Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

I gada, że do lodówki się nie daje? :o

No mój czasem i 2 tygodnie tam stoi, w ogóle zawsze tylko tam go trzymam, wszystkie inne dziewczyny też. :lol:

To co nam w tym cieście rośnie? :oops: :p

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj wu, u mnie zakwas caly czas (oprocz dni pieczenia) rezyduje w lodowce :-) Lacznie z dluzszymi i dlugimi pobytami, gdy wyjezdzam co sie czesto zdarza :-) I jakos nic mu nie jest, robotny jak malo kto, a efektywny jak 500 procet normy za nieboszczki Polski :lol:

Ty wez lepiej wypytaj tu i tam gdzie Twoj Malz pracowal 8)

Wieczor dobry, klaniam sie nisko i wlasnie chleb na zakwasie z ogromna iloscia sliwki i orzechow w maszynie zamknelam 8)

Bedzie zamiast porannej owsianki 8)

DPS-ia ja to uknułam teorię że jak oni potrzebowali tego dużo no i codziennie to może trzymali zakwas w ciepełku żeby on szybciej był gotowy bo chlebuś z tej piekarni jadłam i bardzo dobry był :D bo to pewnie jak z drożdżami jak w lodówce siedzą to cicho są a jak do ciepełka dasz to od razu do boju ruszają to może i z zakwasem tak jest że jak w lodówce trzymasz to go "zwalniasz" jak w cieple to "przyspiesza" :lol:

Ambercia nie muszę pytać bo byłam w tej piekarni :wink: :lol:

amberka , kiedy ty spisz skoro o 6-ej zrywasz sie juz do biegow ????????? :o :o :o

jutro sobota - silownia czynna dopiero od 9.00 :roll:

zatem tylko po biezni latasz? :o

a po polu to nie laska ????? :wink: :D

tylko :oops: :lol:

na swoje usprawiedliwienie tylko dodam, ze asfalt mi nie sluzy bo za twardy, a trawniki tez nie ... bo przez psy obs...ne :lol: :wink:

Noooo, ten to fajny blog dopiero! :o

Dziękuję!!! :D :D :D

Dziewczynki, aż mi wstyd, wczraj taka spiąca byłam i poszłam, a tymczasem Wy tutaj same musiałyście sobie radzić. :wink:

Dzisiaj szczęśliwa jestem niezmiernie, bo po kilku dniach przegrzebywania sieci znalazłam wreszcie duże schody drewniane do samodzielnego montażu za naprawdę przyjazną cenę. 8) :D

Zaraz wezmę się chyba za dokończenie haftu :D , potem trochę chałupę ogarnę... :-?

I przypilnuję synusia, żeby za dużo nie myślał o pannach, tylko robotą się zajął. :wink:

Pogoda u nas dzisiaj piękna, a ciepło jak wiosną!!! :o

14*C i słońce - żyć, nie umierać! :D :D :D

Depsia, pomocy mi trza! Wieczorkiem wpadnę poczytać, co się dzieje, a teraz tylko wklejam:

Magda miała sie nauczyć na konkurs poezji angielskiej. Konkurs w poniedziałek, a ona zgubiła karteczkę z wierszykiem, który dostała od pani. Każde dziecko miało inny, więc nie mamy do kogo zadzwonić. Wierszyk był krótki (góra 10 krótkich wersów) o bałwanku, ale inne dzieci miały różne tematy, więc nie musi być zimowy. Przeszukałam książki w domu, ale niczego takiego nie znalazłam. Jeżeli ktoś mógłby mi przepisać krótki łatwy wierszyk na dowolny temat albo podać link do jakiejś strony z takimi wierszykami będę dozgonnie wdzięczna!

Pewnie znasz takie wierszyk na poziom i możliwości Madzi (ona się od zeszłego roku uczy).

za decoupage nawet sie nie biore, bo bede stracona :roll: :oops:

mnie tak starsznie szybko wciagaja wszelakie robotki domowe

jejku , jakbym miala conajwyzej 7 lat :oops:

utul mlodego i powiedz , ze nie warta byla jego uczuc

lepiej wczesniej niz pozniej

dowiedziec sie ze cos jest nie teges

aczkolwiek nawet i po 40/tce mozna znalezc swoja druga polowke

wiec jeszcze troche ma czasu

narazie niech sie cieszy wolnoscia i przebiera w babkach jak w ulegalkach

bo potem juz nie bedzie tak latwo :p

agdus , po niemiecku moglabym ci jeszcze pomoc ale w angolu jestem noga :oops:

Hej froschia. Dobrze, ze ta Depsia jest, to jest sie gdzie spotkac, nie? :D

Kupilam na Allegro pare rzeczy do decoupage. Ze strachiem czekam czy mi sie uda. :lol:

Na poczatek wezme drewniane deseczki, ponoc to najlepsze dla poczatkujacych. No to zobaczymy. Czuje, ze jesli sie uda, bede decoupage-ować wszystkie starocie i smieci. :lol: