Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pokroiłem trzy takie małe palce (na zdjęciu po prawej) w cienkie plasterki ... dodałem 3 łyżki miodu gryczanego ... i wcisnąłem całą cytrynę .... wszystko zalałem wodą przegotowaną o temp ok. 50 C (tak z 15 min po gotowaniu ) ....

Zrobiłem to w 1,5 litrowym pojemniku na sok ... i odstawiłem do lodówki ...

Codziennie wieczorem odlewamy szklaneczkę na noc, aby pite z rana nie było lodowate ...

Dodam jeszcze, że początkowo skroiłem prawie cały imbir .... ale jak to Gwoździkowa zobaczyła ... to kazała mi natychmiast odrzucić 4/5 .... bo imbir to podobno afrodyzjak jest ... :o

Jakoś do tej pory nie mogę zrozumieć czemu nie zaprotestowałem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ... po prostu tępy jestem ... :D

Musiałam wleźć na poprzednią stronę żeby choć trochę w temacie być...

Cześć :D

Imbir jadłam raz, miodu nie cierpię /mam mdłości od samego zapachu :-? /podchodzi mi jedynie cytryna z całego napoju imbirowego Gwoździka.......chyba nic z tego nie będzie :-?

Gwoździku, kurczę, no faktycznie wykazałeś się karygodnym brakiem refleksu, pozwalając na usunięcie tych 4/5 imbiru. :lol:

Chyba i ja wypróbuję tę herbatkę, skoro wszyscy mówią, że na chorość pomaga i rozgrzewa. :wink:

Kurczę, tak chciało mi sie dzisiaj spać cały dzień, że aż wstyd, prawie nic dzisiaj nie zrobiłam... :oops:

A ja się zastanawiałam w warzywniaku, co to za ustrojstwo :o Wstyd mi było pytać, a opisane nie mieli 8)

:lol: :lol: :lol:

braza a ile lat ja omijalam to cos, znaim sie dowiedzialam co to kurka wodna jest za cudak. :D

Żelka, Ty nie wiedziałaś :o , że Braza to się nie dziwię, baba ze wsi 8) :wink:

ja myślałem, że to tylko w proszku się kupuje :oops:

jamles, no ja tez ze wsi jestem. :D :wink: Wiedziałam, ze jest jakiś imbir co to do pierników dają i ciasteczek rożnych, ale to była przyprawa w proszku. :roll:

A tutaj co by nie mówić cudak jakiś na mnie patrzał z polki w sklepie. :lol:

...

No jakbyś u nas był! :o

...

... "co się odwlecze ..." :lol: :wink:

Skandaliczne wykorzystanie zaufania niewinnej białogłowy.

Poskarżę się Babci!

:o ... tiaaa TY i niewinność :roll: :wink:

Mam nadzieję, że nikt nigdy nie będzie kazał mi pić imbiru :-? :wink:

...

... jak wyżej :lol:

...

... ja zrobiłem ten "napój" z miodem i cytryną ... i jest bardzo smaczne ....

...

... do mniodu i cytryny znam lepsze dodatki :roll: :wink:

...

Dodam jeszcze, że początkowo skroiłem prawie cały imbir .... ale jak to Gwoździkowa zobaczyła ... to kazała mi natychmiast odrzucić 4/5 .... bo imbir to podobno afrodyzjak jest ... :o

...

... może on i afro ale dyzjak to już chyba nie :lol: ... "4/5" trza było do sałatek użyć (lubo też do pieczeni jagnięcej) :roll:

dzień dobry

DPS-ia są tylko dwa powody do wstydu jak to mawia mój kolega ...

... taaaaa jestttt ... "wstyd to kraść i z dupy spaść" :lol: :wink:

buziaczki dla Babci i Sołtysa :wink:

ps - lete do gorów ... indyki :evil: :roll: ... w przerwach "pomiędzy" będę zaglądał, w domowej kuchni dziś gotuję :p

buziaczki dla Babci i Sołtysa :wink:

No nie wiem, Babcia mówi, że obce chłopy nie będa Jej obcałowywać, a Sołtys... :o :o :o :evil:

Mój ci on!!! :evil:

A na jaka imprezę tera gotujesz, zdrajco? :p :roll:

No z tym imbirem to na początku ja też myślałam, że tylko w proszku mozna kupić. :oops: :lol:

Potem zobaczyłam etykietkę w sklepie. :lol:

A potem bardzo sie zdziwiłam, że imbir taki ostry jest! :lol: :lol: :lol:

Jeśli imbir dla ciebie zbyt ostry, spróbuj kupić galangę. Jest to odmiana imbiru znacznie łagodniejsza i moim zdaniem subtelniejsza w smaku. Powinna być dostepna w sklepach orientalnych. Ja często używam tak do nalewek jak i do gotowania.

Pozdrawiam.

PS. Link do mojego artykułu w Netbird, który już chyba znacie z mojego bloga : http://www.netbird.pl/a/477/29961,1

A ja się zastanawiałam w warzywniaku, co to za ustrojstwo :o Wstyd mi było pytać, a opisane nie mieli 8)

:lol: :lol: :lol:

braza a ile lat ja omijalam to cos, znaim sie dowiedzialam co to kurka wodna jest za cudak. :D

Żelka, Ty nie wiedziałaś :o , że Braza to się nie dziwię, baba ze wsi 8) :wink:

ja myślałem, że to tylko w proszku się kupuje :oops:

Jamles, Ty to się już taki pyskaty zrobiłeś, że wstyd normalnie :-? :wink:

Chefie, do cytryny i miodu to nawet ja znam lepsze dodatki :wink:

Buziaki zostawiam - dla Sołtysa też, a co :D

Zeljcia, dzięki, tylko kiedy ja dam radę obejrzeć te 112 stron? :o :lol:

Do Sołtysa to chyba musicie z Chefem jakiś komitet kolejkowy zawiązać, nie wiem, czy Was dopuszczę do Sołtysa, ale przynajmniej lista byłaby, nie? :p :D

Zdzisiu, z tą... ga... galangą, czy ja. to chyba jednak może być trochę kłopot, nie wiem... :roll:

Przez te Zeljkowe serwetkowanie i z rozpędu obkleiłam dzisiaj doniczkę dla Babci! :lol: