Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze pod sosnami czyli nowe życie starej stodoły

Recommended Posts

• Odpowiedzi 32,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• DPS

6661

• braza

3758

• wu

1831

• Agduś

1624

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nic im nie zrobiłam chociaż chwilami tego żałuję...

Krwistego posta nie będzie, mimo wszystko nie wypada o gościach publicznie plotkować, nawet o tych wkurzających na maksa. ;)

Dzisiaj przerobiłam... 24 duże cukinie! :eek:

Z ośmiu powstała cukinia w curry, kolejne 9 zostało usmażonych w cieście na obiad, a ostatnie 8 zostało pokrojone w słupki i zostaną cukiniowymi korniszonami.

Tak się nakroiłam, że aż mnie cała ręka boli!

No ale wieeelki transport szalejących cukinii został całkowicie zutylizowany, te w curry są gotowe i słoiki już zagotowane, placki w cieście zjedzone na obiad, druga połowa czeka na odważnego, który je zje (jest ich cała wielka brytfanna!), a korniszony pokrojone czekają za zalewę octową.

I wiecie co...?

Zostałam dumną i szczęśliwą właścicielką zmywarki! :cool:

Mój Boże, ani się nie spodziewałam tego, a wywarło to na mnie takie wrażenie, że aż cała się przejęłam, nawet łezki radości mi popłynęły! :oops:

No ale dotychczas zawsze wszystko myłam ręcznie, te gary i talerze po kilkunastu osobach (śniadania i obiadokolacje) też, więc jak pomyślałam sobie, ile pracy mi odejdzie, to aż się zruszyłam z tej radości. :lol:

Zmywarka trafiła się nam baaaardzo okazujnie za jedyne 250 zł. marki Bosch, już podłączona, myje, suszy i cichutko chodzi.

Kurczę, jaka fajna jest, jak ja ją lubię! http://www.przypiecek.bunet.pl/images/smilies/taniec.gif http://www.przypiecek.bunet.pl/images/smilies/taniec.gif http://www.przypiecek.bunet.pl/images/smilies/taniec.gif

No cóż...

W każdym razie jest teraz i nie wiem, czy będę przenosic ją na zimę do domu, czy zostawię w stodole.

W końcu jest nas tylko troje, obiady jemy u babci, jakos do tej pory myłam ręcznie i żyłam...

Najgorzej to latem, jak jest kilkanaście osób "na stanie".

A za wszystkie gratulacje bardzo Wam serdecznie dziękuję, kochani, to naprawdę wielka radość dla mnie. :D

I po obiedzie o 19.00 (goście na grzybkach byli) włączyłam zmywarkę i jak jakaś wielka pani do domu poszłam spokojnym krokiem! :lol:

Myśląc o tym, że już mam cały wielki słój nasuszonych grzybów i zaczęłam dzisiaj produkcję grzybkowych słoiczków z marynatami. :lol: