Agduś 17.05.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 My mieszkamy na górce, więc zalanie nam nie grozi. Wały wiślane wysokie. Nie wiem, jak tam dzisiaj z poziomem wody. Nie mam obsesji po opolskiej powodzi z 1997 roku, ale i tak się cieszę, że nie mieszkamy w tej niższej części Niepołomic tuż przy wałach.Kałuże stoją wszędzie - na łąkach wokół, na naszym trawniku, kwietniku i warzywniaku, na drodze nawet nie jest najgorzej, ale ulica, która chodzimy do szkoły, miejscami zalana. Moja koleżanka ma pięknie umyty płot, bo przy jej domu stoi nawet po małym deszczu ogromna kałuża, którą rozchlapują samochody.Leje równiutko! Lekko zacina z zachodu. Jutro ma padać mniej (przynajmniej tak zapowiadają tu http://new.meteo.pl/ ), a w Zakopcu nawet chwilami ma nie padać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 17.05.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 No, niestety u nas nie dość że pada, choć i tak mniej intensywnie niż wczoraj, to nie przestanie co najmniej do środy. I momentami bardzo mocno wieje. Jest wyjątkowo nieprzyjemnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 17.05.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Ja mieszkam teraz na jeszcze większej górce, niż poprzednio, no i lać przestało. Tylko ogródek od wschodu jest zagrożony, bo tam nisko (pracuje nad tematem). A u mojej siostry na Podkarpaciu zagrożenie powodziowe, a w ogródku jeziorko. Na szczęście opadowe, bo do rzeki mają kawałek... Dobrego dnia życzę i poprawy pogody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.05.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 U mnie pada poziomo... A właściwie to nie pada tylko leje!No nic to - idę po dziecię do szkoły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.05.2010 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Kurczę, kurczę, dziewczynki, oby tylko Was nie pozalewało. Jamlesik - zauważam Cię i bardzo się martwię i przejmuję, żebyś cały był i zdrowy i Twoje chudoby!!! U nas dzisiaj nawet przez jakieś krótkie momenty słońce wychodzi, deszczu nie ma, tylko wieje zimny, bardzo nieprzyjemny wiatr. W porównaniu z Wami - lajcik... Ja Wam mówie, Wy sie w nasze strony przeprowadźcie, powódź nie grozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.05.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 My na górce mieszkamy, to się nie boję. W najgorszym razie od Krakowa nas odetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 17.05.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 dobry wieczór nam piwnice w bloku zalało:( paskudnie jest DPS-ia a stronka fajna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 17.05.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Widzę, że wszyscy w podmokłych nastrojach ... Ja kaloszki przeprosiłam ... i to baardzo ... Cześć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 17.05.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 jeszcze nie pływam, ale oczyszczalnię mi zalało, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.05.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 (edytowane) jeszcze nie pływam, ale oczyszczalnię mi zalało, ... no to teraz musisz Karlusie się częście dezynfekować ... coby Cię jaka zaraza nie naszła Cóż, jedni mają za dużo wody, inni za mało ... dziś nareszcie popadało, spadło z nieba ponad 10cm przez pół dnia Jutro również ma trochę nakapać Edytowane 17 Maja 2010 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.05.2010 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 ... no to teraz musisz Karlusie się częście dezynfekować ... coby Cię jaka zaraza nie naszła Cóż, jedni mają za dużo wody, inni za mało ... dziś nareszcie popadało, spadło z nieba ponad 10cm przez pół dnia Jutro również ma trochę nakapać Kurczę, Jamlesik, trzymajcie się i nie dajcie tej wodzie, naszykuj może jakie worki z piaskiem czy coś...? Pawełku - dobrze, że trochę limitu opadu światowego poszło i do Was, może jakoś lepiej się teraz suma opadów rozłoży geograficznie! U nas nie pada, choć nadal zimno jak cholera. Sołtys mi nie pali, lata cały dzień po budowie i po dworze i mówi, że jemu ciepło! Chyba zaraz pójdę do stodoły, napalę pod kuchnią, to przynajmniej znowu trochę odgruzuję kuchnię i jadalnię stodolną, a i ciepło mi będzie w tej kuchni! Wczoraj zmarzłam jak pies, bo w domu z Alkiem siedziałam i cały dzień przygotowywaliśmy jego dzisiajesze wystąpienie na prezentacji maturalnej z polskiego. Ładnie wszystko przygotował, napisał, ale ćwiczyliśmy czas wystąpienia i pozbywaliśmy się paraliżującej tremy przed wystąpieniami publicznymi. Od małego tak ma, jak ma coś powiedzieć "publicznie", to się straszliwie stresuje i to takim stresem paraliżującym, zamiast mobilizującym. Musiałam kazać mu to kilkakrotnie głośno powiedzieć od początku do końca, żeby usłyszał swój głos, poczuł, że mu to wychodzi, że potrafi to - jeszcze tylko raz dzisiaj przed południem i wystarczy - po południu zda swój ostatni (chyba??? ) egzamin maturalny. Uff!