Agduś 25.11.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 My wpadamy do Selgrosa po dwie zgrzewki mleka, kilka zgrzewek mlekołaków, dwie siatki jabłek i różne takie. Zieleniak mają rzeczywiście nieźle zaopatrzony, ale nie zwracałam uwagi na imbir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 25.11.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 pokroiłem trzy takie małe palce (na zdjęciu po prawej) w cienkie plasterki ... dodałem 3 łyżki miodu gryczanego ... i wcisnąłem całą cytrynę .... wszystko zalałem wodą przegotowaną o temp ok. 50 C (tak z 15 min po gotowaniu ) .... Zrobiłem to w 1,5 litrowym pojemniku na sok ... i odstawiłem do lodówki ... Codziennie wieczorem odlewamy szklaneczkę na noc, aby pite z rana nie było lodowate ... Dodam jeszcze, że początkowo skroiłem prawie cały imbir .... ale jak to Gwoździkowa zobaczyła ... to kazała mi natychmiast odrzucić 4/5 .... bo imbir to podobno afrodyzjak jest ... Jakoś do tej pory nie mogę zrozumieć czemu nie zaprotestowałem ... po prostu tępy jestem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 25.11.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Musiałam wleźć na poprzednią stronę żeby choć trochę w temacie być... Cześć Imbir jadłam raz, miodu nie cierpię /mam mdłości od samego zapachu /podchodzi mi jedynie cytryna z całego napoju imbirowego Gwoździka.......chyba nic z tego nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.11.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 W marketach jest i lepszych warzywniakach. http://www.poradnikzdrowie.pl/media/image/38965/image/imbir_f0010579.jpg A ja się zastanawiałam w warzywniaku, co to za ustrojstwo Wstyd mi było pytać, a opisane nie mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.11.2009 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Gwoździku, kurczę, no faktycznie wykazałeś się karygodnym brakiem refleksu, pozwalając na usunięcie tych 4/5 imbiru. Chyba i ja wypróbuję tę herbatkę, skoro wszyscy mówią, że na chorość pomaga i rozgrzewa. Kurczę, tak chciało mi sie dzisiaj spać cały dzień, że aż wstyd, prawie nic dzisiaj nie zrobiłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.11.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 dzień dobry DPS-ia są tylko dwa powody do wstydu jak to mawia mój kolega ale chęć do spania to nie wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.11.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 A ja się zastanawiałam w warzywniaku, co to za ustrojstwo Wstyd mi było pytać, a opisane nie mieli braza a ile lat ja omijalam to cos, znaim sie dowiedzialam co to kurka wodna jest za cudak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 26.11.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 A ja się zastanawiałam w warzywniaku, co to za ustrojstwo Wstyd mi było pytać, a opisane nie mieli braza a ile lat ja omijalam to cos, znaim sie dowiedzialam co to kurka wodna jest za cudak. Żelka, Ty nie wiedziałaś , że Braza to się nie dziwię, baba ze wsi ja myślałem, że to tylko w proszku się kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.11.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 jamles, no ja tez ze wsi jestem. Wiedziałam, ze jest jakiś imbir co to do pierników dają i ciasteczek rożnych, ale to była przyprawa w proszku. A tutaj co by nie mówić cudak jakiś na mnie patrzał z polki w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.11.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 a ja w tym roku dorwałam jakis przepis na dżem i zrobiłam kilka słoiczków z jabłek i imbiru (tego żywego ) - dobry jest, ale pali ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.11.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 ... No jakbyś u nas był! ... ... "co się odwlecze ..." Skandaliczne wykorzystanie zaufania niewinnej białogłowy. Poskarżę się Babci! ... tiaaa TY i niewinność Mam nadzieję, że nikt nigdy nie będzie kazał mi pić imbiru ... ... jak wyżej ... ... ja zrobiłem ten "napój" z miodem i cytryną ... i jest bardzo smaczne .... ... ... do mniodu i cytryny znam lepsze dodatki ... Dodam jeszcze, że początkowo skroiłem prawie cały imbir .... ale jak to Gwoździkowa zobaczyła ... to kazała mi natychmiast odrzucić 4/5 .... bo imbir to podobno afrodyzjak jest ... ... ... może on i afro ale dyzjak to już chyba nie ... "4/5" trza było do sałatek użyć (lubo też do pieczeni jagnięcej) dzień dobry DPS-ia są tylko dwa powody do wstydu jak to mawia mój kolega ... ... taaaaa jestttt ... "wstyd to kraść i z dupy spaść" buziaczki dla Babci i Sołtysa ps - lete do gorów ... indyki ... w przerwach "pomiędzy" będę zaglądał, w domowej kuchni dziś gotuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 26.11.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Chefie nie wiedziałam że się znamy ale dokładnie o to chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.11.2009 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 buziaczki dla Babci i Sołtysa No nie wiem, Babcia mówi, że obce chłopy nie będa Jej obcałowywać, a Sołtys... Mój ci on!!! A na jaka imprezę tera gotujesz, zdrajco? No z tym imbirem to na początku ja też myślałam, że tylko w proszku mozna kupić. Potem zobaczyłam etykietkę w sklepie. A potem bardzo sie zdziwiłam, że imbir taki ostry jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigwa 26.11.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Jeśli imbir dla ciebie zbyt ostry, spróbuj kupić galangę. Jest to odmiana imbiru znacznie łagodniejsza i moim zdaniem subtelniejsza w smaku. Powinna być dostepna w sklepach orientalnych. Ja często używam tak do nalewek jak i do gotowania.Pozdrawiam. PS. Link do mojego artykułu w Netbird, który już chyba znacie z mojego bloga : http://www.netbird.pl/a/477/29961,1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.11.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Depeś masz tu fajne pracy do inspiracjihttp://www.drewnianadolina.pl/galeria/browse/page/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.11.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 A ja się zastanawiałam w warzywniaku, co to za ustrojstwo Wstyd mi było pytać, a opisane nie mieli braza a ile lat ja omijalam to cos, znaim sie dowiedzialam co to kurka wodna jest za cudak. Żelka, Ty nie wiedziałaś , że Braza to się nie dziwię, baba ze wsi ja myślałem, że to tylko w proszku się kupuje Jamles, Ty to się już taki pyskaty zrobiłeś, że wstyd normalnie Chefie, do cytryny i miodu to nawet ja znam lepsze dodatki Buziaki zostawiam - dla Sołtysa też, a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.11.2009 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Zeljcia, dzięki, tylko kiedy ja dam radę obejrzeć te 112 stron? Do Sołtysa to chyba musicie z Chefem jakiś komitet kolejkowy zawiązać, nie wiem, czy Was dopuszczę do Sołtysa, ale przynajmniej lista byłaby, nie? Zdzisiu, z tą... ga... galangą, czy ja. to chyba jednak może być trochę kłopot, nie wiem... Przez te Zeljkowe serwetkowanie i z rozpędu obkleiłam dzisiaj doniczkę dla Babci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.11.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 W sprawie listy kolejkowej do Sołtysa ... to ja już jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.11.2009 03:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 ... A na jaka imprezę tera gotujesz, zdrajco? ... http://www.chefpaul.net/Florida/2009tg04.jpg ps - padam na ryj ... (dwie impry obskoczyłem 54 ludków i 6 w domu na kolacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 27.11.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 dzień dobry Chefie normalnie zaśliniłam sobie klawiaturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.