DPS 28.01.2008 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Jakoś nie mogę się przemóc. To... jakoś tak, jakbym oficjalnie się przyznała przed sobą, że już nie mogę bez. Ciężko mi z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.01.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 O, jak tu się kulturalnie zrobiło! Ja kiedyś (okolice szóstej klasy chyba) czytałam namiętnie fantastykę (Lema na przykład), kiedy indziej fantasy (ale tu niewiele, i to raczej klasycznej klasyki gatunku - Tolkien, Le Guin), w podstawówce chyba mnie napadło i Szekspira dzieła zebrane połknęłam, kryminałów raczej nie, a tak w ogóle to czytałam co popadnie, dopóki (wstyd przyznać) na forum nie popadłam w uzależnienie. Teraz jakoś mniej czasu na czytanie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.01.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Chmielewską wprost uwielbiam!!!! Agatha Christi to już taka klasyka, ze wstyd nie czytać!!! Archera "Co do grosza" kupiony drugi egzemparz, bo pierwszy był z lekka sponiewierany od czytania ... Lem to wielkość sama w sobie!!! I Umberto Ecco "Imię róży" - cud miód!!! Lżej Ci się zrobi, jak sobie powiesz, że nie ma ludzi idealnych i skoro lubisz czytać, to qurczę, skąd to krygowanie się Depeesiu, no daj spokój!! Ja bym się nawet nie zastanawiała!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.01.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Jakoś nie mogę się przemóc. To... jakoś tak, jakbym oficjalnie się przyznała przed sobą, że już nie mogę bez. Ciężko mi z tym. Domyślam się. Przykro mi bardzo . Skąd ja to znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.01.2008 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Może kiedyś zoperuję, jak będzie mnie stać. Na razie - budowa, wykształcenie dzieci... Nic to, jeszcze nadejdą lepsze czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.01.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 A dopóki tego nie zrobisz to zacznij czytać z lupą - toż to żaden wstyd, jak pragnę zdrowia!!!!!! Harry Potter (ostatni ) jest rewelka!!! Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.01.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 A dopóki tego nie zrobisz to zacznij czytać z lupą - toż to żaden wstyd, jak pragnę zdrowia!!!!!! Harry Potter (ostatni ) jest rewelka!!! Dzień dobry Cześć Śpiochy!!!! A ja nie czytałem żadnego Potera Tylko film oglądałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.01.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 A dopóki tego nie zrobisz to zacznij czytać z lupą - toż to żaden wstyd, jak pragnę zdrowia!!!!!! Harry Potter (ostatni ) jest rewelka!!! Dzień dobry Cześć Śpiochy!!!! A ja nie czytałem żadnego Potera Tylko film oglądałem Szkoda - chociaż film jest zrobiony dość dobrze, z pominięciem części czwartej Mnie w każdym razie ta sfilmowana część rozczarowała. A książka jest naprawdę świetna!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.01.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 a nie jest to raczej bajka dla dzieci????zawsze mi się tak te filmy kojarzyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 29.01.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Dzień dobry Ja tez nie przeczytałam żadnej części Harrego Zabierałam się trzy razy ale jakoś mnie nie wciągnęło choć czytać lubię i to baaaardzooooo Ale moje dziecko (starsze) przeczytało i obejrzało wszystkie części.... chyba muszę mu kupić tą ostatnią część Jak wróci z nart będzie miało niespodziankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 29.01.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Depesiu a Ty jeszcze jesteś w tych górach czy już wróciłaś.... bo troszkę się pogubiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.01.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 a nie jest to raczej bajka dla dzieci???? zawsze mi się tak te filmy kojarzyły Jeśli choć odrobina dziecka w Tobie jeszcze drzemie (co jest nizbędne ponoć do bycia fajnym człowiekiem, tak mówią), to bierz się za Harry'ego!!!! Poważnie, książka jest świetna. Pomijam kwestię fantazji autorki w zakresie czarów, ale można też poczytać, jacy potrafią być ludzie - również ci na stanowiskach rządowych!