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.05.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Pewnie, że zda! Prezentacji nie można nie zdać, jeżeli się ją samemu porządnie przygotowało. A nie wątpię, że przypilnowałaś, żeby było porządnie.Kciuki jednak mogę potrzymać - co mi tam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.05.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 dzień dobry DPS-ia kciukasy zaciśnięte ale nie ma siły musi zdać u nas na szczęście wspólnota nie padła całkiem na mózg i ciepełko z grzejników dają bo leje na okrągło wczoraj wodę z piwnicy pompowali dzisiaj pewnie znowu pełno:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 18.05.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 depeesia trzymam caly czas kciuki za Alka !!!!olcia czeka na wyniki ....dobrze ze to ostatni dzien bo bym sie wykonczyla nerwowo od rana latam do wc :/ogarnia mnie tez juz powoli..goraczka sobotniej nocy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.05.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 U nas w domu nawet ciepło. Wczoraj wieczorem napaliliśmy w kominku i wystarczyło. Już sam widok ognia wystarczył. Zasunęłam rolety, chociaż jeszcze ciemno nie było, żeby nie widzieć deszczu i patrzyłam w kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 18.05.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Kurczę, Jamlesik, trzymajcie się i nie dajcie tej wodzie, naszykuj może jakie worki z piaskiem czy coś...? worki mi nie potrzebne, mieszkam na górce, tylko, że dreny z oczyszczalni zalane, dzisiaj prąd wyłączyli i pompa się sp........ła lecę do kolegi serwisować, tylko on musi dach w gospodarczym uszczelnić, raport będzie przed północą z roboty chyba jedyna w pełni przejezdna droga to ta do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.05.2010 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Dziecko zdaaaało!!! Na polskim dzisiaj miał 20/20!!! Bardzo, bardzo się cieszę i jestem z niego dumna! Żeby jeszcze tylko te pisemne jakoś wypadły przyzwoicie - to już mozna będzie poświętować! Lody i tak dzisiaj były. Z powodzią - strach nawet patrzeć, okropności w TV pokazują... Coraz częściej cieszę się, że my na takich suchych piachach mieszkamy, czasem walczymy z suszą, ale takich rzeczy jak powódź to my nie znamy... Sołtys dzisiaj za moja namową napalił w co - w chałupie od razu inaczej się zrobiło, aż przyjemnie. Jamles, nie dajcie się, ja Cię proszę, bo ja się i tak tutaj już o Dochtora martwię, ponoć Bieruń zalany. Dobrze, że u Brazy rzeczki w pobliżu nie ma żadnej. Ech, na weekend deszcz odpuści, a potem znowu... Naprawdę fatalnie, tragedia dla tylu ludzi. Pomodlić się trzeba, może Pan Bóg jakoś się zlituje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 18.05.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 DPS-ia no mówiłam że zdolną bestyję w domu masz:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 18.05.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Gratulacje dla dziecka! No to teraz już możesz napisać, co dalej. Właśnie wyczytałam, że marzec tego roku był najcieplejszym marcem od 1880 roku:jawdrop: Na świecie. Średnio. To ja już nie wiem, jak ciepło musialo być gdzie indziej, skoro tu było tak zimno! Podobno Alaska podniosła średnią. A z tym deszczem to przegięcie jest! Zacina wciąż od zachodu. Bardzo wytrwale. Ściana nam przemokła koło okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 18.05.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 DPS, gratulacje dla syna! Ale zdolniacha z niego Zapowiadają intensywne opady w Twoim regionie, może przynajmniej dobrze podleje roślinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts