wu 23.10.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 ja tam mogę i kawior i kapuchę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.10.2009 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 No proszę, cała lista chętnych na kiszoną kapuchę domową! Kochani, poczęstuję każdego, kto do mnie dojedzie na tę kapustę. Agduś, Ty wiesz, że do Krakowa to ja się zawsze wybieram, ino nie wiem, czy kapucha tego doczeka, wiosną to może i nie być jej już... Jak doczeka, to w drodze wyjątku - dla Was - zabiorę tę wodę i tę kapuchę... Gwoździku - zapraszam do nas, zajedźcie, zabierzecie kapustki świeżej, jak sami ukisicie, to nie ma lepszej kapuchy! Wusia - kawior, no, no, no... Ja tam próbowałam i paskudny jakiś był. Chyba też przodkowie się przewracają. Mirek - u nas nie ma i już nie będzie grzybków - całe szczęście, że przezornie zostawiłam jeden taki duży słój suszonych zeszłorocznych... Znowu wyjazd mi się szykuje, nie będzie mnie od czwartku do niedzieli... Sama nie wiem, czy to fajne będzie, bo nie na wakacje tym razem. Poradzić mi proszę, tylko jak dla małpy instrukcja: jak się montuje płyty KG? No niby wiadomo, że jakos do ściany, potem zaszpachlować łączenia i wyszlifować. Naczytałam się już. Ale - lepiej na profile czy na placki z kleju? Jak robiliście? Czym wypełnialiście i potem czym maskowaliście spoiny, żeby nie pękały? Działa u Was? No i jak połączyć skos ze ścianką kolankową? Help!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.10.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 a bo DPS-ia ja to poza flakami generalnie wszystkożerna jestem a domowa kiszona kapusta tak chrupiąca to poezja na KG jeszcze się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.10.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Jestem na bieżąco z kg to i powiem. Na profile, chyba że masz idealnie równe ściany, wtedy możesz ewentualnie przykleić. Aluminiowy profil do góry i na dół i co 60cm pionowe profile. Do tego później przykręcane są płyty. Przykręca, nie przybija!! Szpachluje się normalną zaprawą, na to później idzie gładź i szlifowanko. W kolejności grunt i farba. Tyle pamiętam z tego, co robił mój złota rączka Pan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.10.2009 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Dziękuję za krótką instrukcję, muszę jeszcze poszukać paru szczegółów... Dzień dobry wszystkim, kolejny piękny mokry dzień nam wstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.10.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 A proszę bardzo, cała przyjemność po mojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.10.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 dobry wieczór nie był najgorszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.10.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 A mój do d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.10.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Brazuś mnie o pogodę chodziło bo tak poza tym to fatalny mało mi się mózg nie zgrzał jak musiałam w składzie budowlanym posługując się jedynie obrazem przed oczami wyliczyć i zakupić części na podłączenie do rynien odprowadzenia deszczówki że nie wspomnę o jej zaplanowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.10.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Braza, rozwiń temat, może cos poradzimy.Wusia, jak to przeczytałam, to sobie pomyślałam "jak dobrze, że to mam za sobą"!A ja mam nowe okulary! Na razie takie zwykłe - nie fotochromy, bo te były zbyt czułe i mnie wkurzały. Znaczy fotochromy to ja muszę mieć, bo się przyzwyczaiłam do tego luksusu latem i w słoneczne zimowe dni, ale teraz reagowały na najsłabsze słońce i chodziłam jak głupia w pochmurne dni w ciemnych okularach. A fotochromy nowe też mi potrzebne, bo stare za słabe (niestety) i porysowane. Problem w tym, że porządne fotochromy kosztują ponad 7 stówek (same szkła). To jeszcze poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.10.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Agduś a zrób sobie takie jak ja mam jak nie musisz cały czas w ciemniejszych chodzić mam normalne białe szkła i taką nakładeczkę przeciwsłoneczną łapie się na małe magnesiki jak jej nie kładziesz to nie widać że można coś na oprawkę kłaść a jak założysz to też nie widać że to dodatek tylko wyglądają jak przeciwsłoneczne a cena opraweczki taka sama jak zwykłej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.10.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Iiiieeetaaaam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.10.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Wusia, a gdzie Ty takie cudo kupiłaś? Braza, Weź Ty se coś na humor, bo jakaś taka dziwna jesteś dzisiaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.10.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Na jaki humor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.10.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Agdusiu a we Sosnowcu jak byłam z Piotrusiem u pediatry to tam przyjmuje też okulista i facet ma stoisko optyczne więc razu jednego jak się dowiedziałam że pewnikiem cylindry mi dowalą to postanowiłam podpytać go ile takie szkła i nie dość że mnie szczęka opadła jak cenę usłyszałam bo za mocne minusy z cylindrem, antyrefleksem i czymś takim co powiększa pole widzenia a nie zmienia wyglądu oczy ( przy mocnych plusach oczy wydają się wielkie przy minusach małe ) a szkła plajstikowe i pocieniane całe 160 zeta za komplet szkieł a u siebie ciut wcześniej za zwylkaste plajstiki z antyrefleksem dałam tyle samo to mnie krew zalała ale pyałam własnie o fotochromy to mi odradził i pokazał taką opraweczke zawyłam radośnie że ja tak tak chce taką i już ale przytomnie zapytałam podejrzliwie o cenę a pan mi mówi 170 zł nooooooooooo uśmiech to mi się o uszy oparł więc mam niejako dwie pary okularów w cenie jednej i nakładeczka to najlepszy bajer pod słońcem wchodzisz ze słońca np dl sklepu to myk zdejmujesz nakładeczkę i wszystko widzisz potem pyk i już masz przeciwsłoneczne bez zmiany okularów albo czekania aż fotochromy załapią zmianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.10.2009 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Wusia, a możesz fotkę tego cudeńka nakładanego pokazać? Ja mam też nakładkę, ale zapinaną na oprawkach i w sumie widać, że to nakładka... Braza, nie narzekaj, jak mówi Dochtór, będzie dobrze. Szanowny juz za momencik przyjedzie, ogrzeje Cię i w ogóle, życie stanie się prostsze. Wiosna przecież już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.10.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 DPS-ia jutro pstryknę fotki i pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 24.10.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Wusia, a możesz fotkę tego cudeńka nakładanego pokazać? Ja mam też nakładkę, ale zapinaną na oprawkach i w sumie widać, że to nakładka... Braza, nie narzekaj, jak mówi Dochtór, będzie dobrze. Szanowny juz za momencik przyjedzie, ogrzeje Cię i w ogóle, życie stanie się prostsze. Wiosna przecież już niedługo. Z jednej strony nie mogę się doczekać, bo cebulki wiosennych kwiatow dziś posadziłam i tak pięknie będzie a z drugiej jak pomyslę, że mogę nie zdążyć się nimi nacieszyć . Mam nadzieję, że planowany na maj Kraków znowu się przesunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.10.2009 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 DPS-ia jutro pstryknę fotki i pokażę Dziękuję Ci, kochana, dźwięczna bardzo będę! Edziu, no właśnie, z jednej strony fajnie, z drugiej - szkoda, że tak krótko kwitną... A planowany wyjazd pewnie Ci się rzeczywiście przesunie, to takie rzadkie jest, żeby wszystko wyszło planowo! Słoneczko do nas dzisiaj przyszło. Gościom w domku przynajmniej będzie trochę sympatyczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.10.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witam się deszczowo, ktoś ponoć jakieś słońce wysyłał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts