Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przyszłam, się przywitać :)

Problem mrówkowy rozwiązałam połowicznie, bo one u mnie nie mają mrowisk tylko dziurki w ziemi i są wszędzie :bash:

Po akcji odmrówkowywania gdzieniegdzie zniknęły, a gdzieniegdzie zostały. Od truskawek się odczepiły więc się cieszę :)

Depeś, upały u nas już od jutra, właśnie młodym basen napełniam, bo starszy już po zabiegu i już możne się taplać. A w niedzielę na kajaczek! Hura! :wave:

A tak w ogóle zgłodniałam jak poczytałam sobie ostatnie dwie strony ;)

Nieładnie tak ludzi do jedzenia po 22 namawiać ;)

Buziaki zostawiam!

Susza trwa w najlepsze, budowa ma ostry finisz (dzisiaj było pierwsze malowanie sufitu), pole błaga o dziabkę czyjąś (hmmmm....) I o wodę, a Goście tez chcą jeść i pogadać chociaż.

No zarobiona jestem maksymalnie, jak cała rodzina.

Ale nie narzekam, dzisiaj w połowie dnia wleźliśmy do dużego basenu u Gości - było bossssko! :lol:

Wieczorkiem powtórka w basenie była - w ten sposób jakoś można funkcjonować. :D

Akuś, z tymi mrówkami - no postaw im w słońcu blisko dziurek w ziemi albo mrowiska jakąkolwiek doniczkę i poczekaj ze dwa dni, pewnie się do doniczki wprowadzą.

Jeśli tak, to potem bierzesz taką doniczkę i nie wypuszczając jej z ręki robisz szeroki zamach i fundujesz mrówkom bezpłatny bilet lotniczy, byle jak najszerzej je rozrzucić. ;)

Aniu - fajnie, że jedziecie na kajaki, mam nadzieję, że będziesz dobrze się bawiła i wypoczniesz, kochana! :D

Jamles, over!

U nas dzisiaj jest 38*C w cieniu. http://www.cosgan.de/images/smilie/verschiedene/s020.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/verschiedene/s020.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/verschiedene/s020.gif

No co ja Wam będę gadać...

Fantastyczne jest to, że baseny mamy - są zbawieniem, dzisiaj już kilka razy przerywaliśmy zajęcia i kąpaliśmy się, żeby dalej móz cokolwiek pod dachem robić.

Doszliśmy do wniosku, że nasz basen jest najpiękniejszy i najlepszy na świecie, bo jest nasz i można w każdej chwili iść się pomoczyć. ;) :cool:

Ja właśnie się u Mayland zarzekałam, że nie chcę basenu, bo w ten upał nie wychodzę z domu.Ale może mając basen bym się ruszyła na zewnątrz! ;)

Na szczęście wewnątrz jest chłodniej, da się wytrzymać, ale teraz po obiedzie się trochę wyrównały temperatury.... jednak koszenie sobie dziś odpuściłam!

Nooo, teraz to ja wiem już, że do Ciebie nie pojadę, Pawełku, ooo nie!!!!

Przecie rozpłynęłabym się, z kretesem!!!

Własnie zakończyłam dzień roboczy, podlałam ogród przydomowy i zrobiłam ciasto chlebowe, żeby do rana rosło.

Padam z nóg po prostu. Dobrze, że jutro niedziela i nie można pracować! :lol:

Aha, po paru latach... To ja dziękuję za te parę lat meki. ;)

Zimą - a ile u Was tam zimą jest ciepła? :rolleyes:?

Spaaaaać mi się chce, zaraqz idę pospać, ten jeden dzień w tygodniu. :cool: :D

...

Zimą - a ile u Was tam zimą jest ciepła? :rolleyes:?

...

Dla mnie chłodnawo, ale nie narzekam specjalnie :) ;) ... w dzień od 14 do 16 ale bywa i około 20*C :) ... w nocy zdarzają się przymrozki :evil: (ale tylko w Styczniu) :)

pozdróweńka i dobranoc :)

Spaaaaać mi się chce, zaraqz idę pospać, ten jeden dzień w tygodniu. :cool: :D

gospodyniiiiiiiiiiiiiiiiiii ......... wstawać cza, szlauch czeka, chociaż roślinki chyba bardziej :roll:

jakby mnie kto szukał to ja się urlopuję od dzisiaj :cool:

zaraz wybieram się do pomidorów,

a potymj to trocha na Krecie, trocha na Malcie byda :jawdrop::lol2:;)

do Chefa to nojlepij chyba na wiosna jechać :rolleyes: