Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich i pozdrawiam. No i mamy grudzień. Zgodnie z tutejszą tradycją, czas najwyższy dom światełkami udekorować, choć mi się robić nie chce. Ale - co się będę wychylał. :D Z choinką jednak poczekam, choć oni tu już od połowy listopada mają Christmas. Zwariowany naród.

Kurczę, już teraz światełka? :o

No to bardzo to jest nieekologicznie, energii tyle pójdzie niepotrzebnie na te światełka. :(

Zawsze mówię, że ta Ameryka to jeden z największych szkodników ekologicznych. :-?

Pawełku, wydłubac się nie da. 8)

Bo łona trzyma łonego. I nie puści. 8) :D

W kuchni zaledwie bieżące talerze brudne ogranęłam, uwiłam z sianka kulę, żeby z niej dekorację potem zrobić, zrobiłam też podstawę do wianka (też z siana). Ale najważniejsze to wyprałam 32 pluszaki, teraz się suszą i zostały już wszystkie wyczesane i upięknione przed wyjazdem do Bacik, do dzieci.

Tylko jak ja je wszystkie zapakuję, to nie wiem. :o

Jakiś straśnie wielki karton będę musiała gdzieś załatwić. :roll:

Wysłac to trzeba jak najszybciej, żeby ukochana nasza poczta zdołała przed świętami dostarczyć.

ale jesien , ale dół :roll:

w korzonki mi coś wlazło. starość pewnie - nie wiem czy wylezie.

są na to jakieś leki bez recepty ? oprócz smarowideł.

Depsia - robisz już te dworkowe wnętrza ?:) kupiłam zasłony dworkowe- w kwiaty - ale jakieś takie wyblakłe są :roll:

a miało być tak pięknie ;)

No to pozdrawiam radośnie :D (przez zacisniete zeby ;))

Niesamowite, ale prawdziwe - jesień głęboka, wstawać trza po ćmoku, w domu bałagan, malowanie i inne takie, okna brudne, warsztaty 12 grudnia mam prowadzić i przygotować się muszę, w sobotę musimy wnieść do domu i podrzucić nieznacznie rozdartą papugę, a ja doła nie mam! Mogę się podzielić moim niedołem, jakby ktoś chciał!

Zosiu, dół przed świętami? :o

Przecież tyle radosnego sprzątania i gotowania przed nami, tyle nowych pomysłów na dekoracje domu i potem znowu po nich sprzątania. :D

Dworku jeszcze nie robię, bo zabiorę się za to wiosną dopiero, póki co staram się teoretycznie jak najlepiej przygotować. :wink:

Zaczęłam dzisiaj doklejać szyszki do sianowej kuli, trochę krzywa jest, ale co tam, dla nas wystarczy, a ile radości mam z samego robienia! :lol:

W dzień może się zbiorę i pójdę do ogrodu naciąć gałązek iglakowych, to jakiś wianek bym jeszcze wykoncypowała. :roll:

To lecę coś robić! :lol:

Depeś zdjęcia pokaż. :D No, na tą babę fioletową to ile my tu czekamy? 8)

No i te serwetki też pokaż.

p.s. A mi sie wcale Świąt nie chce w tym roku. Nie wiem co to. :roll: Ani choinki ani jedzonka nie chce mi sie robić, tylko spać mi sie chce. :roll:

I marudzić. :wink:

Dzień dobry! :D

Aaaa, Zeljcia, jak tylko nie pojedziemy dzisiaj do Miasta wojewódzkiego to postaram się wkleić, dobra? :wink:

U nas nie gwiździ :lol: , ale biało z rana też było. 8)

I dobrze, czas już na zimę, białą i lekko mroźną. :D

Skończyłyby się grypy, wymarzłyby wirusy. :D

No to lecę wyrychtować się na ten wyjazd. :wink: