jamles 21.04.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 dobry wieczor DPS-ia no toś poszalała i na szczęście boś Jamlesa odalazła:lol: tam odnalazła .................... sam wylazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.04.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 ... nie mógł już wysiedzieć ... ścierpł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.04.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 albo Go w doopsko co parzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.04.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Zgłodniał na pewno... Wieczorek, czytam że Depsia nieźle rozrabia ... jak masz taie chęci do pracy, to przjeżdżaj natychmiast, u mnie jeszcze sporo do zrobienia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 21.04.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Wieczór dobry ! Przyzwoicie i pracowicie tutaj ... Bo gdzie nie wejdę dzisiaj to wiosna, ruja i rozpusta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.04.2010 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Łooo, ja bym się też chętnie trochę rozpuściła! Dzisiaj niewiele się udało zrobić, bo zimno jak... no, zimno jest. Nikt chyba poza Dochtorem do dziennika nie zajrzał, buuuuu!!!! Sołtys tak się napracował, a tutaj nikt nie podziwia. Buuuuu!!!! Idę się poskarżyć Sołtysowi. W domku jeszcze jutro sprzątać trzeba. Sajgon taki, że przebrnąć nie idzie. Walczę jak lew, mam nadzieję, że bitwę o domek jutro uda się wygrać. Ogrodu za nic jutro nie planuję, bo już dzisiaj wieczorem padał u nas deszcz ze śniegiem, więc jutro pewnie będzie temperatura jak w zimie - brrrrrr!!!!! Posprzątam, a potem okopię się pod kocem z laptopem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.04.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 dzień dobryDPS-ia ja podziwiałam że pięknie wyrobione i tarasik galanty aż miło posiedzieć będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.04.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Melduję, że tarasik widziałam.Gieniek wrócił i pomaga mi pisać. Zrzuciłam go z klawiatury, więc w wlazł mi na ramię i liże w ucho. Mruczy jak traktor! Odkryłam nowe kocie prawo - Natężenie dźwięku przy mruczeniu jest odwrotnie proporcjonalne do wielkości kota. Polazł sobie.Nie załapałam, po co te filary. Nowe drzwi gdzieś zrobiliście do jadalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.04.2010 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Nie, tylko trzeba zrobić drzwi wejściowe do pokoi na górze. A w połowie przyszłych drzwi biegnie poziomo wielka belka konstrukcyjna, na której opiera się cała konstrukcja dachu. No i żeby ją wyciąć na tym kawałku, gdzie będą drzwi na górze, trzeba pozostające końce solidnie podeprzeć, bo dach by walnął na dół. I dlatego te filary - żeby końce belki podparły i trzymały. Domek nareszcie posprzątałam, tralala! Teraz, zgodnie z wczorajszą zapowiedzią, okopałam się na stanowisku z kocem i laptopem. Zimno!!! Wczoraj paliło sie w kominku całą gębą i zaraz chyba znowu napalę. A mój szpinak w ogródku powschodził, ale jakoś tak powoli rośnie... Za to groszek już fajny, a sałata już za parę dni będzie na tyle duża, żeby ją pikować. Posiałam w tym roku masłową i jeszcze taką czerwoną, rzymską. Luuuubię młodą sałatę. No i szczypiorek! Nasz już wieeeeelki, mnóstwo go, będzie pyszny twarożek! Mniam! I wiecie co? Zrobię sobie twarożek ze szczypiorkiem i lekko doprawię go maggi. Naprawdę lubię ten smak, choć może nie każdemy by odpowiadał. Ale warto spróbować, polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.04.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 ...... A mój szpinak w ogródku powschodził, ale jakoś tak powoli rośnie... Za to groszek już fajny, a sałata już za parę dni będzie na tyle duża, żeby ją pikować. Posiałam w tym roku masłową i jeszcze taką czerwoną, rzymską. Luuuubię młodą sałatę. No i szczypiorek! Nasz już wieeeeelki, mnóstwo go, będzie pyszny twarożek! dla mnie to mógłby wymarznąć dopiero posiałem ale sałatę już wysadziłem sznitlok to jest nojlepszy w smażonce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.04.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 dobry wieczórnooooo DPS-ia sałaty to zazdraszczam:) a szpinak to moja mama robi zarąbiste spaghetti ze szpinakiem no rewelacja:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.04.2010 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 No własnie, taki smazony na masełku, z odrobina czosnku, śmietanką, serkiem... Mniam! Jamles, spróbuj, takie spaghetti ze szpinakiem nie ma absolutnie nic wspólnego z zieloną ohydną breją, jaką wielu z nas pamięta z przedszkola! Naprawdę pyszne, możesz mi wierzyć. Też nie znałam tego, ale wszyscy na forumie gadali, że świetne, a potem Agduś pokazała mi, jak zrobić. Pycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.04.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Ja do tego szpinaku daję serka pleśniowego, a Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.04.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 DPS-ia jak dla mnie to raczej dużo czosanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 22.04.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Jamles, spróbuj ...... naprawdę chcesz się mnie pozbyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.04.2010 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 naprawdę chcesz się mnie pozbyć A w zyciu Brygidy i never ever! Po prostu jeszcze nie przyjechałeś, to jak mam sie pozbyć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.04.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 ... ... Zrobię sobie twarożek ze szczypiorkiem i lekko doprawię go maggi. Naprawdę lubię ten smak, choć może nie każdemy by odpowiadał. Ale warto spróbować, polecam! ... zasadź lubczyk Szpinak "Florentine" robię przynajmniej raz w miesiącu, Tereskowata uwielbia (kanadole również) ... proste danko - szpinak, cebula, czosnek, masełko, kremówka, parmesan, sól i pieprz pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.04.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 dzień dobry Chefie a mozna by się tak uśmiechnąć o dokładniejszy przepis od mistrza na ten szpinak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.04.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 ... tylko bez mistrzów ... please - Szpinak Florentine składniki: 1/2 kg szpinaku (jeżeli używamy mrożonego, należy pamiętać aby szpinak po rozmrożeniu, odcisnąć dokładnie z wody) 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki sklarowanego masła 1 szklanka wysokoprocentowej śmietany 1/4 szklanki startego parmesan'u sól i pieprz do smaku przygotowanie: Szpinak dokładnie oczyszczamy, cemulę krajamy na bardzo cienkie półtalarki, czosnek drobno siekamy. Rozgrzewamy na dużej patelni masło, wkładamy najpierw cebulę, a kiedy się zeszkli dodajemy czosnek. Gdy cebula zaczyna nabierać koloru jasnozłotego, dodajemy szpinak, cały czas mieszając podsmażamy przez kilka minut, do momentu kiedy szpinak zaczyna się robić miękki (3-4 minuty). Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dodajemy śmietanę. Podsmażamy na średnim ogniu do zredukowania się śmietany i dodajemy połowę sera. Wykładamy na półmisek posypując resztą sera. Smacznego http://www.chefpaul.net/food/szFlorentine.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 23.04.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Pycha! czy mogę sobie również skopiować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.