Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Depsia, Żeleczka, podziwiam osoby, ktore maja tyle cierpliwosci, aby skupic sie na recznych robotkach ... :D Moja Mama wspomina, ze gdy bylam dzieckiem taaak pieknie robilam szaliczki na drutach ... i broszki z modeliny ... :lol: Az sie rozczulam, bo nic a nic z tych zamilowan we mnie nie zostalo ... :roll: Troche szkoda, bo marzy mi sie taki ogromny, zamaszysty szal z miekkiej wloczki i nijak nie mozna takowego kupic ... a zrobic tez nie potrafie :evil:

Depsia, jak Synek? Troche lepiej? Chyba w tym roku matura i egzaminy na studia, wiec lepiej aby glowa byla spokojna i skora do nauki :roll: Skrobnij jakie ma plany co do uczelni ... tez wyjedzie w swiat daleki? 8)

BTW u nas dzisiaj wisienki ... sa BOSSSKIE!!!! Jak jem takie specjaly, to juz wiem dlaczego zadnych powidel, dzemow, sokow czy miodow marketowych nie kupuje :evil:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dobrze , dobrze :D

u niej zawsze dobrze , jak u mamy :D

trzymam kciuki za twoje serwetki

moze i ja sie skusze

choc wole chyba sama pomalowac pedzelkiem

nawet gdyby mialo byc brzydsze to wieksza mam satysfakcje , ze to ja siama

koniecznie pochwal sie gotowcami , bom ciekawa , ze az wstyd :oops: :oops: :oops:

zakapuje ci w tajemnicy , ze depeesia mebelki ladnie sobie odnowila ta metoda , spryciula jedna :D widzialam na wlasne galy i bardzo mi sie podobaly , choc chcialm jej cos powiedziec , taka jedna mala uwage :oops: , nie mialam jednak odwagi i teraz mam wyrzuty sumienia , ze nie bylam z nia do konca szczera :oops: :(

Depsia, pomocy mi trza! Wieczorkiem wpadnę poczytać, co się dzieje, a teraz tylko wklejam:

Magda miała sie nauczyć na konkurs poezji angielskiej. Konkurs w poniedziałek, a ona zgubiła karteczkę z wierszykiem, który dostała od pani. Każde dziecko miało inny, więc nie mamy do kogo zadzwonić. Wierszyk był krótki (góra 10 krótkich wersów) o bałwanku, ale inne dzieci miały różne tematy, więc nie musi być zimowy. Przeszukałam książki w domu, ale niczego takiego nie znalazłam. Jeżeli ktoś mógłby mi przepisać krótki łatwy wierszyk na dowolny temat albo podać link do jakiejś strony z takimi wierszykami będę dozgonnie wdzięczna!

Pewnie znasz takie wierszyk na poziom i możliwości Madzi (ona się od zeszłego roku uczy).

Sorry, ze sie wtracam gdyz o pomoc prosisz DPS'ie niemniej jednak pozwole sobie wkleic ciekawy link ktory powinien zainteresowac Twoja corke.

http://www.poetry4kids.com/

Mam nadzieje, ze znajdzie cos dla siebie i bedzie pomocne?

Frosia, tylko mi nie mów, bo ja sama wiem, co tam jest jeszcze nie zrobione! :oops:

A z drugiej strony, to jak sama mówisz: może i gorzej, ale to ja siama! :p :lol:

Agduś, dopiero teraz przeczytałam, ale tam na wątku już Ci nawklejali, a i stronka od Bajki fajna, nie? :D

I cieszę się, że u mnie się spotykacie, dziewczynki, niech tak dalej zostanie! :D :D :D

Na przykład ten jest fajny i prościutki:

http://www.poetry4kids.com/poem-295.html :D

Ambercia, dziękuję za komplementa, sama wiesz, jaka była historia powstania tych słoiczków, pisałam o tym... :oops: :lol:

Jakos nijak nie mogę sobie Ciebie wyobrazić machającej drutami! :lol:

Chociaż kto wie, jak zechcesz... Ty zdolna bestia jesteś, dałabyś radę bez problemu! :p :D

Frosia, Młodego staram się utulić, poszedł teraz do kolegi się wygadać...

Pilnuję, żeby nauka na tym nie ucierpiała, bo matura za pasem.

