Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Wczoraj nie zdążyłam podlać, bo trzeba było zrobić rzodkiewkowe żniwa (rzodkiewka już na gwałt wybija w pędy kwiatowe) i jeszcze do 23.00 czyściłam te rzodkiewki, obcinałąm im zielone iogonki, myłam i tak dalej.

Dzisiaj będę robić w słoiczki! :cool: :D

I muszę wypróbować, bo mam nowe przepisy. :D

Szlauch się obraził i odpiął od kranu. :eek:

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Dziewczyny! :)

Depesia przylazłam do Ciebie po przepis na ogóry małosolne i dżemik z truskawek...poratujesz? ...kompletnie nie wiem, gdzie szukać. Kiedyś namiętnie wszystko kopiowałam, ale po awarii kompa niewiele mi zostało:( Poza tym to będą moje pierwsze przetwory w nowym domu:)... mam nadzieję, że udane;)

Pozdrawiam!

Chętnie zapiszę się do klubu marzących o nawadnianiu :)

to ja prosze też o wpis.....

ja to już nawet nie myslę o automatycznym, takim ze sterownikiem.....kranik to juz sobie sama odkręcę;)

mój szlauch też mi się obraził ,ale juz znalazłam powód....uszczelka pękła na kranie i przy każdym otwarciu wody mi wyskakiwał....

Moniś - na ogórki małosolne to na przykład TUTAJ, warto też zajrzeć do komentarzy pod przepisami, dają sporo dodatkowej wiedzy.

Dobry dżemik to chyba i ja mam w swoich annałach - TUTAJ albo także u Kuronia - TUTAJ.

Mam nadzieję, że się udadzą i będą pyszne! :D

Akusia - wpis to masz, nie ma problemu, tylko musimy zwołać potem Walne Konsylium i uradzić, skąd by kasy nabrać na nasze cele statutowe, a więc posiadanie nawadniania automatycznego. :lol2:

Maylandzia - ja się cieszę, że Teść tak prognozuje, widzisz - po prostu widać, że to z niepryskanych sadzeniaków, one cwane są cholery, te robale, w pryskane tak chętnie nie idą... ;)

Edytowane przez DPS

Depesiu serdeczne dzięki za namiary na przepisy:) Zależało mi na czymś sprawdzonym, a o Kuroniu zupełnie zapomniałam, kiedyś często pichciłam według jego przepisów:) Szkoda, że już Go z nami nie ma:(

Ogóry zaprawione, dżemik w słoikach, tylko kompotem się martwię, bo po pasteryzacji wszystkie słoiki przeciekały:(

Ha, kto wie, kto wie, Akuś, a nuż uda nam się jakies wyjazdowe zrobić, spotkamy się, posiedzimy, to może i coś wymyślimy! ;)

Monisia - cieszę się, że mogłam pomóc, a kompoty - może otwórz je, przetrzyj gwint każdego słoiczka do czysta, potem jeszcze raz watką nasączoną wódką albo spirytusem i spróbuj jeszcze raz krótko zagotować. I nie odwracaj po pasteryzacji, daj im normalnie wystygnąć! ;)

Ja dzisiaj pogotowałam rzodkiewki w curry, wieczorem chyba spróbuję innego przepisu. :D

... a u mnie się wczoraj skosił trawnik ...

Pinezka skosiła ;)

cześć

... a śniadanie :) ;)

... u mnie sie dzis skosił (Ciemięzycielka mnie kazała) ... na śniadanie wiaderko kawy było, ... na obiadek - marynują się skrzydełka (same) :)

Smarkacze jedne, w ogóle nie słuchacie starszych ludzi! ;)

Trawniki się Wam same koszą, skrzydełka same marynują...

Kto sprzedaje licencję na te roboty, co to Wam robią? :lol:

Gwoździku - nareszcie wbiłeś i do mnie! :D

Też sobie pomarzę o automatycznym nawadnianiu ... nawet do kranu nie mogłam podłączyć tego szlaucha co go kupiłam niedawno ...

Znowu z konewką będę latać, bo pomimo chmur ani kropla nie spadła..

Chefie, ciągasz dalej?????:wiggle:

...

Trawniki się Wam same koszą, skrzydełka same marynują...

...

... noooo :o ... zielsko to ja musiałem skosić w ten gorąc (zgodnie z rozkazem Ciemężycielki - kiedy ona sobie w pracy fikała w klimatyzowanych pomieszczeniach Resortu Hammock Beach) ;)

... a skrzydełka :) ... robisz marynatę miodowo-papryczkową, zalewasz nią skrzydełka, wkładasz do lodówki ... no i się same marynują :) ;)

...

Chefie, ciągasz dalej?????:wiggle:

... ciągam, "psia krwia" :( ... przez ostatni miesiąc kapało tylko dwa razy :evil:

aktualnie http://www.beachlive.com/beach-weather-cams/beach/flagler-avenue_24470

Edytowane przez Chef Paul
był

No i ja ciagam.

Wczoraj znowu ze szlauchem upojny wieczór spędziłam.

Dzisiaj chyba konie zaprzęgniemy i wywieziemy wodę na pole na grządki warzywne, bo nic nie rośnie.

Psia krwia, jak to Chef mówi.

Deszczu chcę!!!

Oczywiście świeci piękne słoneczko, a jakże! :mad: