Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

Widzę, że tu na zmianę - jadłospis i prognoza pogody. To się dostosuję: U nas dzisiaj było do zniesienia - upał okropny, ale chwilami jakaś litościwa chmurka zakrywała słoneczko, powiał miły wiaterek i robiło się wręcz bosko!

Obiad był prymitywny, bo czasu nie mieliśmy (Andrzej studzienkę od pc zabezpieczał ksypexem, a ja sprzątałam i pakowałam. Zaproponowałam więc po prostu bób, na co Wera, która wiecznie mi zarzuca zbyt.... rustykalny styl gotowania wykonała makaron z jakimś ziołowym sosem z torebki (ona dla odmiany uwielbia takie wynalazki z torebek i słoików, za którymi ja nie przepadam - delikatnie mówiąc). Małgo stwierdziła, że żadne z tych dań nie jest jadalne, więc dostała pierogi z truskawkami (gotowiec).

W temacie ogórkowej dodam, że ja też lubię hardcorowe smaki kwaśnych zup. Andrzej narzeka, że w moim kapuśniaku łyżka mu czernieje albo się rozpuszcza, podobnie w ogórkowej. Kapuśniak gotuję wyłącznie z kiszonej kapusty (nie znoszę tego z dodatkiem słodkiej albo, co gorsza, zupy kapuścianej z samej słodkiej), ogórkową z dwóch woreczków ogórków i całej wody (szkoda mi moich ogórków do zupy).

Chłodników też nie lubię.

Ani zup owocowych, które są dla mnie pomysłem absurdalnym (jak można jeść kompot z makaronem???!!!).

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chłodników też nie lubię.

Ani zup owocowych, które są dla mnie pomysłem absurdalnym (jak można jeść kompot z makaronem???!!!).

i niech nikt nie próbuje przekonywać, że jest inaczej :mad::lol2:

spagheti w kompocie ........... beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ;)

Eeee tam, nie znacie się! :p

Owocowa jest pyszna, a kapusniak z młodej kapustki też.

Oczywiście znowu upał, przyjdzie znowu wodę na pole wozić, z konewką z beczki rozlewać.

Nawet goście wymiękli, mieli na rowerki jechać ( w tym roku przyjeżdżają do nas prawdziwi turyści, przywożą sobie rowerki i jeżdżą całymi dniami, niektórzy po 60-70 km dziennie robią!), ale wczoraj pojechali tylko na 2 czy 3 godziny, dłużej nie dali rady.

Trzeba koniecznie baseny dochlorować, bo zakwitną...

Wusia, no ale z jachtem to nie problem - problem z czasem na pływanie. :(

Jamlesik - no nareszcie popadało, pół nocy padało i to tak fajnie!!! A dzisiaj u nas taka piękna pogoda - pochmurno, 21*C, - po prostu cudnie!!! :lol:

Gwożdziku - chyba pójdę zobaczyć, gdzieć Ty się wbił na tyle czasu! ;)

Depsia Ty w innej strefie klimatycznej żyjesz! :-)

A tą wodę w basenie to jak często trzeba wymieniać? Jeśli dobrze pamiętam to na turnusach zmieniali co dwa tygodnie. W tych mniejszych, w dużych to nawet nie wiem.

Woooow, Frosia!

Witaj, kochana, dawno Cię nie widziałam!!! :D

No to gratuluję okrąglaczka, cieszę się, że u mnie! ;)

Zeljciu, ja u siebie w ogóle nie zmieniam w ciągu sezonu, jesli jest odpowiednio zadbana, to nie trzeba i jest jak kryształ!

Zobacz do komentów Mayland, chyba wczoraj albo przedwczoraj pisałam u niej cały długi post właśnie na temat eksploatacji basenów domowych. :D

Nie wiem, czy to inna strefa klimatyczna, wczoraj pięknie nam popadało (radość była niesłychana we wsi całej), a dzisiaj nie parzyło (jeszcze), więc prawie cały dzień spędziłam z synkiem w polu, bo od długiego czasu nie dawało sie tam niczego zrobić - ziemia jak beton była, a i temperatura nie dałaby się wytrzymać.

Rano nie mogę iść w pole, bo gościom śniadanie wcześnie szykuję, a wieczorem padam z nóg, nie byłabym w stanie chyba niczego zrobić.

Boszsz, już podają, że w niedzielę i poniedziałek u nas 35*C w cieniu ma być... :(