Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Z tym snem to słusznie, bo w robocie nie powinnaś spać. Kręgosłup weź do lekarza, niech Ci da zwolnienie, to nie będziesz się skręcała, że w robocie musisz siedzieć. Znajdziesz na budowie twardą deskę, położysz ją w słoneczku, zalegniesz na niej i będziesz kręgosłup leczyła.

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agduś nie da rady muszę być w robocie ..

jesteś nie zastąpiona :roll:

lata temu u mnie też jeden taki był, i były kierownik( obaj juz dawno na emeryturze)kiedyś mi powiedział

jamles zrób to,

a jo mu na to, że sie nie znom, bo to łon zawsze robi

i kierownik mi pedzioł a jak łon tak umrze, to co bydzie :roll:

No pewnie, że nie będe ogladac żadnych "takich" filmów i w ogóle. :lol:

Wuśka, Agduś ma rację, Ty nie udawaj niezastąpionej, tylko zwolnienie weź, bo jak kręgosłup przeciązysz, to już dłuuuugo nigdzie nie pójdziesz, nie tylko do pracy. :-?

Jamles, a gdzieś Ty był ostatnie dni? :o

Zaś u Brazy żeś w drewutni siedzioł czy galoty żeś sztrykowoł? :wink: :lol:

Pięęęekny dzień u nas dzisiaj był! :D

Od wczoraj groszek i inne posiałam, bratki kupiłam i do skrzynek posadziłam, wygrabiłam kawał terenu za stodołą, wyczyściłam i dprowadziłam do przyzwoitego wyglądu rabatki przed domiem...

I - oczywiście - nabawiłam się bólu kręgosłupa i wszystkich mięśni! :lol:

Ale za to jaką mam satysfakcję z wykonanej roboty! 8) :D

A Sołtys z sąsiadem już się dzisiaj zaczęli zabierać za wykonanie tarasu. 8) :D

u nas tez cudnie i słońce tak pięknie zachodziło - jak ogromna pomarańcza :)

Depsiu - zazdraszam rabatek i kwiatków :)

Śnieg stopniawszy, był uprzejmy odkryć całą nędzę mojego ogródka.

Skromną działalność zeszłoroczną zniweczył jeden z ukochanych piesków- dziabiąc każdy wystający z ziemi badyl oraz częściowo podkopując korzonki :roll:

Czy Wasze psy też działają w ogródkach ? A jeżeli nie - to dlaczego nie ???

Aaa..czy skrzynki z cebulkami można już na dwór wystawić ? :D

Żeby w tyle nie zostać też się jutro sponiewieram w ogródku :lol:

Przedsmak miałam już dziś. Było tak cudnie że do roboty nie chciało się iść.

Krokusy kwitną, inne tulipany i żonkile jaikeś 10cm mają tylko trawa jakoś dziwnie wygląda :o Nie przypominam sobie żebym jesienią sianokosy robiła i zapomniała sianka zgrabić :roll: Mam nadzieję że po aeracji, wertykulacji i innych pierdołach trawnik raczy odżyć :lol:

A i jeszcze chciałam powiedzieć że piękne te wyklejanki na blogu :D

Przez kilka ostatnich dni planowałam sobie wieczorem: "jutro od rana w ogródku działam". Rano stwierdzałam "no, tylko tu w kuchni ogarnę i lecę do ogródka". Ogarniając w kuchni wpadałam po coś do któregoś pokoju i zauważałam "o, tutaj też trzeba... i jeszcze miałam te ciuchy przejrzeć... i pralkę tylko załaduję, żeby o pierwszej włączyć i już do ogródka lecę!". Kiedy kończyłam te "chwilówki" albo jeszcze zanim je skończyłam, zegarek mówił "trzeba obiad szybko stawiać, bo Magda zaraz wróci". Często jednak wcześniej dzwonił telefon i dodawał jeszcze jakąś czynność do wykonania... A ogródek leży odłogiem! Normalnie już nie mogę przez okno wyglądać! Przechodząc przez przedogródek mam ochotę zamykać oczy. :oops:

Łooo, ogródek jest teraz chyba wszędzie topowym tematem. :lol:

Zosiu - nasz piesek nie działa w ogródku, nie wiem, dlaczego. :roll:

Może po prostu ma za mały łebek i nie przyszła mu tam taka myśl... :lol:

Skrzynki z cebulkami zawsze mozna wystawić, tylko trzeba czujnym być i przed mrozami chronić, tudzieć przymrozkami. :wink:

Maxi - dobrze, żeś się odnalazła, kochana, już myślałam, gdzie Ty znowu. :D

Trawa, niestety, wszędzie pogniła okropnie, nie służyła jej tegoroczna zima.

Zostało sporo łysych miejsc na trawniku, trzeba by wsypać tam nasiona i delikatnie przysypać piaskiem czy inną ziemią dowiezioną - powschodzi i uzupełni. :wink:

Agduś - masz, kochana, niesamowity hart ducha i samozaparcie, że wytrzymujesz w murach, choćby nie wiem, co.

U nas w chałupie wciąż sajgon straszliwy :oops: , dzisiaj w kuchni było tak, że aż wstyd powiedzieć, może rano pokażę Wam, bo widok zaiste interesujący. :lol:

I tak nie zdołało mnie to w domu utrzymać, poszłam bez względu na wszystko prosto do ogrodu. 8)

Wusia, Ty jedź na działkę, to potem będziesz miała przynajmniej uczucie, że waśnie od tego Cię boli... :wink: :lol:

Jutro u nas ma być 20*C. 8) :D

Znowu pójdę do ogrodu! :lol:

Wiadomość dla Zochny:

Moja psuka ryje wszędzie, kopie jak najlepsza koparka, odnosze dziwne wrażenie, że trochę już wykopała tego, czego absolutnie wykopywać nie powinna i nie mam bladego pojęcia, jak jej to kopanie obrzydzić!!!

(Pocieszające to nie jest, ale nie jesteś sama) 8)

Posadziłam frezje - w donicy i wystawiłam na dwór, przykryć je czymś????

...

Jutro u nas ma być 20*C. 8) :D

Znowu pójdę do ogrodu! :lol:

... skosiłem już pierwsze "trawsko z chwastami" w tym roku ... rośnie jak "gupie" ... przed świętami czeka mnie powtórka :)

... i na tym się ograniczają moje prace "ogrodnicze" (no może prócz "drzewek" które "wychodowały się" w doniczkach z pestek grapefruta i cytryny - nowe avokado i papaja już "wtyknięte") :wink:

pozdróweczka