01.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Oj, to masz kłopot!!!! Ale wiesz co, może lepiej posłuchaj rady weta!! Ja nie wiem, ile czasu koty trawią - pies prawie 12 godzin!! Trzymam kciuki za kocię!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.01.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.01.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Biedna Miśka! Ja poczekam aż Miśka podrośnie i pojadę z dwiema. Przynajmniej nie będzie tak, że jedna biedulka obolała, a druga namawia ją do szaleńczych gonitw po domu. Rzeczywiście lepiej nie dawaj jej jedzenia, jeszcze się zachłyśnie podczas narkozy i co? Ja Kiczorkę głodziłam A z psuczą to ja bym spróbowała tak: wiesz, kiedy zaczyna szczekać (mówiłaś, że sąsiada regularnie obszczekuje). Musiałabyś zareagować ZANIM zacznie szczekać, czyli zauważyć sąsiada wcześniej niż sucza. Podejść do niej i uspokajać ją, głaskać. Gdy otworzy pysk do szczekania powiedzieć"nie", jeżeli nie zaszczeka, dać nagrodę. Jeżeli zaszczeka, nic nie dawać, wyrazić dezaprobatę i odejść nawet nie dotykając jej. Jeżeli załapie, że za nieszczekanie coś dostaje, musisz ją nagradzać regularnie za każde zachowanie spokoju, gdy dzieje się coś prowokującego do darcia pyska. Dla psa karą jest ignorowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.01.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Agduś, spróbuję!!!! Dzięki!!! Sąsiad jak sąsiad ... ale ta sucz sąsiadów - tej nie znosi serdecznie!!! Zrobię jak mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.01.2008 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Dałam jej kilka kawałków suchego chleba i troszkę wody, której zresztą nie chciała. Cześć, dziewczyny. Czego Ty się śmiejesz, Mayland, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.01.2008 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Agduś, a jak Twoja kicia była po sterylce, nie miała jakichś problemów ze zdrowiem? Nie brakowało jej hormonów? Nie miała np. osteoporozy albo czegoś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.01.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 MOja kicia po sterylce, niestety, żyła tylko półtorej roku. Nie wiadomo, co się jej stało - opowiadałam Ci. Takoż trudno powiedzieć, czy coś jej się działo.Zachowywała się normalnie, polowała, wypuszczała się daleko od domu. Mam nadzieję, że te młode na spacerach będą się trzymały też razem. Carmen jest zbyt aryskotratyczna na szlajanie się byle gdzie, więc może i Miśka nie będzie daleko odchodziła. Na razie są przerażone, gdy wystawiam je za drzwi i sznurują do domu z brzuchami przy ziemi. Na wszelki wypadek powiedz wetowi o tym chlebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 17.01.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 hm..no czesc...to ja ...pukam czy moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.01.2008 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Ależ oczywiście, zapraszam! Tylko, że u mnie naprawdę pełna wiocha. I dobrze mi z tym. Nie tęsknisz czasem za swoją wsią i za ciszą i spokojnym życiem? Chociaż - jeśli jesteś taka dynamiczna, to może faktycznie, miasto dla iebie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 17.01.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 ...odezwała się NIEDYNAMICZNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.01.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 ...odezwała się NIEDYNAMICZNA Otóż to, Droga Pani, otóż to!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.01.2008 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Co to za podśmiechujki ze starszych pań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.01.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Co to za podśmiechujki ze starszych pań? Oooopsss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 17.01.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 ...że też usłyszała..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.01.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 ...że też usłyszała..... Taka niby stara , a wszystko zobaczy , nawet te chujki czy podsmiechujki , jak zwal tak zwal Trzymajmy moze w intencji kotki, ktos do plucia by sie zdal Wiadomo kto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.01.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Ja za kocię trzymam profilaktycznie od popołudnia!!! Jak usłyszy, że plucie konieczne to się zjawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 17.01.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Dałam jej kilka kawałków suchego chleba i troszkę wody, której zresztą nie chciała. Cześć, dziewczyny. Czego Ty się śmiejesz, Mayland, co? Siem kurde uśmiechałam z rana a nie śmiałam To półgębkiem było Dźwieku nie wydałam z siebie, cisza, spokój i powaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 17.01.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Ależ oczywiście, zapraszam! Tylko, że u mnie naprawdę pełna wiocha. I dobrze mi z tym. Nie tęsknisz czasem za swoją wsią i za ciszą i spokojnym życiem? Chociaż - jeśli jesteś taka dynamiczna, to może faktycznie, miasto dla iebie lepsze. ..takam miastowa jaka ty teraz u nas miescina gminna ..bieda az piszczy...a tak serio ..to tesknie czasem tyko za gruszkami ze swojej gruszy za jablkami z wlasnej jabloni...za garscia malin pozeczek ...za sliwkami...i jeszcze truskawki....no i ogrod z warzywami..i babcia co go plewila i dziadek w polu.... kurcze.... .a teraz wszystko ze straganu......i dlatego buduje na wsi 2km od tej miesciny zasadze drzewa owocowe ..moze posieje pietruszke ...zeby moje dzieci poczuly choc namiastke swojego zeby moje wnuki zrywaly pierwsze kosze owocow...no dobra...koszyczki ...chyba sie starzeje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 17.01.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Depeesiu i jak się kocia czuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts