Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Aaaa, widzisz, to ona spłynęła, ta trawa. ;)

Wychodzi, że trzeba by dosiać w pustych miejscach i delikatnie przysypac piaszczystą ziemią jakąś, żeby szybko powschodziła.

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czyli na całym zachodzie tak samo było, u nas też w nocy burza, a w dzień upał był.

Agduś, w sobotę na południu ma być upał wielki, bądźcie przygotowani - woda do picia i te rzeczy, straszą jakimiś trąbami powietrznymi, bo ogromna różnica temperatur ma być między północą a południem kraju. :(

I na co nam trąby jeszcze, mało już nieszczęścia w tym kraju???

Na szczęście większość trasy pod drzewami. Tam nie wymarły tak dramatycznie, jak w innych miejscach. Teraz Beskidy w ogóle nie nadają się do łażenia latem, bo cienia nie ma.

http://img819.imageshack.us/img819/2126/dsc0040.jpg

By agdus at 2010-06-10

http://img819.imageshack.us/img819/26/dsc0042.jpg

By agdus at 2010-06-10

http://img819.imageshack.us/img819/7044/dsc0046.jpg

By agdus at 2010-06-10

U nas jeszcze burzy nie było. Na dzisiaj chyba też nei zapowiadają - ktoś wczoraj siał plotki.

Oooo, cześć, rybeńki!

Ja zarobiona, jak zawsze latem, poza tym wczoraj miałam zebranie stowarzyszenia (znowu mnie zrobili szefową, czym nie do końca jestem zachwycona, ale za to to już ostatni raz - statut pozawala na tylko dwie kadencje! :cool: ).

Woda wreszcie się nalewa do naszego basenu, lecę sprawdzić czy się nie przelała. Pewnie dzisiaj będzie inauguracja! :D

Jak wejdzie taka gruba baba jak ja, to nie ma dziwne, że ciasno się robi! :lol2:

U nas upał już sobie na szczęście poszedł, dzisiaj pochmurno i ciepło, ale nie upalnie, więc da się dużo zrobić na dworze.

Poszliśmy gremialnie hakać ziemniaki, pól pola wyhakaliśmy, w poniedziałek dokończymy i już. :D

Kurde, moje grządki ziołowe na polu tak pozarastały, że szok, będę musiała dzisiaj koniecznie pójść jeszcze raz na pole i zacząć odgruzowywać moją bazylię i majeranek. :mad:

Pranie schnie na sznurze w ogrodzie, chleba mi się nie chce mieszać, a powinnam... :oops:

Jutro Dziadkowie nas zapraszają do Rokitna, do naszego sakntuarium maryjnego tutejszego - chcą pojechać nowym samochodem, pomodlić się, poświęcić auto. Fajnie! :D

Bardzo lubie jeździć do Rokitna.

Jak wejdzie taka gruba baba ...

...

Kurde, moje grządki ziołowe na polu tak pozarastały, że szok, będę musiała dzisiaj koniecznie pójść jeszcze raz na pole i zacząć odgruzowywać moją bazylię i majeranek. :mad:

...

... a kiedy wlezie "gruby dziod" to już nikt się nie zmieści (Ciemiężycielaka nazywa mnie czasami "gruby"... dobrze, że nie zawsze) ... bazylię "srał pies" :) ... majeranek "bierę" :) ;)

Pozdrawiam wszystkich!!!!

... nio ..." tyż"

buziaczki

Ooo, Ty szczypiorze kuchenny jeden, Ty wstyd stanowi kucharskiemu przynosisz swoją mikrą posturą! :p

Przecie Ty brzucha porządnego nawet nie masz! :lol2:

Bazylii pies nie srał, ja bazylię lubię, ja bazylię chcę!

Majerankiem mogie sie podzielić. ;)

Zeljcia - a coś Ty taka gatliwa się zrobiła? :jawdrop:

wpycham się :cool:

czy sobota 12 to jest to samo co piątek 13 :confused:

najpierw się odkurzacz skopcił, potem zauważyłem, że z zaworu bezpieczeństwa woda leci,

później kosiarka straciła ducha, po nocce spać nie szło, plecy mi przypiekło

a teraz do Depesi ledwo wlazłem :mad:

chyba się piwa napiję trzeciego :cool:

dziś niedziela 13, ale na razie wszystko w porządku - żadnych zmartwień oprócz źle rosnącego trawnika! ;)

a czy ja mogę ze znawcami skonsultować, jakie grzybki mi na działce rosną? Wkleiłam zdjęcie w dzienniku, nawet nie wiem, trujące, czy jadalne? :rolleyes:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?123307-Sure-fotodziennik-budowy&p=4158372&viewfull=1#post4158372

Jamlesik - wyczerpałes limit pecha na najbliższe pół roku co najmniej, jakoś na dużo osób padło, a juz Wizardus to chyba wszystkie "zaległości" w temacie pecha odrobił. :(

Surcia - napisałam u Ciebie. ;)

W Rokitnie byliśmy, pięknie było!

Pogoda dopisała, Dziadkowie zadowoleni bardzo, my też - super! :D