Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zosiu, ja nie wiem, jak on to zrobił, ale jak to drugie uszko mu klapnęło, to jakoś tak je schował, że praktycznie w ogóle nie było go widać - jak na załaczonym obrazku. :lol:

Zasypało mnie, chociaż włąśnie przed chwilą podjechał ogromny traktor i częściowo odkopał. Rany, ale ta zima mnie już wnerwia!

... nie tylko Ciebie ... ja nawet kiedy o tym czytam (lub oglądam w tv), odczuwam chłód przeraźliwy :roll:

...

mnie się podoba 8) zwłaszcza dawka :lol: tylko trochę krótka ta kuracja :oops: :wink:

jamles - termin podany został interwencyjnie, w celach profilaktycznych należy kontynuować :D

... stosuję profilaktycznie, ... a jakże ... i gryp ci żadnych u mnie, od lat wielu ni ma :lol:

Zasypało mnie, chociaż włąśnie przed chwilą podjechał ogromny traktor i częściowo odkopał. Rany, ale ta zima mnie już wnerwia!

(...)

W tym roku to faktycznie dała nam wszystkim w dupsko ta zima. Mam nadzieję, że czuje się już usatysfakcjonowana i pójdzie w p.... siną dal niedługo!!

No coś ty..., a jeszcze 2 mies. temu tak za nią tęskniłyście :D

...a ja mówiłem, że wam przypomnę 8)

I Jamles ostrzegał... :wink: :lol:

Wysłany: Wto, 1 Grudzień 2009 11:56

Szczerze mówiąc, to w pierwsze święta w Uroczysku też bym chciała mieć śnieg za oknem ... (...)

No to masz :lol: 8) :lol:

No coś Ty, Yeti, święta bez śniegu? :o

(...)

Stanowczo głosuję za pięknym śniegiem w zimie, każda pora roku ma swój czas i każda jest piękna. :wink:

Nooo, styczeń i luty to właśnie ten czas :wink:

Podziwiaj, podziwiaj http://www.cosgan.de/images/midi/frech/g035.gif

I chyba tylko Agduśce ciągle mało http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a015.gif http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c090.gif

Depsia dobrze gada - wódki Jej dać!

Żadnej wiosny zimą! Zimą ma być zima - śnieżna, biała, piękna i narciarska.

Nie zimie jesienią!

Stanowcze nie zimie wiosną!

(...)

Ja nawet lubię solidny mróz, taki, kiedy w nosie zamarza - człowiek czuje, że żyje.

... stosuję profilaktycznie, ... a jakże ... i gryp ci żadnych u mnie, od lat wielu ni ma :lol:

Nooo, jakbym na Florydzie siedziała, to też bym pewnie nie chorowała! :lol:

Cfaniaczek!

Yeti, ja jestem za zimą, jak najbardziej! 8)

Ale do końca lutego, potem powinna juz powoli zacząć się zwijać w inne rejony świata. :-?

Przysłowia zawsze mówia, że w marcu, jak w garncu i domagam się, żeby zima się zastosowała do ludowej mądrości.

W lutym - dobra, luty mróz.

W marcu - musi trochę odpuścić! :lol:

Dzisiaj u nas piękna pogoda, słoneczko cudnie świeci, aż chce się żyć! :D

No i Misiek wrócił, powsinoga jedna! :lol:

Witać!

Przeczytać sobie pozwoliłem kawałeczek bloga. Z prośbą przychodzę :wink:

A niby jak się zakwas czyni? Jeżeli to nie tajemnicza magia :D

Hmmm.. Obiecuję na bloga w najbliższym czasie wrzucić przepis na zakwas, dobrze? Co prawda ja go sama nie robiłam, tylko dostałam pocztą, ale mozna zrobić samemu, więc napiszę, jak. :wink:

Aga - witam Jeżyka oficjalnie i radośnie. :D

Tuptanie jeszcze nigdy nas nie obudziło, proszę więc sobie tupać, ile wlezie i z nami tutaj rozmawiać. :wink: :D

Nooo, jakbym na Florydzie siedziała, to też bym pewnie nie chorowała! :lol:

Cfaniaczek!

...

... ieeetaaam ... bez "profilaktyki" na "świninę" na Florydzie chorowali :wink:

... mota zagrychę do "profilaktyki" :)

http://www.chefpaul.net/food/appetizersGr02.jpg

smakowicie pozdrawiam

Depsia, przywitac sie przyszlam :-) Witam tez wszystkich pozostalych Szanownych odwiedzajacych ten zacny topik :D

Ciesze sie, ze nikogo nie zasypalo i nie zmrozilo ... brrrrr ... podobno teraz na nowo sie zacznie :( Niech ktos wylaczy ta zime :cry:

Dla chorujacych zdrowka zycze!!! Za frosch'ka powtorze, ze najwazniejsza jest profilaktyka i systematycznosc!!! Nie ma co wirusow prowokowac, tylko tluc paskudy poki sie jeszcze nie pojawia ... no a wiado nie tluczkiem, tylko rumem :lol:

Depsiu, uszek uroczy :-) :-)

http://www.chefpaul.net/food/appetizersGr02.jpg

smakowicie pozdrawiam

Paweł, ja to chcęęęęę!!!! O matko, jak wygląda pięknie, domagam się przepisu natentychmiast! :D

Zosiu, pewnie, że częso tak mam. Planów ci u mnie cała kopa, gorzej z realizacją...

Czasem coś wyhaftuję, czasem coś wykleję. Najczęściej kończy się na planach. :oops: :lol:

No, przed świętami na prezenta trochę porobiłam, Sołtysowi worek, Babci doniczkę... Same pierdoły. :lol:

jak ja się tej werandy country naoglądam - to tak mnie nachodzi, żeby skrobać, malować, wyszywać i haftować. Całe szczęście - szybko mi przechodzi i mogę sobie spokojnie na fotelu posiedzieć :lol:

Też tak macie ? ;)

Jak mnie nachodzi to siadam w kąciku cichutko i czekam aż mi przejdzie :D

Yeti, ja o Świętach pisałam, niekonieczne tych Wielkanocnych...

Czeee Towarzystwo!

...

Paweł, ja to chcęęęęę!!!! O matko, jak wygląda pięknie, domagam się przepisu natentychmiast! :D

...

... no przeca jezd bardzo łatwe przekąski i dodatki do dań głównych ... już daaaawno :lol: :wink:

... i żeby nie było na ptoka z "Brazkowego wewontaka" ..tutaj. ... :roll: :wink:

pozdrówka smakowite

Ale to z brukselką jest :-? Można ją czymś zastąpić??

Aaaaa, przypomniało mi się, też dobra przekąseczka:

Śliwki kalifornijskie - suszone oczywiście - najlepiej wybrać z paczki największe - owinąć cienkim plasterkiem boczku wędzonego (można spiąć wykałaczką). Ułożyć na brytfance i wstawić do gorącego piekarnika. Nie mam pojęcia ile czasu piec, bo robię to zawsze na oko - pychooootaaaaa!!!!