Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czeeeeść!

Matko kochana, już drugi raz dzisiaj odśnieżałam około 200 m drogi w sumie, do czysta! :o

Oczywiście śnieg dalej pada.

Oczywiście młodszy zaraz musi być dostarczony na studniówkę, samochodem, starszy jutro do Berlina, też samochodem.

Oczywiście... :-?

Zeljcia, jak przyjedziesz, to Ci pokażę, jak szyć, dobra?

Muszę Wam kiedyś wkleić portret mojej maszyny do szycia - to zabytkowy Singer walizkowy, który wygląda, jakby przed chwilą wyszedł (nomen omen) spod igły.

Jest prześliczny i kocham go miłością wieeeelką! :D :lol:

Dzisiejsze maszyny chowają się i w ogóle.

Matyle sopek, gadżetów, wszystko z chromowanej stali, a nie plastikowe bębenki i w ogóle. 8)

Uff, w czasie, jak pisałam posta przyjechali rodzice z panną młodszego, zabrali towarzystwo i pojechali w tę zawieruchę - i tak wracają koło jego szkoły. :D

Muszę teraz opamiętać się, idę poczytać inne komenty, zobaczyć, co tam słychać... :wink:

Drogę łopatą odśnieżasz??? Traktorów nie ma na wsi?

Ależ są, kochana, są, ale po pierwsze - to jest ta nasza droga wewnętrzna przez całe podwórze do garażu w stodole, a do tego dalej - koło studni, do domku, i do lasu, i to szeroko, na dwa koła, żeby drewno przywieźć poskładane za domkiem, tam pod tym dachem, a po drugie - akumulator traktora zawsze na zimę zamarza. :p

Zresztą, na tych drogach to traktor i tak niezdały... :roll:

Pocieszam się, że może te rogaliki, co to je zeżarłam, bo Babcia napiekła wczoraj, trochę przy tym odpracowałam. :oops:

A i Jamles ma trochę racji. :lol:

Nasz traktor pod wiatą już zasypany na jakiś metr śniegiem, taką zaspę ma przed nosem, bo tam dobrze jest sypać przy odśnieżaniu. :lol:

Wystarczy kawałek sklejki przybity do trzonka jakiegoś, doskonale się nada. :wink:

Uff, u nas na razie sypać przestało, może jednak uda się dzieciakowi polecieć na ten egzamin? :D

Idę na stronę linii lotniczych, sprawdzę czy czasem lotu nie odwołali, tfu, tfu.

A ja nie odśnieżam, nie mam czym...
... również, ... nawet nie mam czego :)

Żarty się jednak skończyły, 50 kilometrów odemnie spadł śnieg - ostatnio takie cudo widziano tutaj w 1977 roku :)

U mnie choć śniegu nie ma to jest tak zimno, że nawet najstarsze aligatory tego nie pamiętają :evil: ... brrrrrrrrrrrrrrr :evil: ... dziś rekordy zimna :o

http://www.chefpaul.net/Florida/temp100110.jpg

z grapefrutów i pomarańcz będzie można tylko sok robić :roll: :evil:

Chefie donoszę, ze sarnina z Twojej marynaty wyszla bardzo smacznie :lol:

Bardzo się cieszę

Szkoda grapefruitów i pomarańcz Chefie, bardzo szkoda. I chociaż dla nas te minus 2 może i w tej chwili śmieszne jest, ale ... szczerze współczuję! I nie robię sobie jaj, naprawdę!!

i bardzo dziękuję za zrozumienie

ps - ubrany jestem jak cebulka i jeszcze mnie w doopę zimno :evil: ... na drugi rok muszę sobie kupić barchanowe gacie i futro :roll: ... w związku z tym zasranym "ociepleniem klimatu" oczywiście :roll: