Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Agduś, jakaś Ty dzisiaj gadatliwa! :o :lol:

Wusia, tym razem to szare to chyba z południa nam podesłali czy coś, u nas wczoraj ładnie było!

A dzisiaj tak spać mi się chce, że coś okropnego, chyba ciśnienie niskie jest.

Zeljko - a cóż Ty masz w stopce napisane? :o :lol:

Tylko mi nie mów, że prawdę, bo głupoty jakieś napisałaś. :o

Dziękuję, że poszło, będę niecierpliwie czekać! :D :D :D

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przepraszam, ze tyle czekałaś, ale większość z tych wzorków Ty juz masz. :wink:

A w stopce, prawdę pisze jak zawsze. :D

Tak mi sie przeczytało parę moich postów, po fakcie jak już „odetchnęłam” i doszłam do wniosku, że ile można tak zrzędzić. :oops:

Mnie tak chwyci czasami i wytrząsam z rękawa, :roll: a potem jak to czytam, to się dziwie sama sobie. :-?

Więc napisałam w stopce aby ludzie mieli się na baczności. :roll:

Aby wiedzieli, ze ja gadam by gadać, nic więcej. :oops:

No fakt, bardzo jesteś zrzędliwa... :lol:

Zeljcia, ja nie mogę, przepraszasz świat, że zyjesz na nim... :roll:

Tomek to szef aniołów w Polsce, a Ty to chyba szefowa od anielic, przyznaj się, nie wydamy Cię... :lol: :wink:

Jak dobrze Ciebie znać, to Ty sama chyba nawet nie wiesz. :oops:

Ty, ja nie mogę. Nic nie wiem na temat szefowania. :roll:

Ale jajo dziś, ale jajo!

Stefek miał mieć lekcje, po przerwie chorobowej. Ja cala szczęśliwa, bo Pani wtedy Jego obiadki szkolne przynosi, a jak męża nie ma w domu, to ta ilość nam obu wystarcza i gotuje tylko jak w szkole jest cos co On nie lubi. Frajda jak smok. Nareszcie odpocznę.

Tyle, ze dziecek dziś w nocy nie spal, a z samego rana jechałam z Nim na kontrole, potem na pocztę...

W końcu pól godziny przed lekcjami był tam zmęczony i marudny, ze Go nakarmiłam i położyłam spać. Mowie, najwyżej Pani sie ucieszy, ze bedzie znowu miała wolny dzien.

Tyle, ze ja razem z Nim zasnęłam. :lol:

Wstaje nagle, piec minut po "tej godzinie" co to Pani ma być..., a Pani jak nie było tak nie ma.

Okazało sie, ze Pani była na swoja godzinie, dzwoniła, pukała a ja nic!!! :o

Ale jaja!!!

Ja nie mogę. Tego nie było jak jestem na tym świecie abym ja zasnęła i na cos albo gdzie sie spóźniła.

Zwale na starość jak Boga kocham. :lol:

Pospalam. Tylko nie mialam takiego zamiaru i sie nie przygotowalam do tego, wiec teraz mam kark sztywny, bo zle lezalam... :-?

A pogoda u nas, faktycznie tylko do spania sie nadaje. Stef wciaz spi, skubany. :D Wymeczylo Go to chorowanie. :roll:

Nooo, to porządziliście dzisiaj ze Stefkiem! :lol:

Zwalaj na statrość, zwalaj, i tak nikt Ci nie uwierzy... 8)

Kiedyś musi być ten pierwszy raz, że coś się nie udaje zdążyć, nie? :lol:

Stefek śpi, a potem w nocy urzędować będziecie. :-?

W sumie to jakoś powinno się to chyba regulować, bo to i dla Stefcia niezdrowo, że po nocach urzęduje. :roll:

Są jakieś nieszkodliwe leki, które namówią go do snu o właściwych porach? :roll:

Mnie się zdarza przysypiać coraz częściej. Ostatnio zasnąłem na siedząco przed TV w czasie oglądania mojego ulubionego turnieju tenisowego, ale w życiu nie zgadzam się, że to z powodu wieku ( choć mnie by to usprawiedliwiało), tylko ze zmęczenia. W końcu trochę miodziku grzanego sobie pociągnąłem, no nie? :lol:

Zeljcia, no tera to zupełnie inaczej! :lol:

Zdzisiu, a Wam w tym Utah to tak wolno miodziku i innych ankoholi pociągać? :wink:

Toż za winklem policja i prokurator mormoński pewnie się czają! :lol:

... z tą zrzędliwością to przesadzasz, w życiu Depsi nie prześcigniesz... :wink:

Daleeeeeeko jej do mistrzyni w temacie. 8) :D :D :D

Zeljcia, ale co czy dotarło? Płytka? :o

Toż jak dzisiaj wysłałaś, to nie może tego samego dnia dotrzeć... :roll: :o

Zeljcia, no tera to zupełnie inaczej! :lol:

Zdzisiu, a Wam w tym Utah to tak wolno miodziku i innych ankoholi pociągać? :wink:

Toż za winklem policja i prokurator mormoński pewnie się czają! :lol:

Chyba macie przesadzone informacje o tych mormonach. W co oni sobie wierzą w tym ich "kościele", to dotyczy wyłącznie ich samych. Utah jest formalnie stanem USA i federalne prawa tu tak samo obowiązują, czyli: wolnośc wyznania, słowa, zgromadzeń, posiadania broni i także używania alkoholu skolko ugodno, czyli zupełnie tak samo jak w innych stanach. Zresztą tych mormonów w samej aglomeracji SLC jest już tylko ok. 50%. Po napływie do stanu ludzi "normalnych" wiekszość pouciekała za opłotki, czyli na ciche prowincjonalne mormońskie enklawy. Jednakże należy ich ( mimo, że "wiara paskudna"), pochwalić za konserwatywny stosunek do życia tak rodzinnego, jak i moralności w ogólności. Dzieki nim ten stan (UTAH) jest doskonale zorganizowany, bezrobocie najniższe w kraju, najniższy wskaznik przestępczości i standard życia przeciętnego rezydenta wyższy niz w innych regionach USA.

Pozdrówka.