Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zdrowiej Depesiu i to szybko, wiesz Żelka z tym picem różnych rózności to może miec racje. Bo wiesz trza sie rozgrzać 8) :roll:

Abstrachując o sławnej grypy to fakt, że jeszcze rzadnego roku tak choróbska nie panowały. Ja juz trzy razy załapywałam jakieś paskudztwa, na szczeście słabe.

A wiesz Depesiu u nas jest kilka wirusów Ah1N1, AH1N, B, A no i oczywiście C2H5OH, kóry wywołuje bardzo cięzką chorobe filipińską :lol: :lol:

Depesia, w moc kaszy jaglanej wierzy nasza forumowa Ew-ka. Więc musi coś w tym być. A Ty spod pierzyny nie wyłaź, bo z kaszą czy bez choróbsko wyleżeć trza.

Trzymaj się kochaniutka, zdróweczka życzę.

Depsia, moja miotla z piskiem zahamowala na Twoim watku ;) I dobrze bo widze, ze z jakims bakcylem sie borykasz :roll: Mam nadzieje, ze mozesz go Kochana wylezec, wypocic i wygrzac ... Niech Soltys pali w kominku! I koniecznie niech zalaczy nawilzacz! Musisz miec cieplo i przyjemnie :-) I bardzo, ale to bardzo Cie prosze nie pchaj sie do zadnej roboty!!! Z tymi wirusami zartow nie ma :evil: A jutro na sniadanie zalecam goracy bulion, duzo witaminek, cynk i olejek pichtowy ... :D

Mocno zaciskam kciuki, abys nam szybko ozdrowiala ...

A wiesz Depesiu u nas jest kilka wirusów Ah1N1, AH1N, B, A no i oczywiście C2H5OH, kóry wywołuje bardzo cięzką chorobe filipińską :lol: :lol:

ale ten ostatni zwalcze te pierwsze cztery 8)

... jakie cztery :o ... zwalcza WSZYSTKIE wirusy :lol: :wink:

szybkiego powrotu do zdrówka i formy http://www.chefpaul.net/smiles/rose1.gif

Witanko!

Zastanawiam się, czy rzeczywiście wirusów więcej albo bardziej zjadliwe, czy ludzie takie bardziej przewrażliwione się zrobiły. Ja sama zostawiłam Magdę w domu, a ona tylko pokasłuje od czasu do czasu, nudzi się i piratów z Karaibów ogląda. Jutro idzie do szkoły, bo do teatru jadą.

Małgo pierwszy raz w życiu antybiotyk dostała miesiąc temu i ja jej go podawałam! Bo do tej pory to raczej brałam na przetrzymanie i antybiotyki okazywały się zbędne.

Pewnie też bym nie miała w tym roku odwagi łazić z zapaleniem płuc, jak kilka lat temu. Co te media robią z człowieka... Niby się nie przejmuje, niby wie, że pismaki z tego żyją, że panikę sieją, ale coś tam z tyłu głowy zostaje...

No ale szczepić się na razie nie mam zamiaru...

Depsia, grzej się tak i owak i zdrowiej! Pamiętaj, że okłady z mruczących kotów baaardzo dobrze robią człowiekowi! Koniecznie mruczących, ponoć mają jakąś leczniczą częstotliwość!

No właśnie, staram się z tymi okładami... :D

U doktora byłam, a on mi gada, że ja krztusiec mam. :o

No fakt, ciągle duszę się suchym kaszlem. :x

No też coś, żeby nie jakieś przeziębienie normalne, tylko jakis... krztusiec, za przeproszeniem. :-?

Oczywiście antybiotyk mam brać... :-?

Chyba wezmę, bo czwarty dzień mnie temperatura męczy, mam dość. :roll:

Wusia - robiłaś drugi raz chlebek? Jak wyszedł? :D

...u nas jest kilka wirusów Ah1N1, AH1N, B, A no i oczywiście C2H5OH, kóry wywołuje bardzo cięzką chorobe filipińską

:lol: :lol: :lol:

Dziękuję Wam za wszystkie dobre rady, zawszeć to trochę człowiekowi lepiej, jak wie, że ktoś o nim pomyśli czasem. :wink:

Piję bardzo dużo, bo chyba od tej temperatury ciągle mi sucho w gardle i chce się pić.

I śpię... :oops:

DPS-ia nie piekłam bo czasu nie miałam faktycznie :( dokarmiłam zakwasa i może dzisiaj powalczę :lol: a jak masz tak sucho w garełku to dobrze robi normalnie np Capivit A+E tylko tą kapsułkę rozgryźć trzeba żeby ten środek z witaminkami posmarował gardełko bo masz podrażnione od kaszlu a te witaminki nawilżają i regenerują śluzówkę w gardle :D

Depsia, jakże to tak z jakimiś krztuścowymi obelgami tu wyskakujesz :o Słuchaj mądrych: leż, wygrzewaj się, popijaj co tam lubisz (i co Tobie akurat pomaga)!!!

Zdróweczka życzę!!!

P.S. Właśnie dojrzałam dno drugiego słoiczka z powidłami :-? Ale w końcu Szanowny wrócił to i nie dziwota :wink:

Dzień doberek!

Leżę pod kołderką, wygrzewam się, chyba jakoś powoli zdrowieję. :D

Braza, jak widać dno, znaczy jakos daliście radę. :wink:

Cieszę się. :D

Wusia, koniecznie zdaj relację, jak się upiecze, na pewno będzie doskonały! 8) :D