DPS 10.01.2010 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 O matko, umęczona jestem jak stara kobyła. Wyjechaliśmy z domu o 13.00, zawieźliśmy pannę młodszego do miasteczka na autobus (drogę, która zwykle zabiera nam 15 minut, pokonywaliśmy GODZINĘ!!!), potem godzinny powrót do nas i na granicę, z dzieckiem na samolot. Autostrada niemiecka lepsza, ale też śliska. Im bliżej Berlina, tym oczywiście lepiej. Ledwie zdążyliśmy na odprawę do samolotu, bardzo teraz zaostrzyli procedury bezpieczeństwa, drobiazgowo sprawdzają bagaż podręczny, okrycia wierzchnie, bramka do metalu, dokładne sprawdzenie ręcznym wykrywaczem też. I dobrze, będą bezpieczniejsi. Tylko zamieszanie w zwiążku z tym na lotnisku, bo zmieniono stanowiska odprawy, kolejki spore, choć idzie to szybko i sprawnie. Samolot wystartował z dużym opóźnieniem, ale - wystartował!!! W sumie w Berlinie pogoda wieczorem całkiem przyzwoita, bez wiatru i opadów. No to my w samochód i z powrotem, po młodszego do miasteczka, bo został tam z panną, żeby jej dotrzymać towarzystwa do odjazdu autobusu. Czekał na nas przy scenie WOŚP w miasteczku - od 14.30 do 20.30. na mrozie... Uff, ledwie żyjemy. No to idę się położyć, jutro zajrzę wszędzie... Dobranoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 10.01.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 dobranoc DPS-iu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.01.2010 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Odespałam i świat od razu piękniejszy jest. Dziećko dzwoniło z GB, że już jest na miejscu, w Newcastle, więc bardzo, bardzo zadowolona jestem. Nawet o kilka godzin wcześniej dotarł. My już po porannym odśnieżaniu, wstępnie odśnieżyliśmy trakty komunikacyjne na podwórku i "peron" dla samochodu, żeby mógł manewrować. Jeszcze zostaje do odśnieżenia droga do domku, za stodołę, żeby łatwo wózkiem ręcznym dowieźć drewno zza domku do kominka w domu. Może nareszcie będę mogła zacząć załatwiać sprawy bieżące, które ostatnio trochę leżały odłogiem. No i koniecznie muszę mnóstwo zdjęć porobić w tych śniegach syberyjskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.01.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Męża brat wczoraj też leciał. Pokręciłam, ze to miała byc sobota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.01.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 dzień dobry DPS-iu to dobrze że dziecię dotarło na czas tak nic tak dobrze nie robi na krążenie niż poranny trening z łopatą czy skrobaczką do szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 11.01.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Jeszcze zostaje do odśnieżenia droga ..... za stodołę, żeby łatwo wózkiem ręcznym dowieźć drewno zza domku do kominka w domu. a ja myślałem, że za stodołę to się chodzi w innym celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.01.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 A ja mam zaspy prawie po pachy ... ponoć ma popołudniu pług przyjechać, ano zobaczy się ...dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.01.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Jestem Depeś. Smutno mi troche i musze ochlanac, bo ..... Mowilam, ze nie napisze ale rece i nogi opadaja... Zal mi tez Dandija... I wciaz nie wiem czy dobrze robie, ze w podpisie mam to 1% Ide sie posmucic.., mnie to wszystko za bardzo porusza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.01.2010 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Zeljcia, ja Ci mówiłam, że nie wolno pozwolić zakrzyczeć i zalać agresją swojego świata. Sa teraz na forum różne... no, takie różne, co to krzyczą wszędzie, kłócą się o wszystko, agresja z nich się wylewa i brak kultury. Ale to nie znaczy, że świat jest taki. Tych różnych jest kilkoro i głośno krzyczą. A wielka milcząca większość jest inna - tak myślę, chcę w to wierzyć. Nie krzyczą, nie są agresywni, nie szukają wszędzie zwady i okazji do kolejnej pyskówki. I to na nich świat się opiera. Maylandzia - i co, doleciał bez przeszkód, mam nadzieję? Braza, foty rób jak ja, nie wiadomo, kiedy znowu tak się trafi. Romciu, foty na moim blogu są, co prawda nie takie całkiem zasypane, ale mocno zimowe, myślę, że oddają to, co się u nas i wszędzie dzieje. Jamles - ty się chopie som prosisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.01.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Musze tez fotki zimy wkleic na bloga, tej zeszlorocznej, bo nowych nie mam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.01.2010 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Zrób przez okno i na tarasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.01.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Maylandzia - i co, doleciał bez przeszkód, mam nadzieję? Tak Depesiu, wszystko ok. Prawie o czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.01.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Robię zdjęcia, ale nie wklejam, wszyscy widzą za oknami to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 11.01.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam Na łopacie przyleciałam i troche śniegu przyniosłam Przyda się......nie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 11.01.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam Na łopacie przyleciałam i troche śniegu przyniosłam Przyda się......nie..... tylko nie wysypuj za stodołą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.01.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Zimowo u nas jak smok. Kot nakarmiony, trzeba isc robic "cosik." Znowu dzien zleci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 12.01.2010 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Czeeeść! U nas już dzisiaj nie pada, więc na szufli nie jeździłam. Jamles, Ty tylko głośno mów, żeby nie za stodołą, bo strasznie teraz różnych ludzi się namnożyło i chcą tam robić różne rzeczy, np. śnieg wysypywać. Aniu - jak miło, że jesteś, zaraz idę zobaczyć, co u Ciebie słychać. Braza, a wrzuć jakieś zdjątko, chociaż ze dwa najładniejsze... I Mocarta dawno nie było... No to idę na pchlim targu pogrzebać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.01.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Sypie u nas równiutko, leciutko i spokojnie. Mrozu wielkiego nie ma, ot ze dwa-trzy stopnie. Znów muszę dzisiaj po południu do sąsiedniej miejscowości jechać na balety. W dodatku Madzi też się zamarzyło, więc spędzę tam dzisiaj dwie godzinki, a potem jeszcze Dużą muszę odebrać od koleżanki. A na forumie niepołomickim wielka dyskusja, czy potrzeba komunikacja miejska w naszym miasteczku. I wiecie co? Szok! Większość uważa, że nie! Znaczy piszą ludzie, którzy samochody mają. A jak taka babcia niezmotoryzowana z końca uliczki pod lasem ma dojechać do przychodni? Taż to jest ze 20 minut dobrego marszu dla mnie, dla babci po tych nieodśnieżonych chodnikach pewnie z godzina - jeżeli dojdzie! A z jakiegoś dalszego osiedla to jeszcze gorzej. No ale same młode na forumie piszą - samochody mają, dojadą wszędzie, swoją babcię zawiozą. A ja bym chciała, żeby moje dzieci mogły odwiedzać koleżanki tak zwyczajnie - bez odwożenia samochodami, umawiania się z rodzicami itp. Wero to jeszcze ma koleżankę przy trasie busa, ale Madziowa psiapsiółka mieszka za daleko od jakiegokolwiek busa, więc bez samochodu ani rusz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 12.01.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 dzień dobry u nas dalej podrzuca to białe paskudztwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 12.01.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 eee tam! Zaraz - paskudztwo! Zima jest, to ma być biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts