Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Edziu, no właśnie, z jednej strony fajnie, z drugiej - szkoda, że tak krótko kwitną... :roll:

A planowany wyjazd pewnie Ci się rzeczywiście przesunie, to takie rzadkie jest, żeby wszystko wyszło planowo! :wink:

Słoneczko do nas dzisiaj przyszło. :D

Gościom w domku przynajmniej będzie trochę sympatyczniej. 8)

DPS-iu ten właśnie wyjazd przeciąga sie już od stycznia tego roku.

W ubiegłym roku układałam i obsadzałam murki ze łzami w oczach, bo myślałam, że nie będzie mi dane cieszyc się nimi tej wiosny... na szczęście się udało. Ten majowy jest już ponoć pewny, choć podejrzewam,że realny termin to będzie sierpień, wrzesień... ze względu na dzieciaki w wieku szkolnym.

Dziń dybry! :D

Wusia, ja też na sklerozę cierpię, więc doskonale Cię rozumiem, nie martw się. :wink:

Braza, czy Ty już zawsze będziesz taka małomówna? :o :roll:

Mnie moja skleroza zaczęła już dziś niepokoić :( .

Jakieś 3 tygodnie temu dostałam trochę śliwek, zrobiłam sok i trochę powideł i .....dziś nie pamiętałam, że mam powidła. ... :(

U Brazy pytałas o kury... no one są mojej siostry choć ja je też dokarmiam i korzystam z jajek. Zasadniczo przebywają na ogrodzonym podwórku, ale wiesz jak chcą to i płot pokonają :wink:

Nooo, nareszcie Jej Małomówna Wysokość przemówiła! :D :wink: :lol:

Wusia, Baaaardzo Ci dziękuję i nie zaśmiecasz mi wątku, tylko spełniasz moją prośbę!

Oprawka i okulary faktycznie fajne, chyba jak będę w pobliżu Krakowa, to pomyślę o znalezieniu tego pana, może jaki biznes zrobiemy. 8)

Edziu, no to macie fajną jazdę z kurami, pewnie nieraz już rozgrzebały, co chciały. :lol:

Skleroza... Ech, temat - rzeka... :(

Nawet wstyd się przyznać, o czym człowiek zapomina... :oops:

Mogę tylko powiedzieć, że wiele lat temu, jak nasi synkowie chodzili do młodszych klas podstawówki, Sołtys miał młodszego odwieźć do szkoły.

Podjechał pod dom, siedział czekając na małego, nieco zamyślony.

Po czym ruszył i pojechał do szkoły.

A osłupiałe dziecko zostało na środku podwórka... :lol: :lol: :lol: :lol:

Mina Sołtysa po powrocie spod szkoły - bezcenna!!! :lol: :lol: :lol:

Zdzisiu, a u Was w dolinach już też śnieg leży? :o

No masz, a u Pawła słoneczko i ciepełko... :wink:

Ameryka to jednak wieeeeelki kraj! :lol:

Wczoraj całą dolinę przykrył biały puch i ciągle jeszcze dziś pada. A grzybki to u nas bywają wyżej ( nie w dolinie) i tam śnieg już od dawna.

Pozdrawiam.

No masz, jeszcze im grzyby pod tym śniegiem rosną... :o :lol:

U nas pokazały się kanie i zielonki. :D

Jutro wyjeżdżamy, ale jak wrócimy w poniedziałek, to zajrzymy do lasu, może chociaż pierogów z zielonkami uda się zrobić, mniaaaammmm... 8)

Skleroza to fajna jest! Ja dawno temu postanowiłam zrobić uroczystą kolację i podac schab nadziewany. Całe piątkowe popołudnie ganialiśmy z Szanownym Panem po sklepach dokonując zakupów potrzebnych składników. W sobotę rano okazało się, że i owszem, składniki mam tyle że bez ... schabu :D

Małomówna Wysokość wita się łaskawie 8)

Gdybym umiała, to bym Ci zrobiła! Oczywiście dla wyegzekwowania obietnicy :wink:

A okularki fajne są - w VE chyba takich nie mają, bo mi nie zaproponowali. Te zwykłe szkła się nie rysują od zakłądania ciemnych?

Z drugiej strony wyciągam - czyżby Gospodyni zaspała?

Agduś umiałabyś tylko z zieleniatkami problem :-? może ich tam w VE trzeba zapytać czy mają coś takiego bo przewaznie idą na masówkę a szkła sie nie rysują bo po założeniu nakładki to ona sie nie przemieszcza tylko siedzi w jednym miejscu no i te ciemne maja polaryzację czyli poprawiają dodatkowo jakość widzenia :D