Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeżeli pieca nie rozpinkolisz, to będziem piec latem. W piekarniku odmawiam!

Mam pewien pomysł dla Ciebie, gdybyś już postanowiła twardo, że pieca w kuchni nie będzie, ale na razie nie poweim, bo byś zrealizowała jeszcze i co?

Brazunia, dziękuję Ci za dobre słowo! :D

Agduś - ja już mówiłam, że w życiu nie zlinczuję, ja nawet bardzo bym chciała, żeby Braza pozbyła się tej kuchni, bo ja wtedy ją odkupię... 8) :D

Zlinczuję, jak okaże się, że chcesz podkupić! :evil: :wink:

Właśnie, też muszę dzisiaj chlebka upiec. :D

Mój małżonek też już się burzy... :o :wink:

Dzień doberek wszystkim!

Wczoraj tak się nasprzątałam, że dzisiaj aż mnie kości bolą!

Przestawialiśmy meble, zmienialiśmy ich przeznaczenie, wywalaliśmy ich całą zawartość i porządkowaliśmy... :-?

Ale za to teraz jaki porządek w jednym pomieszczeniu! :lol:

Sołtys już mi w kominku napalił, kawusia zaraz będzie, można rozpocząć nowy dzień. :D

Też pełen zajęć, a nawet wyjazd do miasta nas czeka.

Mam nadzieję, że znajdę coś ciekawego w moim ulubionym sklepie ze starociami. 8)

Dzieńdoberek!

Chlebek mi słabo wyrósł. Chyba za szybko robiłam i zakwas się nie zregenerował po poprzednich wysiłkach. No właśnie Depsiu, ile on potrzebuje odpoczynku? Jednak smak jest taki jak trzeba, więc właśnie zajadam z samym masełkiem. Pychota!

A gdzie Ty ten piec od Brazy postawisz? - tak z ciekawości pytam. Też bym go chciała, ale pewnie mnie nie stać. No i nie wiem, czy kafle dobrze by się czuły na polu, bo ja potrzebuję piec kuchenny z chlebowym i wędzarnią przy tarasie postawić. W domu kuchnię mam za małą, nad czym zaczęłam ubolewać.

Gratuluję porządku. Ja powinnam wyleźć na strych i poszukać wszystkich czapek, rękawiczek i innych takich, a jakoś mi się nie chce. Dzisiaj mam w planach czyszczenie akwarium i różne inne pierdółki domowe.

Ten zakwas to w sumie powinien te 3 dni odpocząć, tak myślę. :roll:

Nam ostatnio też nie chciał rosnąć, podejrzewamy brak ciepełka letniego w atmosferze. Po upieczeniu był niższy niż zwykle, choć smakował przyzwoicie.

Jutro chyba namieszam z rana i postawię przy kominku, a nie do zimnego piekarnika na noc. :roll:

Wusia, przepis na chlebek Ci Agduś da, jest też dokładnie podany na moim blogu, szukaj w pieczywie domowym (kategoria taka). Tam ze zdjęciami w trakcie pracy i chyba dośc dokładnie. :D

Ja lekko podgrzewam piekarnik po wstawieniu chlebka do rośnięcia. Poczekam trzy dni, chociaż znów jeden bochenek oddałam, więc został nam tylko jeden. Chyba kupię trzecią foremkę... Wczoraj mieszałam rano. To dzisiaj rano minął dzień, jutro dwa... pojutrze upiekę dopiero.

Wusia, to jak? Chcesz ten zakwas? To daj adres, bo tamtą kartkę gdzieś zgubiłam. Zresztą tam kodu nie było.