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.01.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Zaciekawiłaś mnie Jestem bywalcem biblioteki - przy najbliższej wizycie zapytam o Pottera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.01.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Zaciekawiłaś mnie Jestem bywalcem biblioteki - przy najbliższej wizycie zapytam o Pottera Tylko zacznij po "chrześcijańsku" od początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.01.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Zaciekawiłaś mnie Jestem bywalcem biblioteki - przy najbliższej wizycie zapytam o Pottera Tylko zacznij po "chrześcijańsku" od początku a co było pierwsze?? (oprócz kury i jajka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.01.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Potera przeczytałam. Wchodzi gładko, ale wzruszenia nie wywołał. Co nie znaczy, że odcinam się od literatury "dziecięcej" czy "młodzieżowej". "Opowieści z Narnii" czytałam wiele razy i to już jako osoba bez wątpienia pełnoletnia. Teraz z upodobaniem czytam dzieciom (właśnie Madzi "Srebrne krzesło"). A miłośnikom fantasy polecam tetralogię Ursuli Le Guin "Ziemiomorze". Też magia, ale zupełnie inaczej niż w Harrym. Koniecznie!Agaty Christie coś na pewno czytałam, ale już nie pamiętam, co."Imię róży" - zgadzam się z przedmówczynią.Political fiction, szpiegowskie itp. też kiedyś czytałam. Zaczęłam od McLeana, mieliśmy zaczytane egzemplarze "Dział Navarony" i "Tylko dla orłów". Potem pojawiło się na subskrybcję wydanie dzieł zebranych i mama to kupowała, a ja czytałam. Dosyć szybko okazało się, że poza kilkoma książkami pozostałe wylądały jak zlepki motywów z poprzednich. Potem był "Dzień Szakala" i jeszcze kilka książek innych autorów. Ja tak "stadami" czytam. Jak mi coś podejdzie, to przez pewniem czas łapię wszystko z tego gatunku, a potem zmieniam zazinteresoania.Borchardta "Znaczy kapitana" przeczytałam, bo mi Andrzej kazał. Namawiałam go, żeby przeczytał "Mistrza i Małgorzatę" (dla mnie pozycja absolutnie niezbędna - muszę sobie raz na jakiś czas przeczytać). Obiecał przeczytać pod warunkiem, że "Znaczy kapitana" łyknę. Przeczytałam z przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.01.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Potwierdzam jeżeli chodzi o "Mistrza i Małgorzatę"Pierwszy raz czytałem jescze w szkole - jako lekturę szkolną, a drugi raz w zeszłym roku. Wspaniała książka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.01.2008 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 A dopóki tego nie zrobisz to zacznij czytać z lupą - toż to żaden wstyd, jak pragnę zdrowia!!!!!! Braza - tu nie chodzi o wstyd. Tu chodzi o to, że trudno jest przyznać przed samym sobą, że człowiek jest prawie niewidomy. Nie potrafię jeszcze tego zrobić i nie chcę tego robić. Jak już w ogóle nie będę widziała, to wtedy powiem głośno "jestem niewidoma". A na razie nie. I żadnych lup do czytania używać nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 29.01.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 A dopóki tego nie zrobisz to zacznij czytać z lupą - toż to żaden wstyd, jak pragnę zdrowia!!!!!! Braza - tu nie chodzi o wstyd. Tu chodzi o to, że trudno jest przyznać przed samym sobą, że człowiek jest prawie niewidomy. Nie potrafię jeszcze tego zrobić i nie chcę tego robić. Jak już w ogóle nie będę widziała, to wtedy powiem głośno "jestem niewidoma". A na razie nie. I żadnych lup do czytania używać nie będę. a nie mozesz sobie powiedziec , ze tylko troche niedowidzisz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.01.2008 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Tak właśnie mówię. I dlatego lupa mi jeszcze niepotrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts