Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas fajnie teraz, trochę podlało, prawie wcale nie doopało. :D

Temperatura bardzo znośna, 24*C, super!!!

Słoneczko świeci, zmiana turnusu gości trwa, ale Sołtys się nimi zajął, więc mam 10 minut przerwy. ;)

I w ogóle super, że pojawiła się możliwość powiększenia czcionki tymi czerwonymi literkami w oprawym górnym rogu każdego postu - dla mnie rewelacja!!! :lol:

Basen nowy musiałam zamówić, cholera.

Nasz basen dobry całkiem i w ogóle, ale pompę po 5 latach szlag trafił, a właściwie to taki plastikowy wirniczek w niej się połamał.

Nie idzie tego gówienka dokupić, ani nawet całej pompy, która kanadyjskiej produkcji jest. :eek:

Ponieważ ma inne wejście do poboru i wurzutu wody niż wszystkie dostępne pompy - basen stał się bezużyteczny. :(

No i w same swoje imieniny zamówiłam nam nowy, w prezencie...

Czekamy, kiedy przyjdzie...

Depeś podałabyś mi na mojego maila link do Twojej strony z przepisem na te cukinie co Ty robisz takie dobre? Dostalam trochę od Janusza kolegi z pracy (ten co roku coś z działeczki podrzuca, a ja potem jeno robote mam ;-)

Nie podawaj, proszę tutaj, bo ja na forum ledwo wchodze. Teraz jeszcze przez 5 dni nie bede mogla, az ruszy mi nowy miesiac internetu. Na razie wejsc na forum to za dlugo trwa dla mnie.

Buziaki.

p.s. tamto cos z okazji 100-wy, wciaz nie zrobilam, jeno rozpoczete lezy, ale zrobic zrobie i przesle, razem z tym serduszkiem na niebiesko

No pewnie, że Ci podeślę na maila, kochana, żaden problem. ;)

Co prawda nie wiem, czy te w curry czy też te słodko - kwasne, ale po prostu podam Ci oba linki.

Oczywiście zmęczona jestem koszmarnie znowu, oczy same mi się zamykają.

Cześć, rybki moje. :lol:

Przerażona jestem - u nas na jutro TVN zapowiada 37*C w cieniu, co niechybnie oznacza, że 40 *C zaliczymy.

Kur..., jak my przezyjemy ten dzień? :eek:

Dobrze, że zaraz potem spore "ochłodzenie" - do 20*C.

Jutro chyba jest dobry dzień, żeby się przygotować do szkolenia, które mam prowadzić w weekend.

Zamknę się w domu, pozaciągam zasłony, pozamykam okna i spróbuję pracować i przygotować w końcu tę prezentację...

A Ty się nie mądruj, szczypiorze jeden, ciekawe, czy na początku pobytu na Florydzie też taki cfany byłeś! :p

... noooooo ... na początku to mnie się dupa gotowała :D ;) ... ale tera to jak jest +10*C to marznę :( ;)

... ieetammm ... normalnie jak latem :) ... w dzień kole 30-tki :)

tu można sprawdzić :)

http://www.weatheronline.pl/cgi-bin/aktframe?TYP=wetter&ART=karte&RUBRIK=akt&JJ=xxxx&MM=01&TT=18&TIME=0700&KEY=namk&LANG=pl&SORT=2&INT=06

pozdróweczka

Oj Brazunia - i tak masz przechlapane, zero relacji z pobytu Agdusiów - to jest Bez przebaczenia!

No własnie, Pawełku, teraz to my mieliśmy Florydę u nas, i też nam się gotowało... :lol2:

A tak z czystej ciekawości - po ilu latach w miarę przywykłeś do tamtejszego klimatu? :rolleyes:

Surcia - teraz to u nas pieknie jest, spokojny acz stanowczy deszcz pada od 2 dni, pole wreszcie podlane zostało, ogród też - ekstra!

I nie ma u nas żadnych ekstremalnych ulew ani wichur, odpukać... :)

Ino roboty mnóstwo! ;)

U nas podobnie ożywczy deszczyk i na południu i na północy, tak że oddychamy z ulgą. Ekstremalna ulewa bya kawałek dalej na Podkarpaciu, ale nas ominęła, odpukać (już jedna powódź wystarczy). I tak mam na tym "urlopie" mało wrażeń, trochę zajmuję się Mamą, poza tym ani podlewania, ani koszenia, ani sadzenia. No po prostu sielana, aż się nudzę i siedzę w necie za dużo.... ;)