W sumie to on ni z gruszki ni z pietruszki zrezygnował z planów studiowania w ogóle - chce robić studium policealne z rehabilitacji! :o 8)

Nie staję mu na przeszkodzie, a nawet bardzo popieram, bo to bardzo potrzebny zawód, ma duża przyszłość, na pewno będzie miał pacjentów, jeśli tylko przyłoży się i będzie wciąż się dokształcał. Są takie studia nawet, ale młody trochę się boi, mówi, że najpierw policealne, a jak przestanie się bardzo bać biochemii, biofizyki i innych bardzo specjalistycznych przedmiotów i jeszcze jak poczuje głód "mgr" przed nazwiskiem, to zawsze zdąży... :o

No OK, ja tam zawsze mówię, że nie każdy musi być magistrem, ale każdy musi być uczciwy, nie? :D

Zdzisiu - no jakoś w ogóle tej zimy nie zazdroszczę, w ogóle... :wink: :lol:

No OK, ja tam zawsze mówię, że nie każdy musi być magistrem, ale każdy musi być uczciwy, nie? :D

bardzo madrze napisane! bardzo! Moim Rodzicom jestem najbardziej wdzieczna za mozliwosc realizacji MOICH wlasnych pomyslow :-) Kazdy pomysl "na siebie" przyjmowali z otwartymi ramionami, udzielali mi wszelakiego wsparcia i piersia swoja rozlozysta bronili moich wyborow :D To chyba najlepsza rzecz jaka moglam od Nich dostac :D

Depsia, cos mi umknelo ... jak bylo z tymi sloiczkami? :o

Ambercia, no bo mi wiśnie cukrem zasypane zaczęły frementować, bo zaniedbałam przez jeden dzień i stały na łasce Pańskiej. :oops: :lol:

No to jak podfermentowały, to trzeba było cos z nimi zrobić jakby z winem, nie? :wink:

No i wymyśliłam... jak grzańca potraktowałam... 8)

Wusia, Ty się nie wstydź, bo to te same wisnie, które Ambercia zjada - to od nich syropek zlany... :wink:

A jak smakuje, to dla nie tylko radość! :D :D :D

Dziękuję za linki do wierszyków. Wpadłam tu w biegu, bo akurat malowaliśmy i tapetowaliśmy, kiedy Madzia przypomniała sobie o konkursie. Jedyne, co mi wpadło do głowy, to złapać laptopa i szybko wołać o pomoc. No i się nie zawiodłam! FairyDream, tu napisałam do Depsi, ale w innych wewątkach prosiłam o pomoc wszystkich zdolnych do jej udzielenia :wink: .

Czy się przyda, to inna sprawa, bo Magda dostała ni z gruszki ni z pietruszki gorączki. Nocowała wczoraj u koleżanki, a rano jej mama zadzwoniła z tą rewelacją. W dzień było niby OK, ale wieczorem znów gorączka. :( zobaczymy jutro, czy w poniedziałek pójdzie do szkoły normalnie, tylko na konkurs czy wcale. Madzia i tak najbardziej martwi się o poniedziałkowy basen...

Dzień doberek niedzielny! :D

Wusia, soczek wiśniowy jest bardzo, bardzo dobry, ja tam Ciebie rozumiem... :wink:

Agduś, ja bym wsadziła dziecko dołóżka i nie pozwoliła z niego czubka nosa wysadzić. Teraz przeziębienia i grypy takie niebezpieczne są, że bałabym się, naprawdę. :roll: Chuchaj, pilnuj i nigdzie nie puszczaj!

Zdrówka wszystkim życzę! :D

Ambercia, no bo mi wiśnie cukrem zasypane zaczęły frementować, bo zaniedbałam przez jeden dzień i stały na łasce Pańskiej. :oops: :lol:

No to jak podfermentowały, to trzeba było cos z nimi zrobić jakby z winem, nie? :wink:

No i wymyśliłam... jak grzańca potraktowałam... 8)

aaaaa, to wszystko jasne :-) U nas dzisiaj bedzie poledwica, krotko smazona wlasnie z tymi wisienkami i rumowymi rodzynkami 8)

Milego dnia :-)

Ja tam uważam, że to bardzo dobry pomysł jest! 8)

I dziękuję za linka do haftów. :wink:

Ambercia, zaintrygowałaś mnie - możesz napisać coś więcej o tym? :o :roll:

Agduś - i słusznie, przetrzymaj w domu, aż będziesz miała całkowitą pewność, że zdrowa jest.