Żelka 15.10.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Potwierdzam, ze Krolik ostatnio nie zaglada. Malo tego, nawet czlowiek nie wie gdzie napisac, ze o Nim pamieta nawet jak Go tu nie ma. Depsia czy z Toba wszystko ok? Nic nie marudzis ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 15.10.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Depsia, dzieki za pamiec no i czekam grzeczniutko brazunia, wciaz i niezmiennie wiele ciepelka. Takiego co ogrzeje rece i serce Jak mnie starcza pamiec nie myli, to wkrotce Szanowny do tego grzania sie dolaczy, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 15.10.2009 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Starcza pamięć Amber - no nie mogę!!! Naprawdę się postaram, słowo! Zeljko - Mogę pomarudzić, bo od kilku dni próbuję załatwić parę spraw urzędowych i prawie za każdym razem, jak się do tych różnych urzędów wybieram, to z kwitkiem odchodzę, a właściwie to po jakiś kolejny wymagany kwitek. Jadę prawie 40 km po to, żeby pinda w okienku powiedziała mi , że teraz to ja mam polecieć do pięciu innych urzędw i przynieść jej 5 innych kwitków, q...a. Znacie z autopsji, prawda? Za trzecim wyjazdem chyba je pogryzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.10.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Cały miesiąc jeszcze minie, zanim Szanowny dołączy Znamy Depsiu, pewnie że znamy,ale czy to pocieszające ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 15.10.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 dobry wieczór nie mów DPS-iu żeś w skarbówce była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 15.10.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Nasze urzędy biurokracją stoja i w biurokracji ich siła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigwa 15.10.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Pamiętam i zagladam tu Anetko. Jestem w przepięknym Moab ( 250 mil od mojego domu). Świat jest taki piekny, że nic mi do głowy nie przychodzi, nie potrafię słowa napisać. Może póżniej, jak troche ochłonę. Natura - to najwspanialszy i niedościgniony w swojej sztuce malarz.Tymczasem pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 15.10.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 "Pigwa"] Świat jest taki piekny.... Natura - to najwspanialszy i niedościgniony w swojej sztuce malarz. Pięknie to ująłeś, ja też tak to widzę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 16.10.2009 01:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 ... zapraszam na śniadanko Maggie,s European Bakery & Cafe http://www.chefpaul.net/Florida/MeC%26B02s.jpg ... u mnie pogoda dobra (w dzień +26*C) ... pożna dojechać bez opon zimowych z pozdrówkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.10.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Depsiu, nie musisz baby zagryzać - wystarczy za każdym razem grzecznie poprosić: "Proszę podać mi podstawę prawną tego żądania." Apopleksja prawie pewna, no bo kto to widział, żeby petent czegoś żądał!!!??? I wo dodatku miał prawo tego żądać!!!I pamiętaj - wszystko na piśmie! Składasz papierek, pańcia mówi, że czegoś brakuje, a Ty sądzisz, że to tylko efekt jej znp? Ona MUSI przyjąć Twój papierek. Potem MUSI pisemnie wezwać Cię do uzupełnienia braków podając podstawę prawną żądań i dając czas na zdobycie świstków. Często "podstawa prawna" jest z sufitu wzięta, nie podają jej, powołują się na całe ustawy zamiast na konkretne przepisy (ma być numerek i robaczek, a nie ogólne wskazanie ustawy, bo to urzędnik ma znać przepisy i umieć wskazać konkretny), albo odpowiadają "a bo my tak zawsze robimy".A jeżeli nie chcesz składać papierka i czekać na wezwanie do uzupełnienia braków, to poproś pańcię, żeby Ci NAPISAŁA, czego żąda i na jakiej PODSTAWIE i PODPISAŁA się pod tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.10.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Mądrego to i miło poczytać!!! Skopiowałam sobie to co napisałaś Agduś Na wsi słuczaj!!! Dzień doberek. Śnieg pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.10.2009 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Oooo, widać obycie prawne! Dziękuję Ci, Agduś, takoż sobie zaraz skopiuję i ku pamięci zachowam! Zdzisiu, mam nadzieję, że będzie z tego piękny wpis na blogu Twoim, bo inaczej - moi ludzie Cię znajdą... Pawełku - na blogu się wypowiedziałam, ale powtórzę krótko - bardzo fajna knajpka!!! Na szczęście u nas śnieg nie pada, ale deszcz i owszem. Aby do wtorku, ponoć ma być wtedy trochę cieplej... Ambercia - zaczęłam wczoraj, dzisiaj pewnie skończę, to puszczę na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 16.10.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 dzień dobry i znowuż psy na urzędnikach wieszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.10.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Eeee tam! Widziałaś tu jakiegoś wiszącego psa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 16.10.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Agduś no coś w ten deseń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 16.10.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Ja sie nie czepiam urzędników! Ja się czepiam biurw! A to jest różnica zasadnicza! Nieraz pisałam przecież, że w naszym urzędzie coś załatwiać to sama przyjemność jest. Bo tu urzędnicy pracują, a nie biurwyI w naszym US w Wieliczce też! A w US w Krakowie - dramat! Same biurwy! I to najgorszego gatunku! Że nie wspomnę wydziale budownictwa w Wieliczce - biurwy-wampirzyce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 16.10.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 no Agduś jesteś usprawiedliwiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.10.2009 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 O dziwo, coraz częściej daje się zauważyć - jednak!!! - zmiana na lepsze, czyli coraz więcej jest urzędników, a coraz mniej biurw. Może dlatego coraz bardziej człowieka taka biurwa wkurza, kiedyś to była norma i wkurzanie się nie miało sensu, teraz jakoś... Ale jestem bojowo nastawiona, jak następnym razem jeszcze czegoś zechce to każę wypisać czego, na jakiej podstawie prawnej i podpisać, o!!! Ambercia - zrobiłam!!! tutaj jest zaktualizowany wpis, można korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 16.10.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 buuu ja nie zaprzyjaźniona jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 16.10.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 nooooooo poczytałam i widzę że ja to chętnie bym się zaprzyjaźniła z kilkoma rzeczmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts